GÜNDEM - 09 Mart 2021 Salı 10:33

Medicana Ataşehir Hastanesi hizmete açıldı

A
A
A
Medicana Ataşehir Hastanesi hizmete açıldı

Türkiye’nin dört bir yanında, sağlık alanında profesyonel olarak uzun yıllardır hizmet veren Medicana Sağlık Grubu, 14’üncü hastanesi Medicana Ataşehir için 95 milyon dolarlık yatırım yaptı.

Geleceğin sağlık gereksinimleri göz önünde bulundurularak, üst düzey bir mimari ile dizayn edilen Medicana Ataşehir Hastanesi, İstanbul’da sağlık alanında yeni bir dönem başlatıyor. Tüm tıbbi branşlarda uzman sağlık profesyonellerine ve teknolojik altyapıya sahip dünya çapında bir hastane olması hedeflenen Medicana Ataşehir, Sabiha Gökçen Havalimanı’na 30 dakikalık mesafede yer alıyor. İstanbul’un önemli sağlık merkezlerinden biri olması planlanan hastane; sağlık turizmine de öncülük etmeyi hedefliyor.

Sağlık Grubu’ndan 5 ayda 2 hastane açılışı

Pandemi döneminde yaptığı yatırımlarla sağlığa, istihdama ve Türkiye ekonomisine verdiği değerin altını bir kez daha çizen Medicana Sağlık Grubu, 13’üncü hastanesi Medicana International İzmir Hastanesi’ni geçtiğimiz yıl eylül ayında faaliyete geçirmişti. Böylece, İzmir Hastanesi’nden sonra Medicana Ataşehir yatırımıyla birlikte, Sağlık Grubu’nun pandemi döneminde yaptığı yatırımların toplam maliyeti 200 milyon doları aşmış oldu. Ataşehir Hastanesi ile birlikte 8 bini aşkın personel istihdam eden Sağlık Grubu, kısa dönem yatırım planlamasında İstanbul’da iki yeni hastane yatırımı daha planlıyor.

Medicana Ataşehir Hastanesi hizmete açıldı

Sağlık Grubu’nun sağlık sektörüne yaptığı yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulunan Medicana Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt, ‘‘Türkiye sağlık alanında son 30 yılda hızlı bir gelişim gösterdi. İlk yapılan hastanelerimiz yetersiz durumdaydı. Şuan yapılan hastanelerimiz üst düzey standartlarda. Hastanelerimiz çevre ülkelerden çok daha iyi durumda. Teknolojik olarak, donanım olarak çok iyi durumdayız. Bir hastane için en önemli konuların başında hekim kadrosu, teknik donanımı, dizaynı ve konumlandırılması geliyor. Ataşehir Hastanesi’nin bu saydığım donanımlar ile Avrupa’da ilk 5’te olacağına inanıyoruz. Ataşehir Hastanesi’nin altyapısını kurmak 5 yılımızı aldı; burayı akıllı bina olarak titizlikle projelendirildik, hastaların sağlığı ve konforu en üst düzeyde olacak şekilde dizayn ettik. Bunu yaparken estetiğe de önem verdik’’ şeklinde konuştu.

Medicana Ataşehir Hastanesi hizmete açıldı

Önümüzdeki dönemde yeni hastane açılışlarının olacağının da mesajını veren Bozkurt, ''Ataşehir’de hizmete açtığımız hastanemiz için 95 milyon dolarlık bir yatırım yaptık İzmir’de ise 105 milyon dolarlık yatırım ile hastanemizi açmıştık. Ataşehir Hastanesi’nde tıbbın bütün branşlarında hizmet veriliyor olacak. Burası sadece Anadolu Yakası’na hizmet verebilecek bir hastane değil çevre ülkelerde dahil çok geniş bir bölgeye hizmet verecek bir hastane. Bu hastanede elde edeceğimiz ciromuzun yarısını uluslararası hastalardan sağlayacağımızı düşünüyoruz. Ayrıca yeni yatırımlarımız da olacak. 1 buçuk sene içinde Ataköy ve Levent’te olmak üzere 2 hastanemizi daha açmayı planlıyoruz. Ayrıca yurt dışı yatırımlarımızı da sürdürmeyi hedefliyoruz’’ diye konuştu.

Tüm branşlarda tedavi uygulamaları

Ataşehir Hastanesi'nin, tıbbın tüm dallarında ileri teknoloji gerektiren özellikli uygulamalar ve gelişmiş teknolojik ekipmanlar sunan bir merkez olması hedefleniyor. Ataşehir projesinde tıbbi onkoloji ve onkolojik cerrahiye ilişkin geniş bir yatırım ve planlama yer alıyor. Onkolojik tedavinin yanı sıra kanserden korunma, tarama ve erken tanı alanlarını da kapsayacak şekilde kanserle mücadeleyi destekleyecek bir sağlık hizmeti verilmesi amaçlanıyor. Ayrıca, hastanenin Anadolu yakasındaki en gelişmiş kemik iliği nakil merkezi olması planlanıyor ve altyapı çalışmaları bu amaca uygun şekilde sürdürülüyor. Klinik branş yapılanması, hastanenin hizmet vereceği lokasyondaki yoğun çalışan nüfusu da göz önünde bulundurularak titizlikle düzenlendi. Kadın hastalıkları ve doğum, genel cerrahi, iç hastalıkları, çocuk hastalıkları ve benzeri klinikler tüm üst disiplinleri ile birlikte planlandı ve kadrolar buna uygun olarak şekillendirildi.

Medicana Ataşehir Hastanesi hizmete açıldı

Medicana Ataşehir’de, tıp dünyasında cerrahinin ulaştığı en ileri teknoloji olarak kabul edilen Da Vinci Robotik Cerrahi ya da en bilinen adıyla robot teknolojisinin kullanılmaya başlanacağı duyuruldu. Uzman ve deneyimli hekimlerin önderliğinde uygulanmaya başlayacak Da Vinci Teknolojisi ameliyatları; üroloji, kadın hastalıkları, genel cerrahi, KBB, göğüs cerrahisi, kalp cerrahisi gibi branşları kapsayacak.

Medicana Ataşehir Hastanesi hizmete açıldı

Murat Ergin - Furkan Serttaş
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın EURO 2024’teki rakipleri belli oldu EHF Avrupa Şampiyonası’nda ilk kez mücadele etme hakkı kazanan A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın rakipleri bugün çekilen kura ile belli oldu. Viyana’daki EHF merkezinde yapılan kura çekimi sonucu Türkiye, A Grubu’nda İsveç, Macaristan ve Kuzey Makedonya ile eşleşti. Kura çekim törenine katılan Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, kura sonrası yaptığı değerlendirmede, "Kura çekildi, top artık kızlarda. Son topa kadar mücadele edeceğiz ve tarihimizde ilk defa katıldığımız Avrupa Şampiyonası finallerinde iz bırakmak için maçlarımıza çıkacağız. Takımımıza güveniyorum" dedi. EHF 2024 Kadınlar Avrupa Şampiyonası, üç ülkedeki dört şehirde (Avusturya, Macaristan ve İsviçre), 28 Kasım-15 Aralık 2024 tarihleri arasında oynanacak. En büyük katılımlı Avrupa Şampiyonası olacak turnuvada 24 takım kupayı kaldırmak için mücadele edecek. Ön tur, Basel (İsviçre), Innsbruck (Avusturya) ve Debrecen’de (Macaristan) gerçekleştirileceği EURO 24’te, ana tur Viyana (Avusturya) ve Debrecen’de oynanacak. Final maçı ise 10.000 seyirci kapasiteli Viyana’nın Wiener Stadthalle’de oynanacak. EHF EURO 2024 logosu ise turnuvaya ev sahipliği yapan üç ülke bayrağının (kırmızı, yeşil ve beyaz) renklerini hentbolun dinamik hareketiyle birleştirerek yansıtıyor. EURO 2024 grupları şöyle oluştu: A Grubu: İsveç, Macaristan, Kuzey Makedonya, Türkiye B Grubu: Karadağ, Romanya, Sırbistan, Çekya C Grubu: Fransa, İspanya, Polonya ,Portekiz D Grubu: Danimarka, İsviçre, Hırvatistan, Faroe Adaları E Grubu: Norveç, Avusturya, Slovenya, Slovakya F Grubu: Hollanda, Almanya, İzlanda, Ukrayna
Ankara TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu komisyon başkanlığına seçildi. Erzincan’ın İliç ilçesindeki maden ocağında meydana gelen toprak kaymasının tüm yönleriyle araştırılarak muhtemel maden kazalarının önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, ilk toplantısını yaptı. Toplantıda komisyonun başkanlığına AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu seçildi. Komisyon başkanvekilliğine AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, komisyon sözcülüğüne MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, katip üyeliğe ise CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül seçildi. Uslu, komisyon başkanı seçilmesinin ardından yaptığı konuşmada, İliç’te yaşanan kazanın Türk milletini derinden üzdüğünü, halen toprak altında bulunan 8 işçiye bir an önce ulaşılmasını temenni ettiklerini söyledi. Kaza anında 10 milyon metreküpten fazla toprak kütlesinin kaydığına dikkati çeken Uslu, işçilerin kurtarılması için olayın ilk anından itibaren tüm kurum ve kuruluşların çalışmaya başladığını, heyelan riski nedeniyle bir süre ara verilen arama kurtarma çalışmalarının halihazırda 24 saat boyunca sürdürüldüğünü belirtti. Uslu, kaza sonrası toprakta, havada, suda kirlenme konusunda spekülasyonlar olduğunu ancak ilgili bakanlıkların gerekli kontrollerde şu ana kadar bir olumsuzluğa rastlanmadığını açıkladığını vurguladı. "Bu tür kazaların olmaması hem de bu kazadaki sorumluların cezalandırılması ve ihmallerin ortaya çıkarılması için güzel bir rapor düzenleyeceğiz" Araştırma komisyonunun Mecliste grubu bulunan tüm partilerin ortak kararıyla kurulduğunun altını çizen Uslu, şunları kaydetti: "Bu komisyonu birlikte kurduk, birlikte çalışacağız. Başkanlığı ben üstlendim ama buradaki her bir arkadaşımız başkandır. Herkes fikrini, talebini, düşüncesini rahatlıkla dile getirebilir. Hep birlikte bu sürecin onarılması ve bundan sonra bu tür kazaların önlenmesi için ne yapılması gerekiyorsa çalışacağız. Milletimizin bize verdiği yükümlülüğü sonuna kadar yerine getireceğiz. Çalışacağız, dinleyeceğiz, yerinde incelemeler yapacağız ve hem bundan sonra bu tür kazaların olmaması hem de bu kazadaki sorumluların cezalandırılması ve ihmallerin ortaya çıkarılması için güzel bir rapor düzenleyeceğiz."
Bolu Gölcük’te bungalovların kiralanması krizi belediye meclisine yansıdı: Gölcük Platformu meclisi bastı Bolu’da Gölcük Tabiat Parkı sınırları içerisinde Bolu Belediyesi tarafından yaptırılan 25 adet bungalovun kiraya verilmesi kararının çıkmasının beklenildiği Bolu Belediyesi Meclisi toplantısına Gölcük Platformu Üyeleri damga vurdu. Şehir merkezine 13 kilometre uzaklıkta olan ve her yıl yaklaşık 1 milyon kişinin ziyaret ettiği Gölcük Tabiat Parkı’na 19 odalı dağ köşkü ile 25 bungalov yapımı ve göl gazinosunun özel işletmeye verilmesi için 19 Aralık 2017’de Bolu Belediyesi Meclis Salonu’nda ihale yapıldı. Bolu Belediyesi tarafından 2018 yılında 7 milyon TL harcanarak, 25 bungalov ev yapıldı. Gölcük Platformu, doğanın yapısının bozulacağı gerekçesiyle dava açtı. 2019 yılında Bolu İdare Mahkemesi projeyi iptal etti. Danıştay, Şubat ayında, proje için verilen iptal kararını bozdu. Projenin tekrar onaylanmasıyla, bungalovların kiralama hakkı Bolu Belediyesine geçti. Bolu Belediye Meclisi Nisan Ayı 2’nci birleşiminde, bungalovların 17 yıllığına kiralanması için hazırlanan gündem maddesi görüşüldü. Tanju Özcan’ı protesto etmeye eşi de geldi Meclis toplantısı öncesinde bungalov evlerin kullanılmasına karşı çıkan Gölcük Platformu, Bolu Belediyesi önünde eylem yaptı. Belediye meclisi başlamadan önce Gölcük Platformu üyeleri meclis salonunu bastı. Oturumun başlamasıyla birlikte Gölcük Platformu üyelerinin slogan ve alkışlı protestoları devam etti. Protesto edenlerin arasından Tanju Özcan’ın eşi Meral Özcan da yer aldı. Gölcük Platformu üyeleri meclis salonundayken gündem maddesi oylamaya sunuldu. Oy birliği ile kararın yeniden Komisyona havale edilmesine karar verildi. "Ben de seni protesto ediyorum, bu akşam eve geç geleceğim" Eşinin kendisini protesto etmesi hakkında konuşan Tanju Özcan, “Bir Belediye Başkanının eşi tarafından protesto edildiği bir olay yaşadık. Bir taraftan demokrasi açısından mutlu oldum. Karı koca aynı düşünmek zorunda değil. Gerçi ben de seni protesto ediyorum, bu akşam eve geç geleceğim. O nasıl demokratik hakkını kullanıyorsa, ben de demokratik hakkımı kullanacağım” sözlerini kullanarak salonda gülüşmelere neden oldu.