SAĞLIK - 02 Ekim 2014 Perşembe 16:10

Meme kanseri bilinçlendirme ayı etkinlikleri

A
A
A
Meme kanseri bilinçlendirme ayı etkinlikleri

Nevşehir'de düzenlenen 'Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı' etkinliklerini değerlendiren Diyarbakır Genç Birikim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yüce, "Türkiye'de ses getirecek bir etkinliğe imza attık" dedi.

Nevşehir'de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun katılımı ile gerçekleştirilen 'Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı' etkinliklerini değerlendiren Diyarbakır Genç Birikim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yüce, Türkiye'de ses getiren bir etkinliğe imza attıklarını söyledi. Yüce, "Ekim ayı bildiğiniz gibi meme kanserini bilinçlendirme ayıdır. Bizler de sivil toplum kuruluşları olarak 1 yıl boyunca kadınlarımızı bu konuda bilinçlendirmek için çalışmalar yaptık ve bu ay içerisinde de bu konuya ilişkin daha geniş çevrelerin dikkatini çekmek için tanıtım çalışmaları yapıyoruz. Nevşehir'de bununla ilgili çok güzel bir program gerçekleştirildi. 

Aynı zamanda yeni alınan 36 tane mobil mamografi cihazının açılışını yaptık. Aynı zamanda ilkini Muş'ta oluşturduğumuz mobil mamografi tarama aracının da bugün 8'incisini Nevşehir'de hizmete açtık. Türkiye'nin değişik illerinde meme kanserine yakalanmış kadınlar da bizlerle birlikte oldular. Onların da katılımı ile ülkemizde ses getirecek bir etkinliğe imza atmış olduk" ifadelerini kullandı.

ALİ GÖÇ - MERT ÖZPAMUK
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir