POLİTİKA - 31 Mart 2021 Çarşamba 17:13

MHP lideri Devlet Bahçeli'den AYM'ye kapatma tepkisi!

A
A
A
MHP lideri Devlet Bahçeli'den AYM'ye kapatma tepkisi!

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dağda elde edilen başarıların Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kaybına tahammülünün asla olmayacağını belirterek, “HDP’nin kapatılması kadar Anayasa Mahkemesi’nin de kapanması artık ertelenemez bir hedef olmalıdır” açıklamasında bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kapatılmasıyla alakalı yazılı bir açıklamada bulundu. Bahçeli açıklamasında, HDP’nin kapatılması üzerine hazırlanan iddianamenin baştan düzenlenip HDP’yi kapatma davasını açılmasının gerektiğini vurguladı. Bahçeli ayrıca Anayasa Mahkemesi’nin de kapanmasının ertelenmemesi gereken bir hedef olduğuna dikkati çekti.

“HDP, bu aşamada usul eksiklikler bahanesiyle zaman kazanmıştır”

MHP lideri Bahçeli, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP’nin kapatılma istemiyle hazırlanıp, Anayasa Mahkemesi’ne sunulan iddianamenin usul eksikleri gerekçesi gösterilerek söz konusu Başsavcılığa iade edildiğini hatırlatarak, “Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı haline gelen, Anayasa ve Siyasi Partiler Yasası’nın ilgili maddeleri uyarınca hakkında temelli kapatılma talebi yapılan HDP, bu aşamada usul eksiklikler bahanesiyle zaman kazanmıştır” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nce görevlendirilen röportörün kısa süre içinde 608 sayfadan ve 687 faili bulunan dava dosyasının ana muhtevasını nasıl ve hangi ahlaki, fikri ve hukuki bilgilerle incelediğinin tartışılması ve üzerinde durulması gerektiğini vurguladı.

“Anayasa Mahkemesi hukukun üstünlüğünden mi yanadır, yoksa bölücülüğün mü şakşakçısıdır”

Bahçeli, Türkiye’nin terör ve bölücülükle mücadelesine Anayasa Mahkemesinin duyarsız, ilgisiz ve açık ara mesafeli olduğunun anlaşıldığını belirterek, “Bahsi ileri sürülen eksikler veya usulü etkileyen açmazlar şühedaya nasıl anlatılacak, milli beka ve milli güvenlik mülahazalarıyla nasıl bağdaşacaktır? Anayasa Mahkemesi hukukun üstünlüğünden mi yanadır, yoksa bölücülüğün mü şakşakçısıdır?” ifadelerine yer verdi.

Dağda elde edilen başarıların Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kaybına tahammüllerinin asla olmayacağına dikkati çeken Bahçeli, “HDP’nin kapatılması kadar Anayasa Mahkemesi’nin de kapanması artık ertelenemez bir hedef olmalıdır.Nitekim Anayasa Mahkemesi’nin iade kararı milli vicdanda hükümsüzdür, Türkiye’nin var oluş haklarına sadece usul açısından değil, esastan da ileri düzeyde zarar vermiştir” açıklamasında bulundu.

“Beklentimiz, iddianameyi yeni baştan düzenleyip tekraren HDP’yi kapatma davasını açmasıdır”

HDP’nin bir suç örgütü, bir terör maşası ve organize bölücülük markası olduğunu aktaran MHP lideri, “Anayasa Mahkemesi’nin, hazırlanan iddianameyi kabul ve tasdik etmesi için dosya içinde silahlı ve bombalı teröristleri görmesi mi lazımdır? Beklentimiz, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, iddianameyi yeni baştan düzenleyip tekraren HDP’yi kapatma davasını açmasıdır” ifadelerini kullandı.

MHP lideri Bahçeli, sürecin kesinlikle uzamaması gerektiğini ve yeni bir hukuk cinayetine fırsat verilmemesi gerektiğine vurgu yaptı.

MHP lideri açıklamasının devamında şunları kaydetti:

“Milliyetçi Hareket Partisi gelişmeleri yakından takip edecek, hukuk kılıfı altına saklanmak isteyen, iç ve dış işgal cephesi marifetiyle korumaya alınan bölücülerle, teröristlerle, damgalı hainlerle sonuna kadar mücadele edecektir. Bu mücadele esasen bir hukuk, bir adalet, bir tarih, bir millet hakkının savunma onurudur.”

Mustafa Cenik

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çankırı Çankırı’da 76 yetiştiriciye 216 adet koç dağıtıldı Çankırı’da ‘Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi’ çerçevesinde 76 yetiştiriciye 216 adet koç dağıtıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı destekleri ile Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hayata geçirilen ‘Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi’ çerçevesinde koç dağıtım töreni gerçekleştirildi. Proje çerçevesinde 76 yetiştiriciye çekilen kurayla 216 adet damızlık akkaraman koç ve toklu dağıtımı yapıldı. Koçları alan vatandaşlar büyük heyecan yaşadı. Koç dağıtım töreninde konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, “İlimizde uygulanan bu proje ile küçükbaş hayvan yetiştiricilerimize bugün verilecek olan iyi kalitedeki damızlık koç ve toklular sayesinde sürülerdeki akrabalığın önüne geçilerek, sürüde kan tazeleme yoluyla verim artışı sağlanması hedeflenmektedir. Sürünün geleceği koçun kalitesine bağlıdır. Bir koç yılda ortalama 30-35 aşım yaptığı hesaplanırsa, elimizdeki mevcut Koyun ırkı üstün özelliklere sahip olmasa bile koçun tesiri ile verim artışı sağlanabilmektedir. İl Müdürlüğümüz personeli ve Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği üyeleri ile birlikte Bakanlığımıza bağlı Sivas Ulaş, Konya Gözlü ve Kırşehir Malya Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nden Akkaraman ırkı kaliteli ve vasıflı Koç ve Toklular seçilerek işaretlenmiştir. Bugün dağıtımını gerçekleştirdiğimiz koç ve tokluları talep eden Akkaraman ırkı anaç koyunu olan yetiştiricilerimizin tamamının talebi karşılanmış ve 76 adet yetiştiricimize, 127 baş damızlık koç ve 86 baş damızlık toklu olmak üzere toplam 213 adeti kura ile belirlenerek teslim edilecektir. Projemizin gerçekleşmesinde bize destek olan Başta Sayın Valimize, İl Özel İdaresine ve Çankırı Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğine teşekkürlerimizi arz eder, projenin yetiştiricilerimize bol kazançlar getirmesini ve hayırlı uğurlu olmasını diler, saygılarımı sunarım” dedi.
Eskişehir Liselerde ‘İlk Yardım Farkındalık Eğitimi Protokolü’ imzalandı Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen ‘İlk Yardım Farkındalık Eğitimi Protokolü’ imza törenine katıldı. Protokolü imzalayan Vali Aksoy, Eskişehir’deki lise düzeyi okullarda ilk yardım farkındalığının artırılması amacı ile yapılacak olan uygulamalarda il genelindeki kamu kurum ve kuruluşları arasında iş birliğinin önemine değindi. Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, “Yaşadığımız süreçte çeşitli nedenlerle yaralanmalar veya hastalıklarla karşılaşmamız kaçınılmazdır. Bulunduğumuz her ortamda kaza ve hastalanma riski taşımaktayız. Bu gibi durumlarla karşılaştığımızda müdahalede bulunanların ilkyardım eğitimi almış olmaları, yaşamın sürdürülmesinde, sakatlanmaların önlenmesinde ve iyileşme sürecinin kısaltılmasında belirleyici rol oynayacaktır. Bu çalışmayla lise düzeyi öğrencilerimizin ilk yardım farkındalığının belirlenmesi ve acil durumlarda doğru müdahale etme becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır” dedi. Öğrencilerde ilk yardım bilincinin gerçekleştirilmesi amacıyla imzalanan protokol çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı lise düzeyi toplam 53 okulda kayıtlı bulunan öğrencilere yönelik ilk yardım farkındalık eğitimleri gerçekleştirilecek. Eğitimlerin okulların konferans salonlarında maksimum öğrenci katılımıyla gerçekleştirileceği ve İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri birimi tarafından görevlendirilen ilk yardım eğitmenleri tarafından verileceği öğrenildi. Eğitimlerin sonunda katılımcılara birer katılım belgesi takdim edilecek.