GENEL - 23 Temmuz 2009 Perşembe 11:19

Milas'ta domuz gribi şüphesi

A
A
A
Milas'ta domuz gribi şüphesi

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan Milas-Bodrum Havalimanı'nda, Bodrum'da tatil yapmak için gelen bir şahıs domuz gribi şüphesiyle gözetim altına alındı.

ÖZKUT KARABULUT/MİLAS 

K.C. isimli vatandaş, İngiltere'nin Luton kentinden 22 Temmuz Çarşamba günü 21.55'te OHY 2656 sefer sayılı özel bir firmaya ait uçakla gelip 23 Temmuz Perşembe günü 01.25'te Milas-Bodrum Havalimanı'na iniş yaptı. Ancak onu ve uçaktaki yolcuları bir sürpriz bekliyordu. 

Nevşehir'de yaşayan K.C.'nin ağabeyi, Muğla 112 Acil Servis'i arayarak "Kardeşime İngiltere'de domuz gribi teşhisi kondu" deyince Milas-Bodrum Havalimanı'nda tam bir alarm hali yaşandı. Havalimanındaki tüm personel domuz gribi şüphesi olduğu durumlarda kullanılan kıyafetlerini giydi ve beklemeye başladı. 

Uçak alana indikten sonra K.C. ve uçaktaki tüm yolcular termal kameradan ve sağlık taramasından geçirildi. Sonrasında K.C. hemen 112 Acil Servis ambulansıyla 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'ne getirildi. Kendisinden numuneler alındı ve gerekli tahlillerin yapılması için alınan numunelerin İstanbul Üniversitesi Viroloji Bölümü'ne gönderileceği belirtildi.
 
75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'nde gözetim altında tutulan K.C.'nin, sonuçların negatif çıkması durumunda taburcu edileceği belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir