DİĞER SPORLAR - 20 Temmuz 2021 Salı 12:16

Milli atletler Tokyo’da madalya peşinde

A
A
A
Milli atletler Tokyo’da madalya peşinde

Turkcell ve Türkiye Atletizm Federasyonu iş birliğinde başarılarına devam eden Türk atletizminin yıldızları, Tokyo’da gerçekleştirilecek 32. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda madalya mücadelesi verecek.

Dünyanın önemli spor organizasyonunda, atletizm disiplininde Türkiye’yi 8’i kadın, 17’si erkek toplam 25 milli atletimiz temsil edecek. 30 Temmuz’da başlayacak atletizm mücadeleleri 8 Ağustos’ta noktalanacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde Turkcell ile Türkiye Atletizm Federasyonu’nun iş birliğiyle önemli başarılara imza atan Türk atletizminin yıldızları bu kez Olimpiyat Oyunları’nda sahne alıyor. Japonya’nın başkenti Tokyo’da gerçekleştirilecek şampiyonada atletizm disiplinine Türkiye'yi 8’i kadın, 17’si erkek, toplam 25 ay-yıldızlı atletimiz temsil edecek. Bu sene 32’ncisi düzenlenecek dünyanın önemli spor organizasyonunda atletizm mücadeleleri 30 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Tokyo’da gerçekleştirilecek ve 206 ülkeden 11 bine yakın sporcunun katılacağı oyunların atletizm disiplininde Türkiye 16 branşta madalya mücadelesi verecek.

Çintimar: “Ülkemizi gururlandıracağız”
Türk atletizminin tüm heyecanı ve enerjisiyle Tokyo’daki Olimpiyat Oyunları’nı beklediğini dile getiren Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, “Ülkemize verdiğimiz bir söz var. Tokyo’dan başarılarla döneceğiz. Bu sözü tutmak için gece gündüz çalışıyoruz. Bu noktada bizlere çok büyük destek veren Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu'na ve Spor Genel Müdürlüğü'yle birlikte sponsorumuz Turkcell'e çok teşekkür ediyoruz. Tüm sporcularımızın da İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletmek için ellerinden gelenin fazlasını yapacağına olan inancımız tam. Türkiye’yi gururlandırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Erkan: “Olimpiyatlarda atletlerimiz bizi gururlandıracak”
Tüm dünyada ‘sporların anası’ olarak tanımlanan atletizmin gelişmesine katkı sunmak hedefiyle yıllardır Türk atletizminin yanında olduklarını belirten Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “Türkiye’deki lisanslı atlet sayısı, desteğimizden bu yana yüzde 80 artarak 250 bini aştı. Bu sayede Olimpiyat Oyunları’na kota alan atlet sayımızın, kafilenin önemli bir kısmını oluşturmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. Milli atletlerimizin Tokyo’da ay-yıldızlı bayrağımızı en iyi şekilde temsil ederek bizi gururlandıracak sonuçlara imza atacaklarına inanıyoruz. Her birine başarılar diliyoruz. Şirket olarak her zaman TURKSPORU’na destek vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

Milliler, daha önce düzenlenen Olimpiyat Oyunları’nda atletizm branşında 1948’de Ruhi Sarıalp, 2004’te Eşref Apak ve son olarak da 2016’da Yasmani Copello ile 3 bronz madalya kazanmayı başarmıştı. Tokyo’da madalya sayımızı artırmaya çalışacak ay-yıldızlı kafilede şu sporcular yer alıyor:

Kadınlar
5000 Metre: Yasemin Can
10000 Metre: Yasemin Can
Maraton: Meryem Erdoğan
Gülle Atma: Emel Dereli
Cirit Atma: Eda Tuğsuz
Çekiç Atma: Tuğçe Şahutoğlu
20 Kilometre Yürüyüş: Meryem Bekmez, Ayşe Tekdal, Evin Demir

Erkekler
100 Metre: Jak Ali Harvey, Emre Zafer Barnes
200 Metre: Ramil Guliyev
400 Metre Engelli: Yasmani Copello
20 Kilometre Yürüyüş: Salih Korkmaz, Şahin Şenoduncu, Abdülselam İmuk
Sırıkla Atlama: Ersu Şaşma
Çekiç Atma: Özkan Baltacı, Eşref Apak
Maraton: Polat Kemboi Arıkan, Kaan Kigen Özbilen, Yavuz Ağralı
Üç Adım Atlama: Necati Er
4x100 Metre: Jak Ali Harvey, Emre Zafer Barnes, Oğuz Uyar, Kayhan Özer, Ertan Özkan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup’ta ikinci oldu Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup final rövanş maçında evinde karşılaştığı Alman ekibi NINERS Chemnitz’i uzatmalarda 105-95’lik skorla mağlup etti. İlk müsabakayı 85-74 kaybeden kırmızı-lacivertliler bu sonuçla sezonu 2. olarak tamamladı. FIBA Europe Cup final rövanş maçında Bahçeşehir Koleji, Ülker Etkinlik ve Spor Salonu’nda Alman takımı NINERS Chemnitz ile karşılaştı. Karşılıklı sayılarla geçilen ilk periyodu Chemnitz 19-18 önde tamamladı. İkinci periyotta savunmada rakibini durduran, hücumda daha etki olan kırmızı-lacivertliler bir ara farkı 19 sayıya çıkarsa da devreye 55-38 önde girdi. Üçüncü periyotta hücumda sayı bulmakta zorlanan Bahçeşehir Koleji farkı koruyamadı. Alman temsilcisi etkili hücumlarının yanında birçok kez de serbest atış noktasına geldi ve periyot 67-67 sona erdi. Son periyotta taraftarının da desteğiyle öne geçen kırmızı-lacivertliler istediği farkı yakaladı ve uzatma periyoduna geçildi (95-84). Bahçeşehir Koleji, uzatmalarda parkeden 105-95’lik skorla galip ayrılsa da Almanya’daki ilk maçı 85-74 kaybettiği için sezonu ikinci olarak tamamladı. Müsabakanın en skoreri Chemnitz’te 29 sayı ile oynayan Kaza Kajami olurken, Bahçeşehir Koleji’nde ise Jerry Boutsiele 24 sayı ile katkı verdi. Karşılaşmayı Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Ömer Onan, TBF yöneticileri ve Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan da tribünden takip etti. Salon: Ülker Etkinlik ve Spor Hakemler: Luis Castillo, Nicolas Maestre, Martin Horozov Bahçeşehir Koleji: Muhammed Baygül, George Earl Kell III 21, Jerry Boutsiele 24, Egehan Arna 3, Tony Taylor 20, Phil Scrubb 12, Berkay Candan 3, Tyler Cavanaugh 15, Axel Bouteille 7 Başantrenör: Dejan Radonjic Chemnitz: Aher Uguak 8, Jeffery Garrett 8, Wesley Van Beck 10, Jonas Richter 7, DeAndre Lansdowne 10, Kaza Kajami 29, Tylor Ongwae 4, Ousman Krubally 12, Dominic Lockhart 4, Kevin Yebo 3 Başantrenör: Rodrigo Pastore 1. Periyot: 19-18 (NINERS Chemnitz lehine) Devre: 55-38 (Bahçeşehir Koleji lehine) 3. Periyot: 67-67 Normal süre: 95-84 (Bahçeşehir Koleji lehine) 5 faul alanlar: Kevin Yebo (33.13), Jonas Richter (33. 32), Ousman Krubally (38.52), Jeffery Garrett (41.43) (NINERS Chemnitz)
Trabzon Ziraat Türkiye Kupası: Trabzonspor: 2 - Fatih Karagümrük: 1 (İlk yarı) Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final İlk maçında Trabzonspor ile Fatih Karagümrük karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı bordo-mavili ekibin 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 15. dakikada sağ taraftan rakiplerinden sıyrılarak ceza sahası içine giren Visca, şutunda top Sirigu’nun sağından ağlara gitti. 1-0 21. dakikada Mendes’in ceza sahası dışından vuruşunda kaleci Uğurcan Çakır, topu kornere çeldi. 22. dakikada ceza sahası içinde Rohden’in pasında Mendes topu filelere gönderdi. 1-1 41. dakikada Mendy’nin penaltı noktasına gönderdiği topa gelişine vuran Denswill’in şutunda meşin yuvarlak kaleci Sirigu’nin solundan ağlarla buluştu. 2-1 Hakemler: Ali Şansalan, Murat Tuğberk Curbay, Süleyman Özay Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Meunier, Mendy, Denswill, Eren Elmalı, Berat Özdemir, Bardhi, Fountas, Visca, Pepe, Enis Destan Yedekler: Muhammet Taha Tepe, Baniya, Fernandez, Umut Bozok, Kerem Şen, Umut Güneş, Onuachu, Göktan Gürpüz, Arif Boşluk, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Fatih Karagümrük: Sirigu, Veseli, Biraschi, Ceccherini, Levent Mercan, Rohden, Feghouli, Emre Mor, Eysseric, Mendes, Güven Yalçın Yedekler: Emre Bilgin, Can Keleş, Emir Tintiş, Nazım Sangare, Salih Dursun, Vinicius, Adnan Uğur, Paoletti, Adnan Uğur, Tarık Tuğyan, Teklic Teknik Direktör: Tolunay Kafkas Goller: Visca (dk. 15), Denswill (dk. 41) (Trabzonspor), Mendes (dk. 22) (Fatih Karagümrük) Kırmızı kart: Enis Destan (dk. 44) (Trabzonspor) Sarı kartlar: Eren Elmalı, Fountas (Trabzonspor), Biraschi, Emre Mor (Fatih Karagümrük)