ASAYİŞ - 26 Haziran 2019 Çarşamba 09:36

Minibüste kolu sıkışan çocuğu kurtarma çabası kamerada

A
A
A
Minibüste kolu sıkışan çocuğu kurtarma çabası kamerada

Pendik’te annesiyle birlikte minibüste yolculuk yapan küçük çocuk, koltuğun arkasına düşürdüğü klasörünü almaya çalıştığı sırada kolu koltuğun arasına sıkıştı.

Minibüs şoförü ile yolcular ne kadar uğraştılarsa afacan çocuğun kolunu sıkıştığı yerden çıkaramadılar. Daha sonra küçük çocuğun kolunun itfaiye ekiplerince sıkıştığı yerden çıkarılmasıyla anne ile minibüstekiler rahat bir nefes aldı. İtfaiyenin, küçük çocuğun kolunu sıkıştığı yerden çıkarmaya çalıştığı anlar minibüsün güvenlik kameralarına yansıdı. 

Minibüste kolu sıkışan çocuğu kurtarma çabası kamerada

Pendik’te geçtiğimiz günlerde annesiyle birlikte hatlı minibüsün arka koltuğunda seyahat eden Bülent Barlas Arslan, klasörünü koltuğun arkasındaki bagaj kısmına düşürdü. Küçük çocuk, kolunu koltuğun arasından sokarak klasörünü düştüğü yerden almaya çalıştı. Afacan çocuk, klasörünü düşürdüğü yerden alamadığı gibi bir de kolunu koltuğun arasına sıkıştırdı. Minibüs şoförü Tekin Aycan, minibüsü durdurarak bagaj kapısını açtı ve çocuğun kolunu sıkıştığı yerden çıkarmaya çalıştı. Koltukları sökmesine rağmen çocuğun kolunun sıkıştığı yerden kurtaramayan şoför Aycan, minibüsü itfaiye istasyonuna çekti. İtfaiye görevlileri çocuğun kolu sıkışmış halini ilk gördüklerinde şaşkına döndüler. Küçük çocuğun kolu, buradaki itfaiye erlerinin çalışması sonucu sıkıştığı yerden kurtarıldı. Küçük çocuk, annesi ve minibüstekiler çocuğun kolunun kurtarılması ile rahat bir nefes aldılar. Kolunda herhangi bir yaralanma olmadığı öğrenilen küçük çocuk, tedbir amaçlı olarak ambulans ile hastaneye götürüldü. 

Minibüs şoförü Tekin Aycan, “Yolda annesi ile ufaklık bindi. Sonra klasörünü düşürdü bagaja. Elini oraya sokarak almaya çalışıyordu ben hatta aynadan fark ettim. Annesine dedim hayırdır bayan? Çocuk bir şey düşürdü dedi. Dedim ki elini sokma eli sıkışır, ben yardımcı olurum. Kenara çektim çekmeme rağmen çocuk elini sokunca sıkıştı. Ben de minibüsü çektim kenara geldim yanına baktım kolu sıkışmış. Koltuğu söktüğüm halde yine yapamadık. Arka bagajı açtım aşağıdan uğraşayım dedim yine çıkaramadık. Dedim bu böyle olmaz, yolcuları bindirdim arabaya, dörtlüleri yakarak itfaiyeye gittim. Onlar da uğraştılar çıkardılar. Ambulansa çocuğu gönderdi, Allah’a şükür bir şey yoktu” dedi. 

Minibüstekiler ile itfaiye ekiplerinin, çocuğun kolunu sıkıştığı yerden çıkarmak için çabaladığı anlar minibüsün güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde minibüs şoförü çocuğun kolunu sıkıştığını fark ederek aracı durduruyor ve müdahale ediyor. Daha sonra tekrar minibüse binerek aracı itfaiye istasyonuna çekiyor ve itfaiye erleri çocuğun kolunu sıkıştığı yerden kurtarıyor.  

Halit Arslan
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.