GÜNDEM - 22 Ocak 2021 Cuma 10:39

Minik Belinay tedavi olacak

A
A
A
Minik Belinay tedavi olacak

Ordu’da 5 yıl önce dünyaya gelen mermer kemik hastası (osteopetrozis) olan ve şu anda gözleri görmeyen minik Belinay’ın tedavisi için gerekli olan 70 bin lira, hayırseverler tarafından karşılandı.

Altınordu ilçesinde yaşayan ve Zafer-Reyhan Tepe çiftinin iki çocuğundan biri olan 5 yaşındaki Belinay, 6 aylık olunca ilik nakli operasyonu geçirdi. Doğum sonrası gözlerinde problem olan Belinay için sonrasında, halk arasında mermer kemik olarak bilinen osteopetrozis hastalığı teşhisi konuldu. Sağırlık, körlük, dalak büyümesi, solunum sıkıntısı, büyüme geriliği ve çok küçük yaşlarda ölümle sonuçlan belirtileri olan hastalıkla mücadele eden Belinay, doktorların uzun yaşayamaz demelerine rağmen hayata tutundu. Sağlığına kavuşma umudu için 70 bin lira gereken ve şuanda yüzde 99 engelli raporu bulunan Belinay’ın, Kayseri’deki özel bir hastanede yapılacak olan tedavi ücreti hayırseverler tarafından karşılandı.

Minik Belinay tedavi olacak

“Türkiye'de hayırsever insanımız çok, kızım mart ayı içerisinde ameliyat olacak”
Kızlarının, akranları gibi koşup oynayacağı günü sabırsızlıkla beklediklerini belirten aile, yapılan haber sonrası kendilerine çok sayıda telefon geldiğini ve tedavi ücretinin tamamlandığını ifade ederek, hayırseverlere teşekkür etti. Baba Zefer Tepe, "Kızımız, mermer kemik hastası (osteopetrozis) hastası, önceden ilik nakli olmuştu. Şu anda da gözleri görmüyor. İnşallah ameliyat olacak. Gerekli para bulundu. Hayırseverlerden Allah razı olsun. Çok arayan oldu, mart ayı içerisinde inşallah ameliyat olacak. Kayseri’de özel bir hastanede tedavi olacak ve orada doktorumuzun demesine göre en fazla 3 gün kalacağız. Şuan işitme problemi yok, sadece gözleri görmüyor. Görme oranında şuanda kesin bir sonuç veremiyorlar ama ihtiyacını görecek kadar umut var. İnşallah dualar ile sağlığına kavuşacak. Hayırseverlerden Allah razı olsun, bizi bu zor ve sıkıntılı dönemde yalnız bırakmadıkları için gerçekten çok teşekkür ediyorum” dedi.

Selim Kuşcu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tunceli Tunceli’de tüketici koruma eğitimleri Tüketiciyi Koruma Haftası çerçevesinde Tunceli’de ilk kez, Ticaret İl Müdürlüğü tarafından bilinçli tüketici eğitimlerine başlandı. Ticaret İl Müdürlüğü, tüketici eğitimleri çerçevesinde Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun talimatıyla ilk eğitim, Aile Destek Merkezinde (ADEM) gerçekleştirilirken, eğitimler Ticaret İl Müdürlüğünden Şube Müdürü Kadriye Çılğın ve Tüketici Hakem Heyeti Raportörü Fatih Özen tarafından verildi. Eğitimlerde, vatandaşlara haklarını aramada Tüketici Hakem Heyetine başvurmadan önce hatasız etkin bir sonuç almak için neler yapmaları gerektiği anlatılırken, konuya ilişkin soruları da cevaplandırıldı. Tüketiciyi Koruma Haftası kapsamında Tunceli’de ilk kez böyle bir eğitimin düzenlendiğini belirten Ticaret İl Müdürü Kayahan Topal, ilk eğitimin Aile Destek Merkezinde bulunan kursiyer ve usta öğreticilere yönelik gerçekleştiğini belirterek, hafta boyunca ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik de eğitimler düzenleyeceklerini söyledi. Tunceli halkının hakkını arama konusunda son derece bilinçli bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Ticaret İl Müdürü Kayahan Topal, “Amacımız, vatandaşlarımızın hakkını aramaya teşvik etmekten ziyade, bunu yaparken nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini kendilerine anlatmak” dedi. Hafta kapsamında İl Müdürü Topal ve beraberindekiler Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’nu da makamında ziyaret etti.