SPOR - 13 Mart 2019 Çarşamba 16:49

Mustafa Cengiz: 'Galatasaray var olma savaşı veriyor'

A
A
A
Mustafa Cengiz: 'Galatasaray var olma savaşı veriyor'

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, sarı-kırmızılı kulübün var olma savaşı verdiğini söyledi.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda yapılan divan kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu. Mali konuları görüşmek üzere toplandıklarını ancak başka konular konuşulduğunu belirten Mustafa Cengiz, “Asıl dinlememiz gereken, müfettiş gibi denetlememiz gerek. Benim ve yönetim kurulu üyelerimin burada olmasına neden olan mali konular arkaya atılıyor. Burada konuşulanları dikkate alıyorum. Yönetim kurulu üyelerimizden biri gittikçe çalışma şevkimi kaybediyorum dedi. Makamı yıpratırsanız kendinizi yıpratırsınız. Galatasaray ruhunu yitirmeyelim. Onlara asgari saygıyı gösterelim. Hiçbir başkanıma yapmadım. Yarın başkanlığı bıraktığımızda beni bu duruma düşürmesin. Bütün yönetimlerde bulunanlara teşekkür ediyorum. Lütfen birbirimize yaklaşırken dostça yaklaşalım. Maalesef bizi göreve getiren önemli konular hiç konuşulmuyor. Öncelik mali sorunlar değil, idari sorunlar oldu. Metin Sinan kardeşim toplantının ana maddesi haline geldi. Her çıkan konuşmacı bunu konuştu. İnsanların isminin olumsuz anlamda dolaşmasını istemiyorum” diye konuştu.

“Hiç kimseye köfte demedim”
Hiç kimseye köfte demediğini dile getiren Cengiz, “Hiçbiriniz köfteye benzemiyorsunuz. Yeter, ayıp! Bazen dilim beynimden önümde gidiyor. Bu kötü mü bilmiyorum. Ben orada yediğimiz köfteler midemizi tırmalar dedim. Ben size demedim. Kendime derim size demem“ dedi.

“Metin Aslan kabul ederse önümüzdeki genel kurulu yönetmesi için öneririm”
Metin Aslan’ın olağanüstü genel kurulu yönetirken hata yaptığını ifade eden Başkan Cengiz, “Ya kırmızı ışıkta duracağız ya da geçeceğiz. Kurallara uyarsanız demokrasi gelişir. Uymazsanız anarşi ve kaos olur. Metin Aslan tüzüğe uygun davranışta bulundu. Mahkemeye verilirse o mahkeme iptal olur ama ben böyle bir şey düşünmedim. Metin Aslan kabul ederse önümüzdeki genel kurulu yönetmesi için öneririm” değerlendirmesinde bulundu.

“Galatasaray var olma savaşı veriyor”
Galatasaray’ın bir savaş verdiğini belirten Cengiz, “Var olma savaşı. Beka savaşı varsa Galatasaray için var. Bu konuya kimse aldırmıyor. Biz borsanın en değerli şirketiyiz. Öz varlıklarımızı -600’den -300’e indirdik. İlk defa kar ettik. Bütün aleyhimizdeki tezgahlara rağmen CAS görüşmesi kazandık. Klasörlerle savunmalar gönderdik. O hakemler kurulu doğrudan bizi men edebilirdi. UEFA bu anlamda bizim nedenimizle yapısal dönüşüme girebilir. Bize verdiğiniz yetki ile uluslararası platformlarda savunduk” şeklinde konuştu.

“141 kişiden tekrar 2 kişi başvuru yaptı”
Üyelik başvurusu reddedilen 141 kişi hakkında da konuşan Mustafa Cengiz, “141 üye ilgili ilgili ilk bana geldi, durum bu dedi. İmzaları gördüm. Bize ihbarlar geldi dediler. Beşiktaşlı, Fenerbahçeli kişiler olduğunu, bunun da sosyal medyada görüldüğü söylendi. Bunlar A grubu liseli kardeşlerimiz. Bir şey demedik. Referans olanlarla görüştük. Hiçbirinin haberi yok. Disiplin kurulu işini ciddiye alıyor. İmzalar çok komik, imza değil. 141 kişi size evraklarını teslim ediyor. İmza sahiplerinin haberi yok. Ben bunları görünce anlatmayın, kapatın dedim. Divana geldik, bir arkadaş çıktı, bunları anlattı. Burada hukuki durum var. Biz bunun deşifre edilmesini istemedik. Hepsini yok sayalım dedik. Yeniden başvurun dedik, 2 kişi başvurdu. Çocukları üye yapmak için yol aradık. Biz iyi niyetle buna çalıştık. Amacımız bize göre suçu olmayan çocukların üye yapılması. 139 kardeşlerimiz kesinlikle üye olacak” ifadelerini kullandı.  

Oğuzhan Ort - Bozhan Memiş - Mehmet Şirin Topaloğlu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.