EĞİTİM - 23 Temmuz 2019 Salı 16:37

Öğretmenlere yönelik tamamlayıcı sağlık sigortası iş birliği

A
A
A
Öğretmenlere yönelik tamamlayıcı sağlık sigortası iş birliği

Öğretmen Yetiştirme Merkezleri’nin ilk projesi olan ‘Sana Değer Öğretmenim’ programının ilk adımı olarak, öğretmenlere yönelik tamamlayıcı sağlık sigortası (TSS) hizmeti için Mektebim Okulları; Medical Park, BTN Sigorta ve Allianz Türkiye ile iş birliğine imza attı.

‘Sana Değer Öğretmenim’ programı kapsamında tüm öğretmenlerine tamamlayıcı sağlık sigortası (TSS) hizmeti sunacak olan Mektebim Okulları, bu hizmet için sağlık ve sigortacılık sektörünün önemli isimlerinden Medical Park, BTN Sigorta ve Allianz Türkiye ile iş birliği anlaşmasına imza attı. Toplantıda öğretmenler için hazırlanan tamamlayıcı sağlık sigortası hakkında ve sunulacak hizmetlere yönelik bilgi paylaşıldı. Proje kapsamında lisansüstü programlar, eğitim ve araştırma amaçlı yurtdışı gezileri düzenleyecek ve bu çalışmalarla bir yandan öğretmenlerin kişisel gelişimlerine ve profesyonel yeterliliklerine destek olacak kurum, bir yandan da öğretmenlerin sağlıkları ve sosyal yaşamlarına da katkılar sunacak. 

Özkök: “Öğretmenlerimize değerlerimiz diyoruz” 

Düzenlenen toplantıda konuşma yapan Mektebim Okulları Genel Müdürü Servet Özkök, genellikle eğitim kurumlarında itibar kelimesinin nicelik olarak algılandığını vurgulayarak, “Biz niceliği öne çıkarmadan önce niteliği öne çıkarmak istiyoruz. Nitelik olmadan nicelik olduğunda sağlıklı bir yapının olmadığını düşünüyoruz. Bu nedenle ilk yatırımı bizim için çok değerli olan öğretmenlerimize yapıyoruz. Öğretmenlerimize değerlerimiz diyoruz. Sloganımızda da ‘Sana Değer Öğretmenim’ diyoruz. Öğretmenin sınıfta huzur içinde, başka bir şey düşünmeden işine odaklanması ve kurumunun ona sahip çıkmasını bilmesi bizler için çok değerli. Bu kapsamda paydaşlarımızla birlikte tüm öğretmenlerimize tamamlayıcı sağlık sigortası yapıyoruz. Yapacağımız bu sigortanın tüm öğretmenlerimiz ve paydaşlarımız için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Gezgin: “Öğretmenlerimiz bizim için çok kıymetli” 

MLP Sağlık Hizmetleri (MLP Care) Anlaşmalı Kurumlar Cari İş Geliştirme Koordinatörü ve BTN Sigorta Genel Müdürü Ruhsar Gezgin yaptığı açıklamada, şirket olarak 2012 yılında tamamlayıcı sağlık sigortasının ortaya çıkmasına öncülük ettiklerini belirterek, “Bu öncülüğümüzle her zaman gurur duyuyoruz. Şuanda da devletimizin desteğiyle ve sigorta sektörünün diğer paydaşlarının da bu işe gönül vermesiyle, kısa sürede 1 milyona aşkın tamamlayıcı sağlık sigortası oldu. 7 yıl içinde Türkiye’de çok hızlı bir ilerleme kaydettik. Bu noktaya ulaşmamızdaki en büyük nedenlerden biriside Allianz gibi sigorta şirketleriyle yaptığımız iş birlikleridir. Bugün burada Mektebim Okullarıyla birlikte yaptığımız tamamlayıcı sağlık sigortasının bizim için çok daha büyük bir anlamı var. Çok sevdiğimiz bir söz vardır, ‘Bir ülkenin geleceği, o ülkenin insanlarının göreceği eğitime bağlıdır’. Ülkemizi emanet edeceğimiz, toplumumuzu ileriye taşıyacak olan nesiller şuan ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim görüyorlar. Bunların geleceğe güvenle bakan, özgür düşünen, bilimin peşinden koşan nesiller olmasını sağlayan da değerli öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimiz bizim için çok kıymetli” ifadelerini kullandı.

Özalp: “Öğretmenlerimizin hayatına değer katacak çalışmalarda yer almak bizler için gurur verici” 

Allianz Türkiye Satış ve Dağıtım Kanalları Direktörü Aykut Özalp da, böyle bir iş birliğinin içinde olduklarından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Cumhuriyetimizi gelişmiş ve geleceğe güvenle bakan bir ülke haline getirmenin yolu toplumuza yönelik eğitilmiş, donanımlı, çağdaş bireyler kazandırmaktan geçiyor. Bu büyük sorumluluğunu üzerine alan öğretmenlerimizin hayatına değer katacak her türlü çalışmada yer almak bizler için gurur verici” diye konuştu.

Mektebim Okulları tarafından kurulan, kurum ve devlet okullarının çalışan öğretmenlere kişisel ve mesleki gelişim alanlarında eğitim hizmeti sunacak olan ‘Öğretmen Yetiştirme Merkezleri’ 2019-2020 eğitim öğretim yılı itibarıyla faaliyetlere başlayacak.  

Muhammed Fırat Aksoy - İsmail Coşkun
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara HDP’li eski milletvekili Güzel’in yargılanmasına devam edildi Ankara’da dokunulmazlığının kaldırılmasının ardından hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 15 yıla kadar hapis talebiyle dava açılan eski HDP Milletvekili Semra Güzel’in yargılanmasına devam edildi. Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, sanık Semra Güzel, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, avukatları ve bazı HDP’li milletvekilleri salonda hazır bulundu. Mahkeme başkanı Adli Tıp Kurumuna yazılan müzekkereye bu aşamada cevap gelmediğini bildirdi. Söz alan Cumhuriyet Savcısı sanığın sahte kimlikle yakalanmış olması nedeniyle kaçma şüphesi bulunduğundan dolayı tutukluluk halinin devam etmesini mahkeme heyetinden talep etti. Mahkeme başkanının söz vermesi üzerine konuşan Sanık Güzel, “Ben hastane randevuma denk gelse dahi iptal edip duruşmaya katılıyorum. Ancak gizli tanığı bir türlü göremedik, dinleyemedik. Soyut ifadeleri olan dinlenmesi gereksiz bir tanık” ifadelerini kullandı. Güzel’in avukatıysa savcının mütalaasına katılmazken, müvekkilinin beraatini talep etti. Avukat beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme Güzel’in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 1 Temmuz’a ertelendi. Olayın geçmişi Adıyaman’da 2017’de terör örgütü PKK’ya yönelik hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen terörist Volkan Bora’nın cep telefonunda, birlikte çekildikleri fotoğraf çıkması üzerine eski HDP Milletvekili Semra Güzel hakkında soruşturma başlatılmıştı. İfadesi alınmak üzere çıkarılan davetiyeye cevap vermeyen ve adresinde bulunamayan Güzel hakkında ’yakalama kararı’ çıkarılmış, Güzel 2 Eylül’de başkası adına düzenlenen sahte kimlikle İstanbul’dan Edirne’ye giderken yakalanmıştı. Soruşturma kapsamında, Başsavcılığın talebi üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Güzel’in dokunulmazlığı kaldırılmıştı. Güzel’in milletvekilliğinin düşürülmesine dair TBMM kararı ise 23 Aralık 2022’de Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Güzel’in ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.
Antalya Elinde benzin bidonu ile üst geçide çıkıp annesine ve polislere zor anlar yaşattı Antalya’da bir şahıs, elinde benzin bidonuyla üst geçide çıkarak intihara kalkıştı. Polis ekiplerine ve annesine zor anlar yaşatan şahıs, yaklaşık 2 saat sonra gazeteciler tarafından ikna edildi. Olay, saat 16.00 sıralarında Muratpaşa İlçesi Meltem Mahallesi Dumlupınar Bulvarı üzerinde bulunan üst geçitte meydana geldi. Alınan bilgiye göre; üst geçidin reklam tabelası basamağına çıkarak ayaklarını sarkıtan Hasan T.’yi gören vatandaşlar durumu 122 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekipler trafiği yola kapatarak branda açtı. Polis ekiplerinin ikna çalışmalarına cevap vermeyen şahıs 9 aydır cezaevinde tutuklu bulunan kardeşi Yaşar T.’nin serbest bırakılmasını istedi. Hasan T.‘nın zaman zaman elinde bulunan benzin bidonundan üzerine benzin dökmesi ise yürekleri ağza getirdi. İtfaiye ve polis ekipleri muhtemel bir duruma karşı tedbir aldı. Bu sırada olay yerinde toplanan meraklı vatandaşlar ise yaşananları cep telefonuyla kayıt altına almak için adeta birbirleriyle yarıştı. Gazeteciler ikna etti Olay yerine bir sure sonra şahsın annesi ve abisinin eşi de geldi. Anne ve yengesi şahsı ikna etmek için uzun sure dil dökse de ikna edemedi. Anne zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı. Elinde benzin bidonu ile polis ekiplerine ve annesine ecel teri döktüren şahıs, yaklaşık 2 saat sonra gazeteciler tarafından ikna edildi. Gazetecilere açıklama yapan Hasan T., abisinin 10 aydır evini kiraya verirken kontrat yapmadığı için tutuklu bulunduğunu iddia etti. Polis ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.
İstanbul Esenler’de tartıştığı sürücüyü tornavidayla öldüren kurye yakalandı Esenler’de maddi hasarlı trafik kazası nedeniyle tartıştığı araç sürücüsünü tornavidayla öldüren motokurye yakalanırken, yaşanan kavga anları güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, dün saat 21.00 sıralarında Esenler Menderes Mahallesi 301. Sokak üzerinde meydana gelmişti. Dönerci dükkanında çalışan kurye ile cadde üzerindeki araç sürücüsü arasında yol verme nedeniyle tartışma çıkmıştı. Tartışma esnasında kurye, araca tornavida ile zarar vererek olay yerinden uzaklaşmıştı. Araç sürücüsü, sepetteki firma isminden kuryenin nerede çalıştığını görmüş bir süre sonra adam, döner dükkanına giderek kurye ile tartışmaya başlamıştı. Araç sürücüsü ile kurye arasındaki tartışma büyüyerek kavgaya dönüşmüş kavga sırasında kurye, elindeki tornavida ile vurup adamı ağır yaralayarak dükkandan kaçmıştı. Ağır yaralanan adam, ambulansla hastaneye kaldırılırken yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. Polis ekipleri ise konuya ilişkin çalışma başlattı. Polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda A.A. isimli motor kurye yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin sorgulamasında “kasten yaralama”, “taksirle yaralama” ve “motosiklet hırsızlığı” gibi çeşitli suçlardan çok sayıda kaydı olduğu belirlendi. Emniyetteki tamamlanan işlemlerin ardından şüpheli adli makamlara sevk edildi. Öte yandan, araç sürücüsü ile kurye arasındaki kavga anları güvenlik kamerasına yansıdı.