SPOR - 26 Ocak 2021 Salı 22:15

Okan Buruk: 'Bu maçın çıkış olacağını düşünüyoruz'

A
A
A
Okan Buruk: 'Bu maçın çıkış olacağını düşünüyoruz'

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, Trabzonspor ile oynayacakları Süper Kupa müsabakası ile ilgili "Biz de kupayı kazanmak istiyoruz. Takım olarak zorlu bir dönemden geçiyoruz. Bu maçın çıkış olacağınız düşünüyoruz" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Süper Kupa müsabakasında Trabzonspor ile mücadele edecek olan Medipol Başakşehir’de teknik direktör Okan Buruk ve kaptan Alexandru Epureanu Atatürk Olimpiyat Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Ayağı kırılan Trabzonsporlu genç futbolcu Abdulkadir Ömür’e geçmiş olsun dileyerek sözlerine başlayan Okan Buruk, "Süper Kupa adı üstünde iki takımın da alması için birçok sebep sayabiliriz. Geçen senenin iki başarılı takımı olarak gecen seneki şampiyonluk yarışında büyük mücadele vermiş biri şampiyon olmuş biri Türkiye Kupası’nı kazanmış bu yıl da Süper Kupa’da final oynayan iki takım. İki takımı da geçen sene adına tebrik ederim. Geçen seneki başarı bu seneye taşındı. Biz de kupayı kazanmak istiyoruz. Takım olarak zorlu bir dönemden geçiyoruz. Bu maçın çıkış olacağınız düşünüyoruz. Sahaya çıkış amaçlarımızdan biri kupayı kazanmak. Oyuncularıma güveniyorum. Son haftalarda form grafiğini yükselten bir Trabzonspor takımı var. O yüzden iyi bir karşılaşma olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

"Ligdeki kalite istediğimiz gibi değil”

Süper Lig’de kalitenin istedikleri seviyede olmadığını söyleyen deneyimli çalıştırıcı, “Güzel maçları özledik. Bunu hatırlatmak istiyorum. Ligdeki kalite istediğimiz gibi değil. Birçoğu birinin beklediği diğer takımın atak yaptığı şekilde geçiyor. Yarın sahada en iyisini yapmaya çalışan iki tane kaliteli takım olacak” ifadelerini kullandı.

"Bu maç özgüven kazanmamızda başlangıç olabilir”

Zor bir sezon sürdürdüklerini söyleyen Okan Buruk, kupayı kazanmaları halinde özgüvenlerinin istediği seviyeye gelebileceğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Bizim için zor bir sene oldu. Sezonu daha geç bitirdik. Avrupa’da çeyrek finalin kapısından döndük. Şampiyon takımsınız sezonu geç bitirmişsiniz. 10 gün tatil yapıp sonra tekrar antrenmanlara başlamışsınız. Ne dinlenebilmiş ne de sezona hazırlanabilmişsiniz. Zor bir sezon bekliyorduk ama bizim için ekstra zor oldu. Sakatlık yaşadık. Bunlar oyunu ve skoru etkiledi. Bir sürü başka nedenler var. Hakem hatalarını da buna koyabiliriz. Şu anda istediğimiz yerde değiliz. Hedeflerimiz devam ediyor. Türkiye Kupası’nda çeyrek finaldeyiz ve devam etmek istiyoruz. Ligde çıkabileceğimiz en üste çıkarak devam etmek istiyoruz. Oyuncularıma çok güveniyorum. Özgüvene ihtiyaçları var. Bu da inşallah bu maçla başlangıç olur. Özgüven olarak takımın yukarı gelmesini istiyoruz. Önemli olan güzel maç olsun. İki takımın da oynadığı oyunun karşılığını aldığı maç olsun.”

“11 kişi oynadığımız her maç eksik değiliz demektir”

47 yaşındaki teknik direktör, Süper Kupa maçı öncesi 7-8 oyuncudan yoksun olarak sahaya çıkacaklarını ifade edip, bu oyuncuların kendileri için önemli eksikler olduğuna değinerek, “Yarın iki takım için de artı olan yönü güzel zeminde oynayacağız. Futboldan zevk alacağımız zeminde oynayacağız. Zeminlerin çok bozulduğu senede yaşıyoruz. Oyuncularımın kalitesine güvenmiyorum. Onların hedeflerine ulaşmak için en iyisini yapacaklarını biliyorum. Önemli eksiklerimiz var. Büyük sakatlıklar geçirdik. Şu anda 7-8 oyuncumuz oynamayacak. Bu da bizim için önemli eksik ama bir 11 ile sahaya çıkacağız ve bu 11 ile en iyisini yapacağız. 11 kişi oynadığımız her maç eksik değiliz demektir” değerlendirmesini yaptı.

“Aynı şeyleri konuşmak bizi yoruyor"

Son lig maçında sakatlanan İrfan Can'ın yakında çalışmalara başlayacağını belirten tecrübeli çalıştırıcı, "İrfan Can'ın son maçta sakatlanması bizi üzdü. Bugün yapılan kontrollerde çok uzun sürmeyeceği anlaşıldı. Belki 1-2 hafta sonra takıma dönebilir. Transferle ilgili soru devamlı soruluyor. İrfan iyi bir profesyonel, iyi bir kişilik ve bulunduğu ortamda en iyisini yapmaya çalışan bir oyuncu. Transfer teklifleri olsa da İrfan hep yüzde 100'ünü vermeye ve takım için elinden geleni yapmaya çalıştı. Bir sakatlığı var. Futbolun içinde bunlar mevcut. Birçok oyuncuya transfer teklifi geliyor. Türkiye'de her takımın her oyuncusunu isteyenin doğru rakamı verdiği zaman alabileceğini biliyoruz. Neymar'ı Barcelona'dan 222 milyon Euro vererek aldılar. Futbolda her oyuncu alınacak durumda. Kulübümüze istediği teklif gelirse karar verecek kişi başkanımızdır. Devamlı aynı şeyleri konuşmak bizi yoruyor ama beni daha çok yoruyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Bora Akyol

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım” Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “‘Gelin projelerle tartışalım’ dedik. Onlar anlamıyorlar, başka işlerle uğraşıyorlar. Ancak ben bıkmadan, usanmadan, sokak sokak, meydan meydan projelerimi anlatmaya, heyecanımı tüm İzmir’le paylaşmaya devam edeceğim” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk’ta düzenlenen mitinge katıldı. Dağ’a binlerce hemşehrisinin yanı sıra, AK Parti İzmir milletvekilleri Şebnem Bursalı ve Mehmet Muharrem Kasapoğlu, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Cumhur İttifakı Selçuk Belediye Başkan Adayı Dahi Zeynel Bakıcı, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Hakan Bayraklı ve MHP Selçuk İlçe Başkanı Nuri Yılmaz da eşlik etti. “İzmir kararını vermiştir” Hamza Dağ, 2 ayı aşkın süredir İzmir’in her yerinde hemşeriyle kucaklaştığını belirterek, “Ben, İzmir’imizde artık şunu net bir şekilde görüyorum. 31 Mart için İzmir kararını vermiştir. Bugün de görüyorum ki Selçuk kararını vermiş. Hemşehrim İzmir’in, Selçuk’un her sokağına hizmet istiyor, proje istiyor. İnşallah biz bu hizmetleri de projeleri de şehrimize kazandıracağız” ifadeleri kullandı. “Tek gündemimiz İzmir” Bugüne kadar hiç kimseyi ötekileştirmediğini vurgulayan Dağ, “Bundan sonra da ötekileştirmeyeceğiz. Hiç kimse bizim nezdimizde ayrımcılığa maruz kalmamıştır, kalmayacaktır. Kimse bildiği işin dışında başka bir iş yapmak zorunda kalmayacaktır. Belediye başkanına ne için oy verilir? ‘Eser üretsin, hizmet getirsin, yatırım yapsın, sorunları çözsün.’ Evet; bizim tek gündemimiz İzmir, mesaimizin tamamı bin 294 mahallemiz her sokağında, hanesinde geçecek. İzmir’de istişareyi, ortak aklı merkeze alacağız. İzmir’de tüm projelerimi beraber hazırladık, beraber hayata geçireceğiz. Sorunlara anlık değil sürdürülebilir çözümler üreteceğiz” diye konuştu. “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım” Seçim çalışması süresince 4 önemli lansman yaptığını vurgulayan, Selçuk için yapacaklarına da değindi. Hamza Dağ, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Gelin projelerle tartışalım’ dedik. Onlar anlamıyorlar, başka işlerle uğraşıyorlar. Ancak ben bıkmadan, usanmadan, sokak sokak, meydan meydan projelerim anlatmaya, heyecanımı tüm İzmir’le paylaşmaya devam edeceğim. İzmir’in, Selçuk’un tarihi dokusunu, kültürel mirasını, asırlara sari olan medeniyet birikimini koruyacağız. Selçuk tarımıyla, turizmiyle bereketli ilçelerimizdendir. Bizler de oluşturacağımız eser ve hizmet ekosistemiyle destek olarak parlayan bir yıldız olmasını sağlayacağız.” Miting, Selçuk Belediye meclis üyesi adaylarının tanıtımıyla sona erdi.
Edirne Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı Edirne Valiliği, gastronomi turizminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırılarak gelecek nesillere aktarılacak. Edirne Valiliği tarafından “Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri Kitabı” tanıtımı iftar programı düzenlendi. Edirne’de valilik öncülüğünde önemli bir projeye imza atıldı. Proje çerçevesinde "Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri" kitabı oluşturulacak. İftariyelikler, ara sıcaklar, çorbalar, ana yemek, tatlı ve içecekler geçmiş lezzetlere göre sunumla hazırlandı. Tabaklar süslendi, masalar hazırlandı. Ezanın okunmasının ardından oruçlar açıldı. Yemeğin ardından ise duaya geçildi. Devecihan Kültür Merkezi’nde düzenlenen iftar menüsünde geçmişten günümüze gelen lezzetler arasında yer alan bademli terbiyeli tavuk çorbası, ballı gemici böreği, taş kebabı- sarımsaklı pilav, zerde ve ayva şerbeti yer aldı. Geçmişten günümüze gelen ve unutulmaya yüz tutmuş Rumeli, Balkanlar ve Osmanlı Saray Mutfağında yer alan lezzetlerin gelecek kuşaklara aktarılması ve tanıtılması için önemli bir proje çalışmasına imza atıldı. Proje çerçevesinde 87 farklı çeşidin yer alacağı bir kitap oluşturulacak. Edirne’nin kadim ve Osmanlı’ya başkentlik yapmış sultanlar şehri olduğunu söyleyen Vali Yunus Sezer, aynı zamanda balkanlardan gelen insanların yerleştiği ve kendi kültürlerini yaşattığı da bir şehir olduğuna değindi. "Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağı lezzetleri yaşatılacak" Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağının yaşatıldığı Edirne’de çok anlamlı bir ilke imza atıldığını söyleyen Vali Yunus Sezer, "Gelecek nesiller Edirne mutfağında neler var diye baktığı zaman ellerinde bir kitap ve kaynak olacak. Bizim somut varlıklarımızın yanı sıra kültürel zenginliklerimiz de çok önemli. Çok büyük emek var. Hem Rumeli hem de saray mutfağına ait 87 çeşit farklı lezzet var. Bunların bir kitapta buluşması çok önemli. Şeflerimiz kendi illeri için farklı bir şey yapmak istiyorlar. Yaklaşık 1 buçuk aydır çalışmalar devam ediyor" dedi. Gastronomi anlamında çok önemli faaliyetler yürütmüş parmakla gösterilen iller olduğunu söyleyen Vali Sezer, "Biz büyük bir hazine üzerinde duruyoruz. Ama kendimizi anlatmakta zorluk çekiyoruz. Bizim bir tava ciğerimiz, bir de ciğer sarmamız var. Dışarıdan insanlara sorduğumuzda neyimiz var diye ’Bir gelip ciğerinizi yeriz’ diyorlar. Bu güzel bir şey aslında. Ama bunun yanına ne koyabiliriz? Bunun üzerinde çalışıp Rumeli Saray ve Osmanlı mutfağını günümüzle uyarlayıp nasıl yaşatabiliriz bunun peşindeyiz" şeklinde konuştu. "Edirne’nin parlayan yıldız olmasını istiyoruz" Edirne’nin her konuda balkanların ve Türkiye’nin parlayan bir yıldızı olmasını istediklerini belirten Vali Sezer, "Bunu da sanayide, ticarette, turizmde, gastronomide eğitimde aktivitelerle birlikte başarmamız lazım. İçinde saray ve Rumeli mutfağının da olduğu birkaç yemeği ve menüyü tava ciğerin yanına ekleyebilirsek zenginleştirebiliriz" ifadelerine yer verdi. Festivallerin yanı sıra marka aday olabilecek lezzetleri de sunabilecekleri bir yerin olmasının çok önem taşıdığını belirten Vali Sezer, "Bunu başarırsak herkes restoranında alternatif bir ürün sunmak isteyecek. Bunu da hazırlanan projelerle hayata geçireceğiz. Valilik olarak bunu yapıp özel sektöre devrederiz. Buna biz öncü oluruz" diye konuştu. "3 hedefe inşallah hep birlikte ulaşacağız" Önlerinde 3 hedef olduğunu ve buna şeflerle birlikte ulaşacaklarını belirten Vali Sezer, birincisinin bu kitabı hazırlamak ve basıp yayınlamak, ikincisinin gastronomi festivalleri düzenlemek üçüncüsünün de bu markalaştırılan yemeklerin daimi sunulacağı tarihi bir yer yapmak olduğunu ifade etti. "Edirne gastronomide de büyük zenginliğine sahip" Edirne’nin tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra gastronomi anlamında da büyük zenginliğe sahip olduğunu söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, düzenlenen iftarda saray, Rumeli ve Balkan mutfağından lezzetlerin yer aldığı bir menü hazırladıklarını aktardı. İftar programına, Vali Sezer ve eşi Canan Sezer, Vali Yardımcıları Erdoğan Beypınar ve Eyyüp Batuhan Ciğerci ile eşleri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, şefler, gastronomi yazarları ve basın mensupları katıldı. Devecihan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar programı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.