GÜNDEM - 28 Mayıs 2022 Cumartesi 14:21

Onlara sıcak işlemiyor, 90 derecede zorlu mesai

A
A
A
Onlara sıcak işlemiyor, 90 derecede zorlu mesai

Aniden bastıran sıcak havalar nedeniyle termometrelerin 43 dereceyi gösterdiği Adana’da, kebap ustaları 80-90 dereceyi bulan sıcaklıkta ekmek parası için çalışıyor.

Türkiye’nin en sıcak illerden olan Adana’da hava sıcaklığı gün içerisinde termometrelerde 40-43 dereceyi bulurken kebap ustaları da ocak başındaki sıcaklıkla birlikte yaklaşık 80-90 derecede ekmek parası için mücadele ediyor.

Sabah 07.00’de yanan mangal ise gece 00.00’a kadar sönmüyor. Günde yüzlerce porsiyon kebap pişiren ustalarda iki vardiya halinde en az 8 saat mangalın başında kalıp ter döküyor.

Onlara sıcak işlemiyor, 90 derecede zorlu mesai

“Allah biz kebapçılara yardım etsin”

Kebapçı Yaşar Aydın, Adana’daki kebapçıların her sene Afrika sıcaklarından daha fazla sıcağa maruz kaldığını kaydederek, “Adana’da sıcaklar başladı. Biz kebapçılar olarak bu dünyada resmen yanıyoruz. Allah biz kebapçılara yardım etsin. Termometreler 70-80 bazen de 90 dereceyi buluyor. Bu dünyada yanıyoruz inşallah öbür dünyada yanmayız” diye konuştu.

“Burası dışarıdan 2 kat daha sıcak”

Kış mevsiminde kebapçılık yapmanın çok güzel olduğundan bahseden Aydın, “Kış aylarında burası çok güzel oluyor. Ancak Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında çok sıcak oluyor. Allah bu aylarda bizim yardımcımız olsun. Dışarıda 40 derece sıcaklık var burası dışarıdan 2 kat daha sıcak. Ancak işimizi seviyoruz durmak yok, kebaba devam” dedi.

Kebap ustası Coşkun Yiğit ise ekmek parası için sıcakta çalışmak zorunda olduğunu belirterek, “İçeride cehennem sıcağı var. Ekmeğimiz için alın terimizle çalışıyoruz. İnsanlar 40 dereceye sıcak diyor ama biz burada 80-90 derecede yaklaşık 10-12 saat çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
 

Umutcan İşledici - Elif Ayşenur Bay
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Fahrudin Omerovic: “Alanyaspor bugün bizden daha iyi oynadı, galibiyeti hak etti" Konyaspor Teknik Direktörü Fahrudin Omerovic, Corendon Alanyaspor karşısında 2-0’lik mağlubiyetin ardından yaptığı açıklamada, “Alanyaspor bugün bizden daha iyi oynadı. Hak ettiği galibiyeti aldı” dedi. Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında evinde karşılaştığı Corendon Alanyaspor’a 2-0’lik skorla mağlup oldu. Maç sonu basın toplantısında açıklamalarda bulunan Konyaspor Teknik Direktörü Fahrudin Omerovic, "Gerçekten üzgünüz bu sonucu beklemiyorduk. Sonuçta futbolda nasıl mağlubiyet varsa aynı zamanda galibiyet de var. Maçtan önce zaten bir takım şok yaşadık. Jakub’un bir hastalığı oldu. 5. dakikada Oğulcan’ın sakatlanması, burnunun kırılması, bir anda çok büyük bir şok etkisi oluştu takımın üzerinde. İlk devre zaten istediğimiz oyunu yapamadık. Alanyaspor’un doğru yere yerleşimiyle, doğru pas trafiğiyle bizi bir şekilde kaleden çok uzak tutmayı başardı. Ben de bekliyordum ilk devre 0-0 bitsin diye. Sonuçta bir ikinci devre farklı bir belki şey hamle yapabilirdik. Ama 0-0 giderken yine 45+1. dakikada üçüncü şok olarak bize oldu. İkinci devre, biraz daha direkt oyunu daha baskılı, daha kaleye doğru bir şekilde pas oyunuyla hamle yaptık. Nispeten bunu da başardık. Maç 1-0 giderken birkaç tane belki gol olabilecek pozisyonlar bulduk ama maalesef onu da atamadık. En son zaten uzatmalarda ikinci golü yedik. Sonuçta Alanyaspor bugün bizden daha iyi oynadı. Hak ettiği galibiyeti aldı diye düşünüyorum. Onları da tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
Konya Rüzgardan kopan baz istasyonu direği 5. kattan otomobilin üzerine düştü, düşme anı kameraya yansıdı Konya’nın Karapınar ilçesinde etkili olan rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. İlçe merkezi ve çevresinde saatteki hızı zaman zaman 60 kilometreyi bulan rüzgar sebebi ile 5 katlı bir iş hanının üzerindeki baz istasyonu direği yerinden koparak aşağıdaki otomobilin üzerine düştü. Düşme anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olayda can kaybı yaşanmaması sevindirdi. Olay, Okullar Caddesinde bulunan Belediye İş hanı önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir vatandaş Belediye İş hanının önüne otomobilini park etti. Rüzgarın şiddetini artırdığı sırada yerinden kopan yaklaşık 7 metrelik baz istasyonu direği kabloları kopartarak büyük bir gürültü ile otomobilin üzerine düştü. Otomobilin çevresinde bulunanlar kaçarken, otomobilin içinde ve çevresinde kimsenin olmaması olayın boyutlarının büyümesini önledi. Direğin düşme anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde iş yerinin önünde bulunanların kaçması direğin düşmesi yer alıyor. Olayın bildirilmesi üzerine adrese polis ekibi sevk edildi. Polis ekibi şerit çekerek güvenlik tedbiri aldı. Direğin düştüğünü gören Salih Karagöz, “Şiddetli rüzgar vardı. Arkadaşlarla duruyorduk. Birden ses oldu, yukarıdan gürültü ile verici düştü. Kabloları kopardı. Aracın yakınında da 5 kişi vardı. İyi ki adamlara isabet etmedi. Hayatımda böyle bir gürültü duymadım. Rüzgar çok kuvvetliydi” dedi.