ASAYİŞ - 20 Mayıs 2019 Pazartesi 19:45

Ormanlık alanda korkutan yangın !

A
A
A
Ormanlık alanda korkutan yangın !

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde meydana gelen orman yangınını söndürmek için hem itfaiye ekipleri hem de vatandaşlar seferber oldu.

Gölbaşı-Kapıdere karayolu 15. kilometrede bulunan ormanlık alanda bilinmeyen nedenlerden dolayı yangın meydana geldi. Çıkan yangın kısa sürede büyürken olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinden iki itfaiye eri çıkan düşmanlardan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Sağlık durumları iyi olan itfaiye erlerinin hastanede tedavisinin devam öğrenildi. Öte yandan yangının büyük olması nedeniyle Gölbaşı ilçe halkından yardım istenildi. Belediye hoparlöründen yangın söndürme çalışmaları için çağrılan vatandaşlar kısa sürede olay yerine giderek itfaiye ekiplerine yardım edip alevleri söndürmeye çalıştı. Yaklaşık 3 hektarlık alanın yandığı olayda yangının kontrol altına alındığı söndürme çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.  

Kürşat Aktaş
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin’de 23 Nisan kutlandı Mersin’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, daire amirleri, gaziler, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, "23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramımız kutlu olsun’ diyerek şöyle devam etti; "Çocukların sesleri ve gülüşleri dünyayı bayram yeri yapar. Ancak tüm çocuklarımız için bayram yeri değil maalesef dünyamız. Çocuk her yerde çocuk değil. Suriye’de kayıp, Yemen’de açtır. Gazze’de şehit, Afrika’da işçidir, Doğu Türkistan’da mazlumdur, mağdurdur. Bir an önce çocuklarımızın maruz kaldığı bu zulümlerin bitmesini, dünyamızın, çocuklarımız için daha yaşanabilir hale gelmesini temenni ediyorum. Bütün çocuklarımızın güldüğü ve her gününü bayram tadında yaşadığı bir dünya olsun istiyorum." Durmuş, sözlerini "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi saygıyla, minnetle yad ediyorum. Dünyanın bütün çocuklarına barış, huzur ve mutluluk diliyorum" diyerek tamamladı. Gösterilerin ardından çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Çocuklar ücretsiz dondurma ve pamuklu şekere ilgi gösterdi Halk oyunları gösterilerinin sunulduğu etkinlikte, çocuklar, alanda çeşitli hayvan ve karakter kostümleri giymiş kişilerle fotoğraf çektirdi. Tören sonunda Şehit Fırat Palamut Anaokulu koordinasyonunda çocuklara ücretsiz pamuklu şeker ve dondurma dağıtıldı. Aileleriyle sıraya giren çocuklar pamuklu şeker ve dondurma alabilmek için yoğunluk oluşturdu.