ASAYİŞ - 21 Eylül 2021 Salı 16:55

OSB'nin atık su arıtma tesisinden hırsızlık yaptılar: 3 gözaltı

A
A
A
OSB'nin atık su arıtma tesisinden hırsızlık yaptılar: 3 gözaltı

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) Atık Su Arıtma Tesisinden motor parçalarının çalınması üzerine harekete geçen ekipler 3 şüpheliyi yakaladı.

Edinilen bilgiye göre, Çaycuma OSB'de bulunan Atık Su Arıtma Tesisi Biyolojik Paket Arıtma ve Betonarme Dengeleme Havuzu Çamur Tankı Yapım tesisine hırsız girdiği ihbarı alan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, harekete geçerek olay yerine gitti. Gerekli incelemeleri yapan polisler, elde edilen delillerle hırsızlık şüphelisini yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucu U.T., E.A. ve D.B.'den şüphelenmesi üzerine harekete geçen ve belirlenen adreslere baskın düzenleyen polisler, 3 zanlıyı yakalayarak gözaltına aldı.

Çalınan ürünlerin yaklaşık değeri yüz bin TL'yi bulan eşyalar tesise teslim edilirken, U.T., E.A. ve D.B. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da 7 bin öğrenci “Enerji Okuryazarlığı” ile daha da bilinçlenecek CK Enerji Akdeniz Elektrik ile Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Antalya’daki 20 ilkokulda “Enerji Okuryazarlığı” eğitimlerinin başlatılması için protokol imzalandı. Protokolle bu eğitim-öğretim yılında 3. ve 4. sınıfta okuyan yaklaşık 7 bin öğrenciye Enerji Okuryazarlığı eğitimi verilecek. Sürdürülebilir bir gelecek için enerjinin verimli kullanımı her geçen gün daha büyük bir önem kazanıyor. Toplumun her kesiminde bu konuda farkındalık oluşturmak hedefiyle 2018 yılında Enerji Okuryazarlığı Projesi’ni hayata geçiren CK Enerji, ilköğretim çağındaki çocuklara yönelik yaptığı çalışmalar ile dikkat çekiyor. Yıllardır projenin Akdeniz Bölgesi’ndeki ayağını üstlenen ve binlerce çocuğa ulaşan CK Enerji Akdeniz Elektrik, bu yıl da Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yeni bir eğitim ve iş birliği protokolüne imza attı. 20 okulda verilecek İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz ve CK Enerji Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Fahrettin Tunç tarafından imzalanan protokol çerçevesinde Antalya’da belirlenen 20 ilkokulda, 3. ve 4. sınıf öğrencilerine, “elektrik nedir, nasıl üretilir, güvenli elektrik kullanımı, enerji verimliliği, evde ve okulda enerji tasarrufu” gibi konular çocukların anlayabileceği dilde anlatılacak. Hedef, bu eğitimler ile yıl içinde 7 bin öğrenciye ulaşmak. "Bilinçli enerji kullanım alışkanlığı" “Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol ile geleceğin emaneti çocuklara, enerjiyi verimli ve tasarruflu kullanma konusunda bir bilinç oluşmasına katkı sunmayı amaçladıklarını dile getiren Tunç, “Antalya, Burdur ve Isparta’da görevli tedarik şirketi olarak hizmet sunarken sosyal sorumluluk projelerinin de içinde yer almak ve sahip olduğumuz birikim ve uzmanlık ile toplumsal sorunların çözümüne destek olmak istiyoruz. Dünyamızın geleceğini tehdit eden iklim değişikliğine karşı hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Küçük yaşlarda oluşacak bilinçli enerji kullanım alışkanlığının hem bugünümüz hem de geleceğimiz açısından önemli olduğunu düşünüyor, Enerji Okuryazarlığı ile bu konuda bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bu alanda atılacak her adım hem dünyanın geleceği hem de ülkemizin enerji arz güvenliğine destek olacaktır” dedi.
İstanbul Şehit aileleri ve babalarıyla ilgili sözleri gerekçesiyle 3 yıla kadar hapsi talep edilen Can Ataklı hakim karşısında Şehit aileleri ve şehit babalarına yönelik sözleri nedeniyle hakkında 3 yıla kadar hapis talep edilen gazeteci Can Ataklı hakim karşısına çıktı. Sanık Ataklı savunmasında, ‘’Kesip, biçilerek servis edilen bir suçlama olmuştur. Dava bir linç kampanyasına dönmüştür. Ben bunları hak etmiyorum’’ dedi. Gazeteci Can Ataklı hakkındaki 25 Aralık 2023’de sosyal medyada paylaşılan videoda şehit aileleri ve şehit babaları hakkındaki sözleri nedeniyle 3 yıla kadar hapsinin talep edildiği davanın görülmesine başlandı. İstanbul 5.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Mustafa Can Ataklı ve avukatı hazır bulundu. Duruşmaya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Hukuki Hizmetler Birimi avukatı, Türk Devletleri Şehit Yakınları ve Gaziler Vakfı avukatı da katıldı. "Dava bir linç kampanyasına dönmüştür, ben bunları hak etmiyorum’’ Duruşmada savunma yapan sanık Ataklı, böyle suçlanmış olmanın ağrına gittiğini söyleyerek, ‘’47 yıllık gazeteciyim, devletin terörle mücadelesine yönelik en ufak kötü bir söz söylemedim. Çok sayıda yazım ve konuşmam vardır. Kesip, biçilerek servis edilen bir suçlama olmuştur. Bu benim ağrıma gitmektedir. Dava bir linç kampanyasına dönmüştür. Çok sayıda müşteki taraf vardır, ben bunları hak etmiyorum’’ dedi. ‘’Daha sorumlu davranması gerekirdi’’ Müşteki Türk Devletleri Şehit Yakınları ve Gaziler Vakfı avukatı İbrahim Gögsu ise, ‘’45 yılı aşkın süredir gazetecilik yapan birinin daha sorumlu davranması gerekirdi. Nefret dolu bir üslupla paylaşım yapılmıştır. Şehitlik, dini ve milli değerimizdir. Şehit ve şehit yakınları aşağılayıcı şekilde bir paylaşım olmuştur. Sanığın cezalandırılmasını talep ederiz’’ ifadelerini kullandı. Sanık avukatı ise müvekkilinin adli kontrol talebinin kaldırılmasını ve beraatına karar verilmesini istedi. Adli kontrol tedbiri kaldırıldı Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Ataklı’nın savunmasının alınmış olması gerekçesiyle adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına ve eksik hususların giderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi. ‘’Bunca yıldan sonra böyle bir suçlamaya üzülüyorum’’ Duruşmanın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Ataklı, ‘’Ben üzülüyorum sadece. Bunca yıldan sonra böyle bir suçlamaya üzülüyorum. Suçlamanın ne’vi yaralayıcı benim için. Hem yapmadığım bir şey, hem de bu kadar kasıtlı olarak kampanyanın sonucu. Ne yapayım?’’ ifadelerini kullandı. Türk Devletleri Şehit Yakınları ve Gaziler Vakfı avukatı İbrahim Gögsu ise süreci soruşturma aşamasından beri takip ettiğini belirterek, ‘’Bizler şehit yakınlarına ve gazilere yönelik her türlü nefret söyleminin ve ayrıştırıcı tutumun karşısında olacağımızı ifade etmek istiyoruz’’ dedi. İddianameden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Ataklı’nın ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.
Samsun Başkan Togar: “Bu ilçenin insanlarıyla gönül bağımız var” Tekkeköy Belediye Başkanı ve Yeniden Refah Partisi (YRP) Başkan Adayı Hasan Togar, “Bu ilçenin güzel insanlarına tükenmeyecek bir sevgiyle gönülden bağlıyız” dedi. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, vatandaşlarla buluşarak 10 yılda yapılan hizmetler ve gelecek dönem için planlanan projeleri anlatmayı sürdürüyor. Çay Mahallesi’ndeki esnaflarla bir araya gelen Başkan Togar, her birinin dükkanlarına konuk olarak sohbet etti. Sonrasında Kutlukent bölgesindeki Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde faaliyette bulunan sporcu gençlerle buluşarak onlarla birlikte oruç açtı. Togar, Aşağıçinik Mahallesi’nde bir halk buluşması ile 19 Mayıs Seçim Koordinasyon Merkezi önünde 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü nedeniyle bir program da düzenledi. Başkan Togar, “Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir destan olan ve dünya tarihine altın harflerle işlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde hemşehrilerimizle bir araya gelerek şehitlerimizi dualar eşliğinde bir kez daha andık. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi. “Biz insanımıza büyük bir aşkla bağlıyız” diyen Togar, “Bizler hemşehrilerimizin olduğu her yerde kendimizi mutlu ve huzurlu hissediyoruz. Bu ilçenin güzel insanlarına tükenmeyecek bir sevgiyle gönülden bağlıyız. Yolumuz dün olduğu gibi bugün de hemşehrilerimizin gönlünde yeşeren muhabbetle, sevgiyle hep beraber güzel günlere yürümektir. Bu sevgiye layık olmaya ve insanlarımızla buluşmayı her daim sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.