ÇEVRE - 22 Haziran 2022 Çarşamba 08:41

Osmaniye’ye yangın söndürme helikopteri tahsis edildi

A
A
A
Osmaniye’ye yangın söndürme helikopteri tahsis edildi

Osmaniye’de çıkan orman yangınlarına daha etkin mücadele etmek için Orman Genel Müdürlüğü tarafından kiralanan yangın söndürme helikopteri Dereli Orman Deposu’nda konuşlandırıldı.

Orman yangınlarının en fazla etkili olduğu kentler arasında yer Osmaniye’de, çıkan yangınlara hızlı ve etkin müdahale etmek için Orman Genel Müdürlüğü tarafından kiralanan yangın söndürme helikopteri Dereli Orman Deposu’nda konuşlandırıldı. Yangın sezonu boyunca Osmaniye’de hazır bulundurulacak olan yangın söndürme helikopteri muhtemel yangınlara havadan anında müdahale edecek. Yangınla mücadeledeki çalışmaları yerinde inceleyen Vali Erdinç Yılmaz, Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz’dan helikopter ve dağıtılacak olan su tankları hakkında bilgiler aldı.

Orman yangınlarına karşı her daim hazırlıklı olunması gerektiğini ifade eden Vali Erdinç Yılmaz, “Geçen yıl orman yangınlarında nasıl kahramanca mücadele verdiklerine şahit oldum. Her zaman daha iyiye gitme anlamında hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu sene muhtarlarımıza çok modern yangın söndürme tanklarımızı teslim ediyoruz, bunların ilk müdahale anlamında çok katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Yangın söndürme helikopterimiz de geldi, konuşlandı. Temennimiz yangınların olmaması ama biz yangın ihtimaline karşı her daim hazırlıklı olmamız gerektiğini biliyor ve hazırlıklarımızı her daim gözden geçiriyoruz. İnşallah yangın olmaz, olursa da en etkili mücadeleyi yapma gayreti içindeyiz” dedi.

Orman yangınlarına ilk müdahalede üstün başarı sağlayan 2,5 tonluk su tankları da Tehci, Kırıklı, Yarpuz ve Şekerdere muhtarlarına Vali Erdinç Yılmaz tarafından teslim edildi.

Selçuk Kaya
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve 77 puan ile lider olan Amed Sportif Faaliyetleri Başkanı Aziz Elaldı, “Emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişi gelecek. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamı da 1 milyon insanın il dışından gelmesi. Bizim sevincimize ortak olmak için, karnavalımıza katılmak için gelecekler” dedi. Basın mensuplarıyla Kayapınar ilçesindeki Amedspor Şeyhmus Özer Tesisleri’nde bir araya gelen Elaldı, Iğdır maçı ile ilgili birçok sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Elaldı, stadyumun toplam kapasitesi 33 bin kişilik olduğunu, ama emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişinin geleceği öngörüldüğünü söyledi. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamına göre ise 1 milyon insan il dışından gelmesi beklendiğini aktaran Elaldı, “Bizim sevincimize ortak olmak için karnavalımıza katılmak için gelecekler. Bu gelen insanların çoğu stadyuma girip o şampiyonluk maçını birebir yaşamak istiyor. Bilet satışlarımız bitti. İki gündür bundan dolayı da bir takım tatsızlıklar oluştu. Böyle büyük organizasyonda eksiklikler olabiliyor. Ama nihayetinde talep çok fazla olduğu için ne kadar özen göstersek de illaki aksaklık oluyor. Taraftarlarımızdan, camiamızdan ve halkımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz" dedi. İl Spor Güvenlik Kurulu’nca yapılan toplantıda alınan taraftar yasağına ilişkin de konuşan Elaldı, “Iğdır’dan gelen arkadaşlarımız var. Biz onlarla beraber bu maçı izleyeceğiz. İskenderun’da yaptığımız tribünü burada yapacağız. Iğdır’dan isteyen taraftar gelsin, biz onları misafir edeceğiz” ifadelerinde bulundu.