ASAYİŞ - 11 Haziran 2018 Pazartesi 16:28

Otomobil 20 metreden inşaat boşluğuna uçtu: 4 yaralı

A
A
A
Otomobil 20 metreden inşaat boşluğuna uçtu: 4 yaralı

Ankara’da bir otomobil, başka bir aracın çarpması sonucu yaklaşık 20 metre yükseklikten inşaat boşluğuna uçtu. Kaza sonucu 4 kişi yaralandı.

Kaza, Ankara’nın Çankaya ilçesinde saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hipodrom Caddesi üzerinde 06 DCF 88 plakalı otomobile ile seyir halinde olan Cengiz Yılmaz, cadde üzerinde bulunan bir inşaat alanına yaklaşınca yavaşladı. O sırada arkadan gelen Can Bilgiç hakimiyetindeki 50 FR 601 plakalı otomobil, Yılmaz’ın kullandığı araca sert bir şekilde arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle Yılmaz direksiyon hakimiyetini kaybetti ve yol kenarında bulunan inşaata doğru yöneldi. İçerisinde Cengiz Yılmaz’ın eşi Azime ve kızı Büşra’nın da bulunduğu otomobil, güvenlik açısından kurulan demir korkulukları da kırarak yaklaşık 20 metre yükseklikten inşaat çukuruna düştü. Yere adeta çakılan otomobili gören inşaat işçileri durumu hemen ilgili yerlere bildirdi.

Yaralılar çukurdan çıkartıldı 

Olay yerine kısa sürede çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekipleri intikal etti. İtfaiye erleri inşaat çukuruna düşen otomobil içerisindeki 3 yaralıyı oradan çıkarmak için çalışma başlatırken, sağlık ekipleri de kazaya karışan diğer araç sürücüsü Can Bilgiç’e müdahale etti. İnşaat çukurundan çıkarılan yaralılarda olay yerine intikal eden diğer sağlık ekipleri tarafından tedavi altına alındı. Yaralılar Büşra Yılmaz, Cengiz Yılmaz ve Azime Yılmaz olay yerinde yapılan ilk müdahaleden sonra hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri ise cadde üzerinde güvenlik önlemleri aldı. Belli bir süre tek şerit halinde trafiğe açık tutulan yol, yapılan incelemelerin ardından trafiğe tamamen açıldı. Polisin olayla ilgili araştırmaları devam ediyor.  

Seyid Fatih Poyraz - Emre Yüzügüldü
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Giresun Ziraat Mühendisi Haldun Gedikali: Fındıkta büyük tehdit oluşturan kahverengi kokarca zararlısına karşı Ziraat Mühendisi Haldun Gedikali, kimyasal mücadele uyarısında bulundu. Yeni fındık sezonu öncesi Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en önemli sorunu haline gelen kahverengi kokarca ile mücadele hakkında bilgi veren Ziraat Mühendisi Haldun Gedikali, “Doğu Karadeniz’de sık görülen ve fındığa zirai don, fırtına gibi doğal olayların yanı sıra en çok zarar veren bir etkende kahverengi kokarca oldu. Çin menşeili olan bu zararlılar önce Uzakdoğu’dan Avrupa’ya ve Gürcistan’a geldi. Son 15 yıldır da ülkemizde görülmeye başladı. Bu zararlılar, aslında halk arasında kahverengi kokarca olarak değil de yeşil kokarca olarak bilinmektedir. Yeşil kokarcadan farkı ise daha hızlı adaptasyon sürecini tamamlaması ve üreme kabiliyetinin yüksek olmasıdır. Son yıllarda ülkemizde özellikle fındık bahçelerine çok fazla zarar verdikleri görülmektedir. Kışın evlere ve fındık bahçesi içindeki depo, hayvan barınakları gibi yerlerde çok fazla üreyerek, yazın ise fındık bahçelerine geçerek zarar vermektedir. Bu zararlılar fındığın içine girerek, çürütmekte ve fındığı yok etmektedir ve hatta fındık bahçelerine müdahale edilemezse bahçeyi tamamen yok etmektedir” dedi. "Bahçeleri sürekli gezmeliyiz" Kahverengi kokarca ile nasıl mücadele edileceği konusunda da bilgi veren Gedikali, “Bahçelerimizi sürekli gezerek ve dalları sert bir şekilde silkeleyerek, düşen zararlıları orada bertaraf etme yöntemine gitmeliyiz. Kahverengi kokarca ile ilgi çeşitli devlet kuruluşlarında da önlemler alınmaktadır. Bunlardan en önemlisi kahverengi mücadelenin avcı böceği olan ‘Kafkas Arısı’ doğaya salındı. Bizim kişisel olarak yapmamız gereken en önemli müdahale şekli ise bahçelerimizin sürekli kontrol edilmesi ve kimyasal mücadele olacaktır” diye konuştu.
Erzincan Elektrik direğinin tepesindeki yuva, leylek ailesine 21 yıldır ev sahipliği yapıyor Baharın müjdecisi kabul edilen leylekler, yuvalarına dönüşleriyle köy ahalisini yeniden sevindirdi. Erzincan’ın Mertekli köyünde 21 yıldır aynı elektrik direğinin üzerine yuva yapan leylek ailesinden anne leylek kuluçkaya yattı. Erzincan’ın Mertekli köyü sakinleri, 21 yıldır aynı elektrik direğine yuva yapıp kuluçkaya yatan leyleklerin gönüllü koruyuculuğunu yapıyor. Gelişleriyle baharı müjdeleyen, gidişleriyle kışın habercisi olan ve atasözlerine, deyimlere dahi konu olan leylekler, şubat ayından itibaren Avrupa’dan yola çıkıp Anadolu topraklarına varıyor. Sürüler halinde göçen leylekler, kendileri için belirledikleri uygun noktalarda, ilkbahar ve yaz aylarında konaklayarak yavruluyor. Mertekli köyünde 21 yıldır aynı yere yuva yapan leylekler, bu yıl da yine eski muhtar Mehmet Fırat’ın evinin önündeki elektrik direğine yuva kurdu. Baharın müjdecisi kabul edilen leylekler, yuvalarına dönüşleriyle köy ahalisini yeniden sevindirdi. Mahallelinin gözü gibi baktığı yuvalarında sırayla kuluçkaya yatan leylekler, zaman zaman Karasu Nehri’nde besin bulmak için kanat çırpıyor. Köy sakinlerinden Songül Aydın, “Yıllardır bu leylekler köyümüzde yaşıyorlar. Kışın gidip baharda geri geliyorlar. Vefalı leyleklerimiz. Bizde onları seviyoruz” dedi. Köylülerden Hüseyin Fırat da eskiden bölgede çok sayıda leyleğin bulunduğunu belirterek, sayılarının azaldığını söyledi. Leylekler köylerine gelmediğinde üzüldüklerini dile getiren Fırat, "Bir yıl maalesef leyleğimizin 4 yavrusu elektrik direğine takılarak ölmüştü ve çok üzülmüştük. Biz onları gerçekten çok seviyoruz. Maalesef leyleklerimizden sadece 1-2 tane kaldı. Bizler elimizden geldiği kadarıyla onlara sahip çıkmaya çalışıyoruz. Ben her sabah kalktığımda onları izliyorum. Leyleklerin yavrularına ve eşlerine karşı olan saygısı ve sadakati çok yüksek. Onlara sahip çıkmaya çalışıyoruz" diye konuştu.