SAĞLIK - 21 Mart 2020 Cumartesi 13:23

Otomobil bakım firmaları Covid-19’a savaş açtı

A
A
A
Otomobil bakım firmaları Covid-19’a savaş açtı

Coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında vatandaşlara sunulan hizmetlere her geçen gün yenileri ekleniyor. Bu kapsamda oto bakım firması Car Wax, 23 Mart gününden başlayarak iç dış aracını yıkatan müşterilerinin Covid-19 nano dezenfektan plus paketinden ücretsiz olarak yaralanabileceğini duyurdu.

Coronavirüs salgını ülke çapında büyük bir paniğe yol açarken, bu salgına karşı alınması gereken önlemler konusunda uzmanlar çeşitli mecralardan vatandaşlara bilgilendirme ve uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Yeni tip coronavirüse karşı alınacak önlemlerin başında da kullanım alanlarımızda hijyen kurallarına ne oranda uyduğumuz geliyor. Car Wax Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan Mumcu da salgınla mücadele etmek üzere yeni bir kampanya başlattıklarını duyurdu. Mumcu, “İç dış aracını yıkatan herkese Covid-19 nano dezenfektan plus paketi tarafımızdan ücretsiz olarak yapılacaktır” dedi.

“Üstümüze düşeni yapmayı müşterilerimize borç biliyoruz”

Car Wax Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan Mumcu, ülke genelinde içinde bulunduğumuz durumdan dolayı evlerin ve araçların da dezenfekte olması gerektiğini belirterek, “Bu durumda sosyal sorumluluk gereği üstümüze düşeni biz de hizmet olarak siz değerli halkımıza ve müşterilerimize bunu bir borç biliyoruz. Car Wax ailesi olarak AVM’lerde olan istasyonlarımız kapalı, ancak Antalya İç Hatlar Gidiş Terminali otoparkındaki istasyonumuz 7/24 açık ve sadece iç dış aracını yıkatan herkese Covid-19 nano dezenfektan plus paketi tarafımızdan ücretsiz olarak yapılacaktır. Bu uygulamaya 23 mart pazartesi günü başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Komşusunu öldüren sanığa müebbet hapis talebi Kocaeli’nin İzmit ilçesinde beraber alkol içtiği komşusunu nişanlısına küfür ettiği iddiasıyla tüfekle vurarak öldüren sanık hakkında müebbet hapis cezası talep edildi. Olay, 21 Haziran 2023’de Durhasan Mahallesi’ndeki ağaçlık alanda meydana geldi. İddiaya göre, İsmail Kütük (54) ile Erdem D. (35) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Erdem D., pompalı tüfekle İsmail Kütük’e ateş etti. Kurşunlar vücuduna isabet eden Kütük, olay yerinde yaşamını yitirdi. İlçe Jandarma Komutanlığına giderek teslim olan Erdem D. ise tutuklandı. Olaya ilişkin açılan davanın duruşması Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Erdem D., maktulün ailesi ve taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın jandarmaya verdiği ilk ifadesinde maktulün annesine yönelik küfür ettiğini söylediği, ancak mahkeme huzurunda ise nişanlısına yönelik küfür ettiğini beyan ettiğini belirtti. Sanığın suçtan kurtulmaya ve tahrik hükümlerinin uygulanmasına yönelik çelişkili ifade verdiği göz önüne alındı. Bu sebeple sanık hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası talep edilirken, tahrik indirimi ise uygulanmaması istendi. Mahkeme heyeti, avukatların süre talebi üzerine sanığın tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi. Maktulün nişanlısına küfür ettiğini iddia etmişti Sanık ilk celsede verdiği ifadesinde, "Maktul ile beraber alkol içiyorduk. İsmail Kütük müstakbel eşi hakkında çirkin sözler söyledi. Hamile nişanlım hakkında, ’O çocuk senden değildir, çocuğun kimden olduğu belli değil’ diyerek nişanlıma küfür etti. Söyledikleri karşısında İsmail’e karşı çıkınca yüzüme tükürüp küfür etti, tokat attı. Yerde duran tüfeği kendisine doğrultum. İsmail tüfeğin namusunu tutarak ’Beni mi vuracaksın?’ diyerek küfür etti. Aramızda arbede oldu, tüfeği doğrulttuğumda elim tetikteydi ve tüfek patladı. Neresine isabet ettiğini hatırlamıyorum. Yere düşmeyince yine bana saldıracak düşüncesiyle 2 kez daha tetiğe bastım. Sonra olay yerinden uzaklaştım" ifadelerini kullanmıştı.