GÜNDEM - 01 Haziran 2020 Pazartesi 13:32

Oturma banklarına çiçekli sosyal mesafe

A
A
A
Oturma banklarına çiçekli sosyal mesafe

Korona virüs (Kovid 19) tedbirleri kapsamında ülke genelinde yapılan koruyucu tedbirler devam ediyor. 1 Haziran itibariyle normalleşme sürecine girilmesine rağmen Sağlık Bakanlığı’nın tedbirlerin sürdürülmesine yönelik önerileri doğrultusunda Aziziye Belediyesi ilçe genelinde dinlenme ve park alanlarındaki banklarda da sosyal mesafenin uygulanması için önlemler almaya başladı.

Banklarda mesafelerin ihlali ve unutulmasının önlenmesi amacıyla en fazla iki kişinin oturması için bank orta kısımlarına çiçekler konuldu. Bu sayede vatandaşlar arasında sosyal mesafeler korunmuş olacak.
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, cami bahçeleri ve park alanlarının bulunduğu alanlardaki banklarda pilot bölge olarak Vehbi Efendi Camii bahçesinde uygulamaya başlandığını söyledi. Bank aralarında ahşap saksıdan oluşturulan çiçek organizeleri ile vatandaşların antipatik olmayan bir düzenle sosyal mesafenin sağlandığını dile getiren Başkan Orhan, “Öncelikle vatandaşlarımızın gösterdiği duyarlılığa teşekkür etmek istiyorum. Halkımızın yoğun olarak tercih ettiği park ve bahçeler ile sosyal alanlarda banklarda da sosyal mesafe düzeni getirmek istedik. Saltuklu Mahallemizde bulunan Vehbi Efendi Camii bahçesini pilot bölge tercih ettik. Banklarda üçüncü kişinin oturmasının önlenmesi için orta kısımlarına ahşap saksı içerisinde canlı çiçekler koymak suretiyle hem güzel bir görünümün sağlanması hem de sosyal mesafenin muhafazasını amaç edindik. Şu ana kadar olumlu dönüşler aldık. Diğer alanlarımızda da aynı çalışmaları devam ettirmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Oturma banklarına çiçekli sosyal mesafe

‘Aramızda Yalnızca Çiçekler Var’

Pilot bölge olarak Saltuklu Mahallesi Vehbi Efendi Camii’nde başlatılan ‘Aramızda yalnız çiçekler var’ sloganı ile başlatılan banklarda sosyal mesafe uygulaması vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın görselleri ve banklarda vatandaşlarla sohbetlerinin içerikte bulunduğu tanıtım çalışmaları adeta tıklanma rekorları kırdı. Başkan Orhan’ın sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımı yapılan bir dakikalık video görseline yorumlar yapan vatandaşlar böylesi uygulamaların devam ettirilmesi çağrısında bulundular.

Sefa Tetik

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Frenleri tutmayan otomobil, 14 aracı biçti Ümraniye’de frenlerinin tutmaması sonucu kontrolden çıkan otomobil park halindeki 14 araca çarptı. Olay saat 21.45 sıralarında Ümraniye Armağanevler Mahallesi 23 Nisan Caddesi’nde meydana geldi. Frenleri tutmayan 34 DGK 750 plakalı Fiat marka ticari araç, seyir halindeyken Range Rover marka araca çarptı. Çarpışma sonucu lastiği fırlayan 34 DGK 750 plakalı hızını alamayıp 14 araca çarparak durabildi. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken otomobillerde maddi hasar meydan geldi. Kazayı yapan sürücünün araçtan indikten sonra şok halinde olduğunu gören vatandaşların araması sonucu olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Maddi hasar meydana gelen bazı araçlar çekici yardımıyla götürülürken, kaza sonrası cadde polis kontrolünde trafiğe açıldı. Öte yandan kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü. Kazayı gören Zafer Karagül, "Bu yol tehlikeli. Yukarıdan gelen araba geldiği zaman bu aşağıdan yukarı araba çıkamıyor. Bu yolu tek yola çevirdikleri zaman veyahut yan yolla açtıkları zaman sıkıntı biraz azalabilir. Birkaç defa çöp kamyonu viraj alamadığı için oraya yuvarlandı. Gene bu dört yol ağzında 3-4 kere kazalar oldu. ’Ne oldu?’ freni tutmayan araba vura vura aşağı indi. Allah’tan büyük bir kazaya engel oldu" dedi. Başka görgü tanığı Serdar Burak Eker, "Doblo sürücüsü var bizim yaşlarımızda 2 tane çocuk, çok hızlı geliyorlar. Yerler de ıslak olduğu için hakimiyetini kaybetmiş. Önde bir panelvan vardı, ona sürttü. Sonra otomobile çarptı. Sonra jeep kurtulayım derken ona ön sağ kafasından çarptı. Sonra park halindeki araçlara çarparak tır dorsesinin orada durdu. Zaten Doblo’nun tekeri orada kaldı, kıvılcımlar falan çıkıyordu. Çocuk büyük ihtimalle şoktan dolayı sarhoş zannedildi, linç ettiler çocuğu. Polis geldi kaldırdı, ifade vermeye götürdüler. Kaldırıma çıkan araçlar oldu baya büyük maddi hasarlı kaza ama can kaybı yok. Ben 20 yaşındayım çocuk da benim yaşlarımda bir şey ama şoktan dolayı konuşamıyordu. Öyle üzüldüm kendisine" ifadelerini kullandı.