GÜNDEM - 16 Nisan 2021 Cuma 13:41

Özgür Duran’ın annesi: 'Kadir Şeker, müebbet alınca içimin yangını sönecek'

A
A
A
Özgür Duran’ın annesi: 'Kadir Şeker, müebbet alınca içimin yangını sönecek'

Konya’da sevgilisi Ayşe Dırla’yı darp ettiği iddia edilen Özgür Duran’a müdahale etmek isterken çıkan arbede sırasında Özgür Duran’ı kalbinden bıçaklayarak ölümüne neden olan Kadir Şeker’e verilen 12 yıl 6 ay hapis ceza İstinaf Mahkemesi tarafından onandı. Konu ile ilgili konuşan Özgür Duran’ın annesi Mübeyyen Güner Dalkılınç, “Yerinde bir karardı. Yine de verilen cezanın az olduğunu düşünüyorum. Benim isteğim Kadir’in müebbet alması” dedi.

5 Şubat 2020 Çarşamba günü saat 21.30 sıralarında Konya Piri Reis parkında sevgilisi Ayşe Dırla'yı darp ettiği iddia edilen Özgür Duran’a müdahale etmek isterken çıkan arbede sırasında Özgür Duran'ı bıçaklayarak ölümüne sebep olan Kadir Şeker, Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince 'kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Kadir Şeker'in cezası olayın haksız tahrik altında gerçekleşmesi nedeniyle 15 yıla, iyi hal hükümleri de uygulanarak 12,5 yıla düşürüldü. İki tarafın itirazı üzerine dosya İstinaf Mahkemesine gitti. İstinaf verdiği kararıyla iki tarafın da istinaf taleplerini reddedip Kadir Şeker'e verilen cezayı onadı.

“Kadir, müebbet alınca içimin yangını sönecek”

Kadir’in müebbet almasını istediğini belirten Özgür Duran’ın annesi Mübeyyen Güner Dalkılınç, “Dün doğum günümdü, hüzünlü günümdü. Biranda cezayı duyunca sevindim. Oğlum öleli 1 yıl 2 ay oldu. İçimin yangını geçmemişti, cezayı duyunca içim biraz rahatladı. Verilen ceza zaten azdı. Biz az diye itiraz etmiştik, onlar çok diye itiraz etmişti. İstinaf onamış, göndermiş cezayı. Demek ki Kadir’in suçlu olduğunu onlarda fark etti. Adalet var, yok değil. Yerinde bir karardı. Yine de verilen cezanın az olduğunu biliyorum. Benim isteğim Kadir’in müebbet alması. Halen planlayarak, tasarlayarak öldürdüklerine inanıyorum. Kadir, müebbet alınca içimin yangını sönecek. Acım dinmiyor, ömrümün sonuna kadar bu acıyı yaşayacağım. Çocuğumun öldüğüne inanamıyorum, inanasım gelmiyor. Her gün rüyama giriyor Özgür” diye konuştu.

Özgür Duran’ın annesi: 'Kadir Şeker, müebbet alınca içimin yangını sönecek'

“Son nefesime kadar uğraşacağım”

Özgür Duran’ın sonuna kadar arkasında olduğunu belirten annesi Mübeyyen Güner Dalkılınç, “Davanın ilerleyen süreçlerinde gerçeğin ortaya çıkacağına inanıyorum. Sonuna kadar uğraşacağım. Kafam kopsa da son nefesime kadar uğraşacağım. Evladımın da sonuna kadar arkasındayım. Özgür’le gurur duyuyorum. Benim evladım yanlış bir şey yapmadı. Kimseye kötü bir söz söylemek istememiş. O anda zaten alkollüymüş. Alkolün etkisi ile birbirlerine giriyorlar. Kadir’i defalarca uyarıyor Özgür. Kadir, nikahına kadar karışıyor. Kalbinden öldürüyor oğlumu” şeklinde konuştu.

Özgür Duran’ın annesi: 'Kadir Şeker, müebbet alınca içimin yangını sönecek'

“Benim çocuğum sabıkalı diye ölümü hak etmedi”

Özgür Duran’ın sabıkalı olduğu için ölümü hak etmediğini söyleyen annesi Dalkılınç, “Katili kahraman ilan ettiler. Benim çocuğum sabıkalı diye ölümü hak etmedi. Sabıkalı diye sokak ortasında bıçak yemeyi hak etmedi Özgür. Yargıtaya gönderdik, itiraz ettik. Müebbet almasını istiyoruz Kadir’in. Elimizden ne geliyorsa sonuna kadar yapacağız. Son nefesime kadar bu olayın takipçisiyim” ifadelerini kullandı.

Elifnaz Altürk - Akif Yılmaz
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul OSCORP, yerel değerlerle küreselleşmeye devam ediyor Savunma sanayii sektöründe yaptığı yatırımlarla dünya sıralamasında 11. sıraya yerleşen OSCORP Savunma Teknolojileri Endüstrisi, 54 ülkede faaliyetlerini genişleterek sürdürüyor. Türkiye’nin tanınan yatırım uzmanlarından Kenan Altunç’un liderliğinde yola çıkan OSCORP, sadece ülke çapında değil dünya çapında da 20’ye yakın markayla ülkenin bu alanda büyümesine katkı sağlamaya devam ediyor. OSCORP’un alan uzmanlarından oluşan profesyonel ekibi dünyada meydana gelen değişimleri yakından takip ediyor. OSCORP yenilikçilik, esneklik, uyumluluk ve bütüncül düşünce yaklaşımıyla geleceğin ihtiyaçlarını anlayarak bu doğrultuda tasarımlar yapmaya çalışıyor. Bu yaklaşım doğrultusunda şirket, dünyada belirmeye başlayan gıda krizine şimdiden hazır olmak için gıda sektöründe de ‘Soframda Anadolu’ markasıyla faaliyet göstermeye başlayacağını duyurdu. OSCORP şirketinden yapılan açıklamada, "Kendi bünyesinden ve öz kaynaklarıyla çıkardığı 20’ye yakın markanın yanı sıra ‘Soframda Anadolu’ markasıyla gıda sektöründe yapacağı ulusal ve uluslararası işbirliği ve yatırımlarla birikimini ve uzmanlığını bu alanda da uluslararası düzeye taşımış olacak. Teknoloji transferi, savunma ve güvenlik alanlarının yanı sıra Soframda Anadolu ile gıda alanında da faaliyet gösterecek olan şirketin yönetim kurulu bu alanda da talepleri hızla karşılamaya hazır duruma gelecek. OSCORP’un bünyesinden çıkardığı Black Lion International Security (BLIS) adlı kuruluşu özellikle profesyonel güvenlik hizmetlerine olan ihtiyacın arttığı bölgelerde bu ihtiyacı karşılayabilecek bir yapıya dönüşüyor. BLIS’in başına bu alanda çok yetkin ve birçok başarıya imza atmış bir üst düzey yönetici ataması yapıldığını ifade eden şirket yöneticileri; BLIS’in çok yakında ülke genelinde sahip olduğu yaygın hizmet ağı ve marka değeriyle standartları farklılaştıracağını belirtiyorlar. OSCORP, BLIS ile çok kısa sürede ülke genelinde yaygın bir hizmet ağı kurarak değişimden kaynaklanan ihtiyaçlara çözümler sunmaya devam ediyor" ifadelerine yer verdi. Değişime uyum sağlayabilen yapıların özellikleri arasında hız, esneklik ve çoklu görevlere hazırlık olduğunu ifade eden Kenan Altunç, bu nedenle yapılan boşluk analizlerinden elde edilen durum tespitlerinin ötesine geçme ve aksiyon alabilme becerisine olan ihtiyaca vurgu yaptı. Stratejilerin ve stratejik planların her şirket tarafından yapıldığını, fakat bunları uygulayabilen, değişen çevreyle uyumlu icrasını sağlayabilen şirketlerin oranının ise ancak yüzde 10 düzeylerinde kaldığını belirten Altunç, elde ettikleri başarının icrada gösterdikleri hız, esneklik ve uyumlulukla ilişkili olduğunu aktardı.
Ordu Asırlık çınar 72 yıldır günlük tutuyor: “Okudukça gençliğim gözümün önüne geliyor” Ordu’da yaşayan 4 çocuk babası ve 29 torun sahibi 100 yaşındaki Hüseyin Aydoğan, 72 yıldır her gün aksatmadan günlük tutuyor. Perşembe ilçesine bağlı Boğazcık Mahallesi’nde yaşayan 100 yaşındaki Hüseyin Aydoğan, 1952 yılından bu yana günlük tutuyor. 100 yaşında olmasına rağmen sağlık problemi bulunmayan Gündoğdu, günlük yaptığı işleri düzenli olarak not alıyor, sonrasında ise defterlerini arşivliyor. “1952 yılından bu yana düzenli olarak yazıyorum” Günlük yazmaya heves ile başladığını ifade eden Hüseyin Aydoğan, “1952 yılından bu yana günlük yazıyorum, her akşam düzenli olarak yazarım. Gün içerisinde neler yapsam, nerelere gitsem onların hepsini yazıyorum. Çalıştığım işlerden gezdiğim yerle kadar yazıyorum. Buna hevesle başladım ve 72 yıldan bu yana yazıyorum” diye konuştu. “Gençliğim gözümün önüne geliyor” Yazdığı günlükler sayesinde anılarını hatırladığını ve bunun kendisine çok büyük faydası olduğunu söyleyen Aydoğan, “Hayatım gözümün önüne geliyor, gençlik yıllarım, rahmetlik eşimle ile çarşıya gitmelerimiz, alışveriş yapmalarımız yani hepsi gözümün önüne geliyor. Bunları birer yıl olarak deftere yazdım, bundan sonra da yazmaya devam edeceğim inşallah. Şimdi 100 yaşına girdiğim için bundan sonraki yazmam daha iyi olur” ifadelerine yer verdi.
Bursa Okul sporları ilçe şenliklerinde görkemli final Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri’nin ilk etabında ilçedeki 32 liseden 145 takımın katılımıyla bin 308 öğrenciyi basketbol, voleybol, masa tenisi, futbol, futsal, dart, satranç ve 3x3 basketbol branşlarında yapılan müsabakalarda buluşturdu. Yıldırım Belediyesi, Yıldırım Kaymakamlığı, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü paydaşlığında Yıldırım Belediyesi Okul Sporları İlçe Şenlikleri düzenlendi. Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleşen Okul Sporları İlçe Şenlikleri Ödül Töreni ve Malzeme Dağıtımı programına Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra Yıldırım İlçe Kaymakamı Metin Esen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Demirci, okul müdürleri ve sporcular katıldı. Lise kategorisinde, 8 branşta yapılan 180 maçın ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken yarışmaya katılan tüm okullara Yıldırım Belediyesi tarafından spor malzemesi dağıtımı yapıldı. Okul Sporları İlçe Şenlikleri’ne ortaokul kategorisinde katılan bin 944 sporcu önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek müsabakalarda kıyasıya yarışacak. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin; fiziksel, sosyal ve duygusal gelişimlerinde sporun ayrı bir önemi var. Bu nedenle Yıldırım’ı bir spor kenti yapmak ve sporu tabana yaymak için çalışmalarımız sürüyor. Göreve geldiğimiz 2019 yılından bu yana başta Bursa’nın en büyük spor kompleksi Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi olmak üzere 22 spor tesisini hayata geçirdik. Önümüzdeki dönemde de Yıldırım’ı sporda parlayan bir kent yapmak adına 8 yeni projemiz var. Onları da tamamlayarak hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Yıldırım spor yapan gençlerle daha güzel” dedi. 256 bin 700 kişiye spor ve eğitim hizmeti Gerçekleştirdikleri spor yatırımlarının meyvelerini gördüklerini aktaran Başkan Oktay Yılmaz, “7’den 70’e herkesin spor yaptığı ve spor tesislerinden istifade edebildiği bir Yıldırım için çalışıyoruz. 2024 yılı itibariyle lisanslı sporcu sayımız 4 bin 454 olurken sporcularımız 3 bin 421 madalya ve 197 kupa kazandı. 11 tesiste düzenlediğimiz yaz ve kış spor okullarında 20 farklı branşta 168 bin 162 çocuğa, sosyal sorumluluk projelerinde 32 bin 166 çocuğa, özel bin 561 çocuk ve ailesine, kadın spor merkezlerimizde 54 bin 811 kadına, toplamda ise 256 bin 700 vatandaşa spor ve eğitim hizmeti verdik. Yıldırım Kaymakamlığımız, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim İlçe Müdürlüğümüz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz turnuva, Yıldırım’ın sporda geldiği noktayı ortaya koyması açısından son derece önemli. Turnuvaya katılım sağlayan okullarımıza ve hocalarımıza teşekkür ediyorum, dereceye girsin girmesin yarışmaya katılma cesareti gösteren evlatlarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu. Spor kenti Yıldırım Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Demirci, “19 Şubat’ta başlayıp 18 Mart’ta final maçıyla tamamlanan müsabakalara lise kademesinde 32 okuldan bin 308 sporcumuz katıldı. Öğrencilerimizi spora teşvik etmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz müsabakalarda takım olma duygusunu deneyimleyen öğrencilerimizi kutluyorum. Yıldırım Belediyesi Okul Sporları İlçe Şenlikleri’nde bizlere destek veren paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.Yıldırım’ın her bölgesine spor tesisleri yaparak Yıldırım’ı adeta sporcu fabrikasına çeviren, 3 yıldır katılan tüm okullarımıza malzeme desteği veren Yıldırım Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz’a teşekkür ediyorum” diye konuştu. Yıldırım İlçe Kaymakamı Metin Esen, “Gençlerimizi sporla buluşturmak adına ilçemizin dört bir yanını spor tesisleriyle donatan Yıldırım Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz’a teşekkür ediyorum ve sporla kalan tüm gençlerimizi kutluyorum” sözlerini kaydetti. Program, katılımcılara kupa takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.