SPOR - 02 Aralık 2009 Çarşamba 21:05

Panathinaikos galip gelmek istiyor

A
A
A
Panathinaikos galip gelmek istiyor

UEFA Avrupa Ligi F Grubu maçında yarın Galatasaray ile karşılaşacak Panathinaikos'ta teknik direktör Henk ten Cate, Galatasaray karşısında galip gelmek istediklerini söyledi.

.
Panathinaikos takımı, yoğun trafik nedeniyle Ali Sami Yen Stadı'na gecikmeli gelebildi. Teknik direktör Henk Ten Cate, basın toplantısına 40 dakika gecikmeli çıkarken, takımın antrenmanı da yaklaşık yarım saat gecikmeli başladı. Ali Sami Yen Stadı'nda basın toplantısı düzenleyen Cate, Barcelona'da yardımcılığını yaptığı Frank Rijkaard'a karşı ikinci maçını yapacağının hatırlatılması üzerine, "Burada hocalar değil, takımlar karşılaşacak. İki takım da teknik direktörlerden daha büyükler" dedi.
Yunanistan Ligi'nde ezeli rakipleri Olympiakos'a karşı aldıkları yenilginin ardından, yarın yapacakları mücadelenin zorlu olacağını söyleyen Cate, "Bizler profesyonel insanlarız. Profesyonel olarak en iyi şekilde hazırlanıp, kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.

Takımının baskı altında iyi sonuçlar alabildiğine de vurgu yapan Henk ten Cate, "Geçen haftaya kadar ligde son yenilgimiz ocak ayındaydı. Avrupa Ligi'nde de ilk maçımızı kaybettikten sonra üç maçımızı kazandık" ifadelerini kullandı.

Cate, Olympiakos maçında silahlı saldırıya uğrayan kaleci Alexandros Tzorvas'ın psikolojik durumuyla ilgili soruya yanıt vermezken, "Nasıl şartlarda bir maç oynadık, buradan anlayın'' demekle yetindi.

Panathinaikos'un Brezilyalı oyuncusu Gilberto Silva, Galatasaray'ı yenmek istediklerini ifade ederek, Galatasaray'ın iyi bir takım olduğunu ifade eden Gilberto, "Alacağımız bir puan, bizim gruptan çıkmamız için yeterli ama biz kazanmak için sahaya çıkacağız ve amacımız da liderliği almak" şeklinde konuştu.

Galatasaray'daki vatandaşı Elano'nun sorulması üzerine Gilberto, "Elano çok iyi bir oyuncudur. Galatasaray ve Brezilya Milli Takımı'nda sonuca etkisi olan, çok üst düzey bir oyuncu. Yarınki maçta da etkili olacağını sanıyorum" karşılığını verdi.

BURKAY ÇELEBİOĞLU-İSTANBUL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla CHP Muğla Büyükşehir adayı Aras: "Yoksulun üzerinden siyaset yaptırmayacağım" CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Yatağan Belediye binası önünde düzenlenen mitingde Yatağanlılarla buluştu. Coşkulu kalabalığa hitap eden Aras, dar gelirli vatandaşı destekleyecek projeler üreteceklerini söyledi. “Sosyal belediyeciliğe en çok ihtiyaç duyulan zaman” Yatağan Belediyesi önünde konuşan Aras, Yatağan’da kreş, sosyal tesis, kent lokantası olmadığını söyledi. İlk 100 günde kreş temeli atacağının sözünü veren Aras, “Altyapı, yol, su bunlar zaten belediyenin asli görevi. Ama asıl içerisinde olduğumuz bu ekonomik krizde düşen alım gücünde sosyal belediyeciliğe en çok ihtiyaç duyulan zaman. Bunu da en iyi Cumhuriyet Halk Partisi yapar. Yatağan’ın bir kreşi var mı? Sosyal tesisi, kent lokantası var mı? Size söz göreve geldiğimiz ilk 100 gün içerisinde hemen bir kreşin temelini inşallah hep birlikte Mesut başkanımla beraber atacağız. Yoğun nüfuslu mahallelerden başlayarak bunların sayısını arttıracağız. Kreş neden önemli, çünkü şu anda özel bir kreş en az bir asgari ücret. Ama biz sosyal belediye olarak bunun 3’te birinden az rakamlarla hizmeti veriyoruz. Çocuklarımızı okullarına güvenli bir şekilde gidiyor. Aile bütçesine katkı sağlanıyor. Kadın özgürleşiyor sosyal hayata, iş hayatına katılıyor” dedi. “Yoksulun üzerinden siyaset yapamayacaklar” İktidarın Cumhuriyet değerlerini unutturmaya çalıştığını belirten Aras, “Emekliye dilenci muamelesi yapıyorlar, sadaka veriyorlar. Sen emekliye sadaka vermezsin. Ben Muğla Kart projesini hayat geçireceğim. Bu kartlarla dar gelirli Muğlalı marketten alışveriş de yapabilecek otobüse de binebilecek. Yardım kolilerine kimseyi muhtaç bıraktırmayacağım. Yoksulun üzerinden siyaset yapamayacaklar burada. Öğrencelerimize burs, etüt merkezi ve yurt sağlayacağız. Yalnız başına yaşayan yaş almış ama dar gelirli olan hemşerilerim için huzurevleri yapmak zorundayız. Ülkemizde aydınlık yolundan asla geri duramaz. 1923’te kurulan Cumhuriyetimizin yavaş yavaş maalesef temel kurucu değerlerinden uzaklaştığını görüyoruz. Artık Atatürk’ü unutturmaya çalışıyorlar. Cumhuriyeti unutturmaya çalışıyorlar. Bayramları kutlamıyorlar biliyorsunuz. Bayramda ya raporlu ya izinli. Bir memleketin, milletin tarihi, milli bayramları çok önemlidir. Bunlara sahip çıkmazsan gelecekte neler olur Allah bilir. Kusura bakmayın. Bu millet size geçit vermez. Bizler vatan, millet, bayrak sevdalısı insanlarız ve vatanımızın bir karış toprağını hiç kimselere yedirtmedik, yedirtmeyiz” diye konuştu.