GÜNDEM - 11 Ekim 2018 Perşembe 11:37

Pazar yeri düğün salonu oldu

A
A
A
Pazar yeri düğün salonu oldu

Çeşitli organizasyon ve etkinliklere ev sahipliği yapan Uşak Belediyesi Kemalöz Mahallesi Kapalı Pazar Yeri, şimdi de genç çiftlerin mutluluğuna ev sahipliği yapmaya başladı.

Uşak Belediyesi tarafından hizmete açılan Kemalöz, Fatih ve Cuma Mahallesi Kapalı Pazar Yerleri, esnaflara, fuarlara ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmanın yanı sıra dünya evine girecek çiftlere de kapılarını açıyor. Vatandaşı memnun eden hizmet düğün salonu maliyetleri nedeniyle zorlanan çiftlere adeta bir kurtarıcı konumunda olurken, salon masrafı yapmak istemeyenler için de temiz ve güzel bir ortam sunuyor. Yeni evlenecek çiftlere önemli bir destek olan bu hizmet ile Uşak Belediyesi dünya evine giren çiftlerin mutluluğuna ortak oluyor.

DÜĞÜN İÇİN KAPILAR AÇILDI 

Daha önce Tarım Fuarı gibi çeşitli organizasyon ve etkinliklere ev sahipliği yapan dev alan, bu kez Necati Arı ve Fadime Köylü çiftinin düğün merasimi için kapılarını açtı. Kemalöz Mahallesi Çok Amaçlı Pazar Yerinde gerçekleştirilen düğüne Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da katıldı. Evlenen çiftin ve ailelerin mutluluğunu paylaşan Başkan Cahan, ’hayırlı olsun’ dileklerini iletti. 

“Yer mükemmel olmuş.” diyen ayakkabıcı esnafı Enver Çetinkaya, “Düğün için de kullanılması gayet mükemmel. Burası 10 üzerinden 10’luk bir alan. Beklenenin üzerinde, kenarları kapalı ve her konsept için uygun” dedi.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Eğitim için diplomatik zirve İzmir’de, uluslararası öğrencilerin kentte yönlendirilmesi için konsoloslar ve Yaşar Üniversitesi arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı. Yaşar Üniversitesi, Dünya Konsoloslar Federasyonu (FICAC) ve Konsolosluk Erkanı Üyeleri Derneği ile eğitim için iş birliği protokolü imzaladı. Selçuk Yaşar Kampüsünde düzenlenen toplantıya; FICAC Temsilcisi ve İstanbul Jamaika Fahri Konsolosu Aykut Eken, Konsolosluk Erkanı Üyeleri Derneği Başkanı ve İzmir Güney Afrika Fahri Konsolosu Tamer Taşkın, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve İzmir Portekiz Fahri Konsolosu Ahmet Yiğitbaşı, Rektör Prof. Dr. Levent Kandiller ve dernek üyeleri katıldı. Toplantıda; Güney Afrika, Portekiz, Litvanya, İzlanda, Malta, Jamaika, Fildişi Sahili Cumhuriyeti, Fas, ABD, Danimarka, Hollanda, Kolombiya, Pakistan, Gürcistan, Gabon, Slovenya ülkelerinin fahri konsolosları yer aldı. İmzalanan protokolle; dernek üyeleri ve yakınlarının Yaşar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde yer alan eğitim programlarından indirimli şekilde eğitim almaları, üyelerin temsil ettikleri ülkelerdeki öğrencilerin İzmir’e yönlendirilmesi, üyelerin ilgili ülkelerdeki prestijli üniversitelerle Yaşar Üniversitesi arasındaki Global Exchange ve Erasmus + programları için anlaşmaların yapılması konusunda destek sağlaması, dernek üyelerinin üniversitede düzenlenen etkinliklere konuk olması konularında anlaşma sağlandı. Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, "Eğitim yolculuğumuzu sürdürürken, öğrencilerimizin, öğretim elemanlarımızın ve tüm çalışanlarımızın uluslararası ilişkilerini geliştirmeye büyük önem veriyoruz. Bu anlamda, Konsolosluk Erkanı Üyeleri Derneği ile üniversitemiz arasındaki çeşitli iş birliklerinin uluslararası ilişkilerin gelişimine de katkı sağlayacağına yürekten inanıyoruz" dedi. Rektör Prof. Dr. Levent Kandiller ise "İzmir kültürlerin iç içe yaşadığı, çok güvenli, insanları çok sıcak, yaşam şartlarını nispeten karşılanabilir düzeyde bir liman şehri. İzmir’i dünyaya daha çok tanıtmalıyız. Eğitim ve kültür müşavirlikleri ve büyükelçiliklerimizle çalışıyoruz. İhtiyaç duyulan insan kaynağına da destek verme arzusundayız" şeklinde konuştu.
Antalya Ekolojik yaşama can suyu Antalya’da Muratpaşa Belediyesi çocukların küçük yaşlarda ekolojik yaşamla tanışabilmesi için ‘Doğa Temelli Gelişim Atölyesi’ başlatıyor. Türkiye’nin ödüllü ilk ve tek geri dönüşüm projesi Çevreci Komşu Kart başta olmak üzere, çevre çalıştayları, çevre festivali, deniz dibi ve yamaç temizlikleriyle çevrecilik faaliyetleri konusunda dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Muratpaşa Belediyesi, şimdi de Antalya Orman Okulu ve Terapi Gelişim Enstitüsü işbirliğiyle Doğa Temelli Gelişim Atölyesi açıyor. Atölye eğitimleri ise Uzman Klinik Psikolog Selen Aktürk ve konusunda uzman ekip tarafından verilecek. 5-6 yaş grubuna verilecek atölye çalışması için Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, doğa bilincinin çocuklara erken yaşlarda kazandırılmasının, kaynakların bilinçsizce tüketildiği dünyanın geleceğini koruma anlamında ilk aşama olduğunu söyledi. Bilinçli nesiller yetiştirmenin önemini vurgulayan Başkan Uysal, daha önce belediyeye ait kreş bahçelerine kurdukları seralarda çocukların toprakla buluşmasını sağlayarak sebze yetiştiriciliği konusunda uygulamalı eğitim verdiklerini belirtti, çocukların ekolojik yaşamı yakından gözlemleme fırsatı bulduklarını aktardı. Miniklere atölye çalışmasıyla aşılanacak ekolojik yaşam bilinci için başlatılacak Doğa Temelli Gelişim Atölyesi’ne kayıtlar Turunç Masa üzerinden yapılmaya başlandı.