SPOR - 12 Ağustos 2018 Pazar 02:22

Phillip Cocu: “Golü yedikten sonra daha özgür oynadık”

A
A
A
Phillip Cocu: “Golü yedikten sonra daha özgür oynadık”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, Bursaspor karşısında 2-1 kazanılan karşılaşmanın ardından soruları yanıtladı. Golü yedikten sonra takımının sahada daha özgür oynadığını söyleyen Cocu, tutkulu oynadıklarını ancak düşünerek hareket etmeleri gerektiğini ifade etti.

Bursaspor’u taraftarı önünde 2-1 yenerek sezona 3 puanla başlayan Fenerbahçe’de Teknik Direktör Phillip Cocu, karşılaşmanın ardından basın toplantısında konuştu. Karşılaşmayı değerlendirerek sözlerine başlayan Hollandalı teknik adam, atmosferin mükemmel olduğunu belirterek, “Çok iyi bir statta çok fazla taraftarımızın önünde çıktık sahaya. Aşırı istekli başladık maça. Onlara neler yapabildiğimizi göstermek için istekliydik. Oyunun başında bazı hatalar yaptık. Duran toptan da bir gol yedik. Golün ardından şunu hissettim, oyuncularımız istedikleri oyunu oynama konusunda daha özgür hissediyordu kendilerini. Ayağa kalktık. Tek eksiğimiz oyunu erken bitiremedik. 3. golü atarak daha çabuk bitirebilirdik. Oyunun son bölümü geniş alanlarda oynandı. Gol atabilirdik ama gol de yiyebilirdik. Son kısımlarda daha akıllı olmamız gerekiyor. Birçok gereksiz hata yaptık ve bu noktayı geliştirmemiz gerekiyor. Bu akşamki galibiyet bizim için önemliydi. 3 puan aldık ve bu 3 puan oyunculara öz güven verecektir mutlaka. Geliştirmemiz gereken noktalar var” diye konuştu.

“Tutkuluyuz ama düşünerek oynamalıyız”
Oyuncuların zaman zaman bireysel hatalar yapmasıyla ilgili sorulan bir soruyu yanıtlayan Cocu, “Maçın neye ihtiyacı olduğunu öğrenmeliyiz. Tutkuluyuz. Kalple oynanmasını severim ama aynı zamanda kafamızla oynamalıyız. Hücum futbolu oynamayı severim. Ama maçın sonunda baktık ki kendimizi yorgun hissediyoruz ve hatalar yapıyoruz, o zaman doğru şekilde düşünmemiz gerekiyor. İleriye çıkacağımızı düşünüyoruz ama o anda doğru bir karar olup olmadığını düşünmemiz gerekiyor. Topu kaybettiğiniz zaman 60 metre koşmanız gerekiyor. Bu akşamki gibi hızlı oyuncuları olan rakiplere karşı daha da zorlanıyorsunuz böyle durumlarda. Baskı yapacak öz güvene sahip olmamız gerekiyor. Ama baktık ki baskı yapamıyoruz, o zaman birlikte kalmalıyız. Bugünkü 3 puan çok önemliydi bu nedenle” açıklamasını yaptı.

“Oyunumuzu geliştirmeliyiz”
Bursaspor karşısında oynanan futbolun Benfica maçında yeterli olup olmayacağıyla ilgili konuşan Phillip Cocu, “Bu konuda kendimizi geliştirmeliyiz. Oyun kurmaya fırsatlarımızın olduğunu görüyoruz ama bazen doğru kararları veremediğimizi görüyoruz saha içinde. Doğru kararları verdiğimizin ardından uzun top oynadığımız ya da geriye oynadığımızı görüyoruz. Bunu geliştirmeliyiz. Antrenmanlarla, bu akşamki maçı oynamak arasında fark var. Baskı vardır üzerinizde, sizi destekleyen taraftarlar vardır. Antrenmanlarda üzerine eğildiğimiz bir konu. Bu konuyu geliştirmeye kararlıyız ve bunu yapacağız” ifadelerini kullandı.

“Eljif’e salı günü ihtiyacımız var”
Bursaspor karşısında geçiş oyunuyla daha fazla pozisyon ürettiklerinin altını çizen Phillip Cocu, “Bu akşam ürettiğimiz pozisyonlara baktığımızda, geçiş oyunuyla ürettiğimiz pozisyonların sayısı, topun bizde olduğu anlardaki sayıdan daha fazla. Defansif oyunda Mehmet çok iyiydi, Josef daha iyisini yapabilirdi. Çok fazla top kaybı yaptık. Böyle kayıplar yaptığınızda 2 ofansif bekle oynuyorsanız, orta sahada kontrolü sağlayacak oyunculara ihtiyaç vardır. Eljif’in oyununu beğeniyorum, 18 yaşında ve şu anda kadar çok maç oynadı. Ona salı günü ihtiyacımız var. Takım 1 numaradır ve her şeyin önünde gelir. Barış çok iyi bir performans sergiledi. İyi bir oyuncu ve takım içinde bu dengeleri sağlamamız gerekiyor” diyerek sözlerini sürdürdü. Son olarak ligde şampiyonluk istediklerini söyleyen Cocu, “Tabii ki futbolu kazanmak için oynarsınız. Futbolun önemli bir parçası kupaları kazanabilmek. İlk günden son güne kadar sadece ben değil, ekibim ve oyuncular da tüm mücadelemizi sergileyeceğiz kupalar kazanmak için. Tabii ki bu ilk maçta olmaz, önümüzde uzun bir yol var” dedi.  

Bozhan Memiş - Bora Akyol

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Zeynep Sönmez Antalya’da çeyrek finalde 26-31 Mart tarihleri arasında Megasaray Tenis Akademi kortlarında gerçekleşecek WTA 125 kategorisindeki Megasaray Hotels Open’da milli tenisçi Zeynep Sönmez çeyrek finale yükseldi. Antalya Belek’te bulunan Megasaray Tenis Akademi’nin kortlarında gerçekleşen Antalya’nın ilk WTA turnuvası Megasaray Hotels Open’da Zeynep Sönmez ilk turda dünya eski 39 numarası, turnuvanın 8 numaralı seri başı Fransız tenisçi Fiona Ferro’yu yenerek ikinci tura yükselmişti. Zeynep ikinci turda 152 numarayla kariyerindeki en iyi sıralamasında bulunan Alman raket Ella Seidel ile karşılaştı. Seidel’e 2023 yılında Andorra’da WTA 125 turnuvasında 6-1, 6-0 yenilen Sönmez bu kez korttan galibiyet ile ayrılmasını bildi. 2 saat 4 dakika süren karşılaşmada iyi bir geri dönüşe imza atarak Seidel’i 4-6, 6-1, 6-2 ile mağlup eden Sönmez adını son sekiz raket arasına yazdırdı. Zeynep çeyrek finalde dünya 151 numarası Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak. Zeynep Sönmez-Moyuka Uchijima çeyrek final karşılaşması yarın merkez kortta 11.00’de başlayacak. "Bugün kazanabildiğim için çok mutluyum" Dünkü maçı uzun sürdüğü için maça biraz daha yorgun başladığını söyleyen Zeynep Sönmez, “Maç ilerledikçe açıldım. Geçen senenin sonunda yenildiğim bir oyuncuydu. O yüzden bu sefer biraz daha farklı bir taktikle çıktık takımımla konuşup. İyi de işlediğini düşünüyorum. Çok da yetenekli ve genç bir oyuncu. Geleceğinin çok parlak olduğundan çok eminim. Bugün kazanabildiğim için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.
Çorum Çorum Belediyesi, 1571 çocuğa bayramlık kıyafet dağıttı Çorum Belediyesi, bayram öncesi çocukların yüzünü güldürdü. Bin 571 çocuğa bayramlık kıyafet hediye edildi. Çorum Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmalarıyla örnek olmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibi ailelere desteğini sürdüren Çorum Belediyesi, Ramazan bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına bayramlık kıyafet hediye etti. Ayakkabı, pantolon ve üst kıyafetten oluşan bayramlıklar tek tek denenerek teslim edilirken, palyaçolar da sıra bekleyen çocukları eğlendirdi. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da Velipaşa Konağı’nda gerçekleşen bayramlık kıyafet dağıtımına katılarak çocuklarla yakından ilgilendi. Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Bayramlar ayrı bir güzelliktir ve bayramları en iyi çocuklar yaşar. Arzu ettik ki hiçbir çocuk bayramlık olmadan bayrama girmesin. Bu anlamda da geleneksel olarak yaptığımız gibi şu anda da 1571 çocuğumuza bayramlıklarını teslim ediyoruz. Tabii bu 1571 rakamı 571’den geliyor. Kendisi de bir öksüz ve yetim olarak büyümüş olan Peygamber Efendimize atfen böyle bir rakamı belirledik. Özellikle ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin çocukları da bayramlıklardan mahrum kalmasınlar, onlar da bayram öncesinde bu bayramın heyecanını en üst düzeyde yaşasınlar diye bu programı yaptık. Şu anda bir yandan palyaçolarımız çocukları eğlendirirken, bir taraftan çocuklarımız kıyafetlerini denerken, aileleriyle beraber en güzel bayramlığı almanın telaşını yaşıyorlar. Bizler de hemşerilerimiz adına bu kardeşlerimize yardımcı olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Rabbim bütün çocuklar için bayram olan günlere bütün dünyayı ulaştırsın. Nasıl ki ülkemizde coşku ve heyecanla bayrama çocuklarımızı hazırlıyorsak, yeryüzündeki tüm çocuklar da inşallah bayramlara huzur içerisinde, sağlık içerisinde, mutluluk içerisinde girerler. Bu duygularla kardeşlerimizin bayramlıkları hayırlı olsun, bayramımız inşallah bayram gibi olsun ve mübarek olsun, herkese hayırlı bayramlar diliyorum.”