ASAYİŞ - 15 Ekim 2018 Pazartesi 11:10

Pideci kardeşler cinayette azmettirici çıktı

A
A
A
Pideci kardeşler cinayette azmettirici çıktı

Denizli’de yaşadığı evin balkonunda öldürülen 61 yaşındaki engelli emekli öğretmen Hamide Çavdar’ın, kiracıları tarafından azmettirildiği ve 2 çalışan tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Talihsiz kadının 7 bıçak darbesi ile katledildiği öğrenildi.

Geçtiğimiz hafta sonu Pamukkale ilçesinin Gökpınar Mahallesi’ndeki bir apartmanda meydana gelen olayda, tek başına yaşayan ve engelli olduğu belirtilen emekli öğretmen Hamide Çavdar’ın (61) sabaha karşı dairesinden bağrışmalar geldiğini duyan komşuları, durumu polise bildirerek yardım istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri daireye giremeyince durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri 2. kattaki daireye balkondan merdiven yardımıyla girmek isteyince talihsiz kadının balkonda kanlar içerinde yatan cesedini gördü. Ardından eve giren ekipler kapıyı açarak 112 acil servis ekiplerinin eve girmesini sağladı. Sağlık ekipleri eve girdiklerinde Çavdar’ın öldüğünü belirledi.
Olayın ardından inceleme başlatan ekipler cinayet zanlısı olarak kadının kiracısı olan pideci kardeşler Hayati Y. (22), Onur Y. (19) ile yanlarında gayri resmi çalışan ve 17 yaşında olan Halil İbrahim Y. ve Mücahit A.’yı gözaltına aldı.

Teminat parasını cinayetin işlenmesi için ikna yöntemi olarak kullandılar 

Soruşturmayı derinleştiren ekipler kan dondurucu detaylara ulaşırken, cinayetin pidece kardeşlerin yaklaşık 2 yıl önce Fatih Mahallesi’nde tuttukları ve Çavdar’a ait olan iş yeri için verdikleri 22 bin TL’lik teminat parası yüzünden işlendiği ortaya çıktı. Cinayeti azmettiren Hayati Y. (22), Onur Y.’nin yanlarında gayri resmi çalışan Halil İbrahim Y. ve Mücahit A.’yı, teminat parasını kendilerine verileceği yönünde taahhütte bulunarak cinayeti işlemelerine ikna ettikleri iddia edildi.

Kadının 7 defa bıçaklandığı ortaya çıktı 

Olay gecesi 4 şüphelinin cinayetin işlendiği binanın önüne araçla gittikleri ve pideci kardeşleri araçta oturup beklerken, Halil İbrahim Y. ve Mücahit A.’nın ise başlarına motosiklet kaskı ve kar maskesi geçirerek binanın altında iş yerinin çatısından yürüyüp klima motoruna tırmanarak balkona girdikleri kaydedildi. Katil zanlılarının Çavdar ile balkonda karşılaştıkları ve talihsiz kadını 7 defa bıçakladıktan sonra olay yerinden kaçtıkları öğrenildi. Zanlıların Çavdar’ı, 2 defa vücudunun öne tarafından bıçakladıkları, 5 bıçak darbesini ise sırtına attıkları belirtildi.

Baskında cinayet işlendiği bıçak da bulundu 

Cinayetin ardından olay yerinden geldikleri araçla kaçan zanlıların daha sonra pideci kardeşlerin Fatih Mahallesi’ndeki çatı katından oturdukları daireye gittikleri öğrenildi. Zanlılar önceki gece geç saatlerde polis tarafından eve yapılan baskın ile yakalanırken, ayrıca evde yapılan aramalarda cinayette kullanılan bıçak ile motosiklet kaskı ve kar maskesinin de ele geçirildiği bildirildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli şahıs bugün geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi.

Cinayet zanlıları gazetecilerin sorularını böyle yanıtladı 

Cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan 4 şahıs ayrı ayrı araçlarla adliyeye getirildiler. Zanlılardan azmettirici olduklarını öne sürülen pideci kardeşlerden Onur Y., gazetecilerin "neden yaptınız, cinayeti siz mi işlediniz?" sorularını ise, “Hayır ağabeyi. Biz yapmadık ağabeyi” diye yanıtladı. Adliyeye giriş esnasında pideci 2 kardeş yüzlerini kapatmazken, cinayeti işleyen Halil İbrahim Y. ve Mücahit A.’nın ise kıyafetleri ile yüzlerini kapatmaları dikkatlerden kaçmadı.

Kadın ölmeden önce petrol ofisi çalışanlarından yardım istedi 

Bıçaklanan Çavdar’ın son anlarında oturduğu binanın yanındaki petrol istasyonunda pompacı olarak çalışan bir kişinin ismini bağırarak yardım istediği de kaydedildi. Sesi duyan çalışanların ise kadının balkondan aşağı düştüğünü düşünerek 112 acil servise haber verdikleri bildirildi. Olayın cinayet olduğu ise itfaiye merdiveni yardımı ile eve giren ekipler tarafından anlaşıldı.  

Gökten Ceylan
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç’taki Kızılay Yaşam Merkezi’nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Ramazan ayının yardımlaşma ruhunu öne çıkaran Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti. Deprem bölgesinde ilk günden itibaren varlığını hissettiren Türk Kızılay’ı Ramazan ayında da afetzede vatandaşları unutmuyor. Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay’ın Güzelburç bölgesinde bulunan Kızılay Yaşam Merkezi konteyner kentinde vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi. "Hatay’da son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız" Ramazan ayının; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı olduğunu belirten Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, "Biz bugün burada zor günleri birlikte atlatmaya çalışıyoruz. Türk Kızılay’ı olarak her zaman söylediğimiz bir konu var; son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız. Ramazan ayındayız, Ramazan ayı; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı ama aynı zamanda Ramazan ayı sevdiklerimizle bir araya gelme ve bir sofranın etrafında buluşma ayı. O nedenle biz bugün burada Hatay’da kardeşlerimizle bir ekmeği bölüşeceğiz, beraber iftarımızı açacağız. Birbirimizi dinleyerek bu zor günleri atlatmak adına bir aşama daha ilerlemiş olacağız. Ben zor günlerin geçeceğine inanıyorum. Son 1 sene de gördüğümüz şu ki herkes tünelin ucundaki ışığı görmüş durumda bu da zor günlerin geçeceğine inancı pekiştiriyor. Bu günlerde biz halkımızla bir arada olmaya devam edeceğiz. Tekrar herkesin Ramazanı hayırlı olsun" şeklinde konuştu.