ASAYİŞ - 17 Haziran 2022 Cuma 09:32

PKK'nın sığınağında mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi

A
A
A
PKK'nın sığınağında mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi

Osmaniye'nin Amanoslar bölgesinde devam eden Eren Abluka 12 Şehit Jandarma Onbaşı Mustafa Kandemir Operasyonu çerçevesinde bölücü terör örgütü PKK'ya ait sığınakta patlayıcı ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Osmaniye İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Özel Harekat Timleri tarafından Amanoslar bölgesinde sürdürülen “Eren Abluka 12 Şehit Jandarma Onbaşı Mustafa Kandemir Operasyonu” devam ediyor.

Operasyonlar çerçevesinde ‘Ara, bul ve yok et' taktiği ile bölücü terör örgütünün kullandığı sığınak içerisinde çok miktarda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Selçuk Kaya
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Osmaniye Osmaniye’de depremzede çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenlendi Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’de Eczacı Odası ve Robotik ve Kodlama Derneği işbirliğinde depremden etkilenen çocuklara yönelik 23 Nisan etkinliği düzenledi. Tosyalı Spor tesislerinde yapılan etkinlikte; depremzede çocuklar robotik kodlama, çuval yarışması, halat çekme, yumurta taşıma, kil yapımı, ahşap boyama, palyaçolarla doyasıya eğlendi. Etkinlikte ayrıca 3D kalemle çalışmalar, güneş enerjisi ile uçabilen helikopter yapan çocuklar hem eğlendi hem öğrendi. Osmaniye Eczacı Odası Başkanı Hatice Öktenay, "Osmaniye eczacı odası olarak depremzede çocuklarımıza yönelik bir etkinlik yapmaktı amacımız daha sonra bunu genişlettik ve tüm Osmaniye’deki çocuklarımıza yapmak istedik. Etkinlik içeriğimiz, Tosyalının kapalı alanında 2 tane etkinliğimiz var bir tanesi güneş paneli helikopter, diğeri 3D kalemle anahtarlık yapımı. Dış alanda ahşap boyama ve kil yapımı yapacak çocuklarımız. Karaoke etkinliğimiz var halat çekme, yumurta taşıma bu tarz yarışmalarla gün boyu eğlenecekler. En sonunda çocuk konseriyle finalimizi yapacağız inşallah" dedi. Teknofest döneminde daha teknolojik ürünlerle 23 Nisan etkinliği yapmayı planladıklarını söyleyen Türkiye Robotik ve Kodlama Derneği Genel Başkanı Erdi Can Konur, "Osmaniye’de özellikle depremzedelerin de olduğu bir yerde bizler için çok önemli bir noktadaydı. Burada bir sürü çocuğumuz var depremin etkisini yaşamış hem onları mutlu etmek açısında bizler de Osmaniye’ye geldik. Burada çocuklarımızla beraber içeride steam ürünü yani teknolojiyi aslında biraz daha çocuklarımıza sevdirmek, bir teknofest döneminde çocukların bu alana ilgisini daha da kanalize etmek açısından daha teknolojik ürünlerle bir 23 Nisan etkinliği yapmayı planladık. Bu etkinliğimiz çerçevesinde içeride güneş paneli bir helikopterimizi yaptık ve her çocuğumuzun elinde birazdan dışarıya çıkacaklar. Aynı zamanda dışarıda çocuklarımız için bir sürü kil, ahşap boyama, çuval yarışı, karaoke, masal anlatıcılığı bunun yanı sıra 3D kalemle yukarıda hayal gücü ortaya çıkıyor. Çocuklarımız 3D kalemle bir sürü ürün ortaya koyuyorlar. Bu alanda burada çalışıyoruz. Bayağı bir yoğun katılım var, kalabalık bir durumda emeği gecen herkese teşekküre ederim" dedi.
Samsun Başkan İhsan Kurnaz: "İlkadım için yapacak çok işimiz, gerçekleştireceğimiz hayallerimiz var" İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, 31 Mart Seçimleri sonrasında yürütülecek işler için kolları sıvadı. Başkan Yardımcıları ve müdürlerle toplantı gerçekleştiren Başkan İhsan Kurnaz, “İlkadım için yapılacak çok işimiz gerçekleştireceğimiz hayallerimiz var" dedi. İlk olarak Başkan Yardımcıları; Mustafa Karaduman, Cemal Kulein, Semih Okuyucu, Alaattin Er ile birlikte değerlendirme toplantısı gerçekleştiren İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz daha sonra meclis salonunda birim müdürleriyle bir araya geldi. Başkan İhsan Kurnaz, 31 Mart seçimlerini geride bıraktıklarını ve yeni dönemde milletin tekrar eser ve hizmet siyaseti için kendilerine yetki verdiğini belirtti. “Yapacak çok işimiz gerçekleştireceğimiz hayallerimiz var” Başkan İhsan Kurnaz,“5 yıllık yeni hizmet dönemi için vatandaşlarımız bizlere tekrar yetki verdi. Belediye hizmetlerini geliştirmek, hızlandırmak ve öz kaynakları yerinde kullanmak amacıyla yeniden yapılanmaya gideceğiz. Bu süreçte sık sık bir araya geleceğiz. 5 yıl boyunca İlkadım’a değer katacak hizmet ve eserleri hayata geçireceğiz. Bütün bunları ortak akıl ve ekip ruhu ile gönül belediyeciliği ilkesini rehber edinerek gerçekleştireceğiz. Sizlerin de görüş ve düşüncelerini alarak, 2024 yılında yapılacak olan hizmet ve yatırımların planlaması ve projelendirilmesini birlikte yapacağız. Bu vesile ile yeni dönemin hepimiz için hayırlar getirmesini temenni ediyor, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.
Mersin Akdeniz’de başkanlık koltuğuna çocuklar oturdu Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu, Devrim Geriş ile Tuna Akdoğan adlı çocuklara devretti. Temsili devir teslim töreni için Başkan Sarıyıldız ile ele ele belediyeye gelen Devrim Geriş ile Tuna Akdoğan adlı çocuklar, personel tarafından kolonyalarla karşılandı. Ardından makama geçen çocuklar, başkan olarak ilgili birimlere talimatlarını verdi. Çocuklar, mahallesinde kütüphane olmadığını belirterek bir kütüphane yapılmasını isteyerek, 23 Nisan’ı bir bayram olarak hediye eden Atatürk’e teşekkür etti. Ardından, sokakların daha temiz olmasını istediler. “Çocuklarımıza daha güvenli ve güzel bir dünya sunmak için çalışacağız” Çocukları ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Akdeniz Belediyesi Başkanı Hoşyar Sarıyıldız; “Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Bizler de geleceğimiz olan çocuklarımıza koltuklarımızı emanet ederek, çocuklarımızın aslında imkân verildiğinde neler yapabileceklerini göstermiş olduk. Bizlere ne kadar parlak bir geleceklerinin olduğunu, duruşları ve konuşmalarıyla aktarmış oldular. Akdeniz Belediyesi yönetimi olarak, Akdeniz’in, çocukların güvenli yaşadıkları, yeşil alanlara sahip oldukları ve geleceklerinin birlikte inşa edildiği bir belediye için çalışacağız" dedi.