ASAYİŞ - 02 Ekim 2020 Cuma 11:20

Polisten gazeteciye ‘gösterici’ muamelesi! Muhabirimizi darp edip kelepçeleyerek gözaltına aldılar

A
A
A
Polisten gazeteciye ‘gösterici’ muamelesi! Muhabirimizi darp edip kelepçeleyerek gözaltına aldılar

Denizli’de, bekçi ve polislerin müdahale ettiği sarhoşları, haber yapmak isteyen İHA muhabiri, iki polis memurunun orantısız güç kullanması ile gözaltına alındı. Zorla kelepçe takılan ve sanık olarak 3 saat karakolda cep telefonuna el konularak alıkonulan İHA muhabiri, savcının ikazı üzerine ifade tutanağına, tanık olarak yazılıp serbest bırakıldı.

Merkezefendi ilçesi Sırakapılar Mahallesi 1833 Sokakta gece 23.30 sıralarında 10 kişilik grup, alkol alıp çevreyi rahatsız etmeye başladı. İhbar üzerine, sarhoş gruba, önce bekçiler, daha sonra ise resmi ekipler müdahale etti. Grup taşkınlık yapınca, takviye ekip istendi. Çok sayıda polis ekibinin müdahale ettiği olayı haber yapmak isteyen İhlas Haber Ajansı (İHA) Denizli Bölge Müdürlüğünde görevli olan muhabir Fadıl Pişkin, olay yerinde haber çalışması yaparken, biri sivil diğeri resmi 2 polis memurunun engellemesiyle karşılaştı. İHA muhabiri Fadıl Pişkin’in, üzerine yürüyerek görüntü almasını engelleyen polis memurlarına, kimlik kartını göstererek kendisini tanıttı. Resmi kıyafetli polis memuru, bir eliyle Pişkin’in göğsüne vurup, diğer eliyle ise İHA tarafından gazeteciye verilen kimlik kartını göstererek; “Ben bunu tanımıyorum. Bu kart geçersiz, bana Sarı Basın Kartı göster" dedi. Polise yeni mezun olduğunu ve basın kartı için müracatta bulunacağını ifade eden Pişkin’e, 2 memur zor kullanılarak kelepçe takmaya çalıştı. Tek bileği kelepçelenen Fadıl Pişkin, telefonuna el konularak gözaltına alınıp karakola götürüldü. Pişkin’in telefonla çalıştığı kuruma bilgilendirme yapmasına da izin verilmedi.

Aileyi gazeteciye karşı kışkırttı

İHA muhabiri Fadıl Pişkin’e orantısız güç kullanan polis memuru, saldırgan tutumunu sağlık kontrolü için gidilen hastanede de sürdürdü. Gözaltına alınan alkollü şüphelilerin ailelerine “Sizi rezil edecekti, ben de şikayetçiyim bundan. Siz de şikayetçi olun” diyerek, kışkırtmaya çalıştı.

Sanık olarak girdiği karakoldan tanık olarak çıktı

Sanık sıfatı ile sağlık kontrolünden geçirilen İHA muhabiri Fadıl Pişkin, daha sonra diğer şüphelilerle birlikte Çınar Karakoluna götürüldü. Uzun süre karakolun koridorunda işlem yapılmasını bekleyen Pişkin’i tanıyan gece amiri, konuyla ilgili olarak nöbetçi savcıyı bilgilendirdi. Bunun üzerine, savcı sanık olarak gözaltına alınan Pişkin’in, tanık olarak işlem yapılıp salıverilmesi talimatını verdi. 3 saat zorla karakolda tutulan Pişkin, tanık olarak ifade verdikten sonra gece saat 03.00’te salıverildi.

“Bir an karakoldan hiç çıkamayacağımı sandım”

Üniversiteden mezun olduktan sonra çok sevdiği gazetecilik mesleğine atıldığını belirten Fadıl Pişkin, “Hayatımda ilk kez böyle bir şeyle karşı karşıya kaldım. Hem gösterici muamelesi gördüm hem de alkollü şüphelilerle birlikte hastaneye ve sonra karakola götürüldüm. Karakolun koridorunda otururken bir an hiç dışarıya çıkamayacağımı düşündüm. Bana karşı sert tutumlarını sürekli devam ettirdiler. En sonunda gece amiri beni tanıyınca işin seyri değişti. Savcıya bilgi verildikten sonra sanık olarak girdiğim karakoldan tanık olarak ifade vererek çıktım. Hala yaşadığım o anların etkisinden kurtulabilmiş değilim” dedi.
Konudan haberdar olduktan sonra İHA'yı arayarak geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Ali Fuat Atik ve İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, olayla ilgili hemen inceleme başlatıldığını, görev kusurlarının belirlenmesi halinde ilgili personel hakkında idari işlem yapılacağını belirtti.

Semih Can Yılmaz - İsmail Gürel
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Doktoru darp etmişti: Mahkeme yurtdışına çıkışını yasakladı Edirne’de daha önce darp ettiği doktora yönelik sosyal medya hesabı üzerinden tehdit paylaşımları gerekçesiyle ikinci kez tutuklanan şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Edirne’de arp ettiği doktoru sosyal medya hesabı üzerinden tehdit ettiği gerekçesiyle tutuklanan Volkan Kuşçu isimli sanığın yargılanmasına başlandı. Edirne Adliyesi 5. Asliye Caza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, asistan doktor B.B.Ö’nün annesi ve tutuklu sanık Volkan Kuşçu katıldı. Sanık Volkan Kuşçu savunmasında, annesini kaybetmenin verdiği bir anlık öfkeyle doktoru darp ettiğini ve yaşanan olaydan pişmanlık duyduğunu ifade etti. Tahliyesinin ardından sosyal medya hesabında bir filmden kesit paylaştığını ifade eden Sanık Kuşçu, paylaşımıyla kimseyi tehdit etmediğini iddia etti. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde kanser tedavisi gören ve hastalığına yenik düşen Nazife Kuşçu, çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmişti. Annesinin ölüm haberini veren asistan doktor B.B.Ö., hastanın oğlu Volkan Kuşçu tarafından darp edilmişti. Asistan doktor B.B.Ö.’nün "Beyaz kod" bildiriminin ardından Volkan Kuşçu polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Yapılan ölçümde 1.30 promil alkollü olduğu belirlenen Kuşçu’ya ev hapsi cezası verilmiş, yapılan itiraz üzerine daha sonra tutuklanmıştı. İlk duruşmada tahliye edilen Volkan Kuşçu’nun daha sonra darp ettiği doktora yönelik sosyal medya üzerinden ’Ne olursa olsun, cezaevine giren insan bir süre sonra katile dönüşür’ repliğinin geçtiği bir dizi sahnesini anlatan tehdit paylaşımları yaptığı gerekçesiyle dava açılmış ve tekrar tutuklanmıştı. Kuşçu hakkında darp davasının yanı sıra tehditle ilgili açılan ikinci davanın ilk duruşması Edirne 5’inci Asliye Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya doktor B.B.Ö. katılmazken avukatları ile B.B.Ö’nün annesi, yakınları avukatlar ve çok sayıda meslektaşı ile sanık Volkan Kuşçu katıldı. Kuşçu, çıkarıldığı hakimlikçe yurt dışına çıkış yasağı ve haftada 1 gün imza verme zorunluluğu ile adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verilerek, duruşma ileri bir tarihine ertelendi.