ASAYİŞ - 04 Ağustos 2020 Salı 18:13

Pütürge’deki 5,2’lik depremde 6 ev ağır hasar aldı

A
A
A
Pütürge’deki 5,2’lik depremde 6 ev ağır hasar aldı

Malatya’nın Pütürge ilçesinde yaşanan 5,2 büyüklüğündeki depremde 6 evde ağır hasar meydana geldi. Malatya Valisi Aydın Baruş, 6 evin ağır hasarlı hale geldiği bölgede vatandaşların hasarlı evlere girmemesi uyarısında bulundu.

Depremin ardından Pütürge ilçesine bağlı Tepehan mahallesine giden Vali Aydın Baruş, burada hasarlı evlerde incelemelerde bulundu. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Baruş, çatısı çöken bir evde inceleme yaptıklarını ve burasının riskli olduğu için tahkiye edildiğini söyledi. Daha önceki Sivrice depreminde aynı ev hakkında ağır hasarlı raporu verildiğini belirterek Baruş, vatandaşlar için geçici barınma amacıyla çadırlar kurulduğunu da dile getirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan konutlardan evleri ağır hasarlı vatandaşların yararlanacağını kaydeden Baruş, “Şu ana kadar yapılan tespitlerde daha önceki depremlerde 6 ağır hasarlı olan binanın yıkılacak duruma geldiği tespit edildi. Artık o binalarda vatandaşlarımızın barınmasında sakınca var. Kendilerine jandarma ekiplerimiz çadırlarını kuruyor, bu geceyi geçici barınca çadırlarında geçirecekler. Yine yapılan tespitlerde daha önce az hasarlı olup hasar durumu artan binaları da tespit ettikten sonra bu vatandaşlarımız da hak sahipliği işlemine tabi tutulacak. Amacımız kış gelmeden vatandaşlarımızı en azından barınabileceği mekana kavuşturmak. Şu anda TOKİ'nin kırsalda, ilçelerde, şehir merkezinde çalışmaları devam ediyor. Buradan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum” şeklinde konuştu.

Bölgede artçı depremlerin de sürdüğünü dile getiren Baruş, vatandaşlara da uyarıda bulundu. Ağır hasarlı evlere girilmemesi gerektiğini kaydeden Baruş, “Şu ana kadar 3,1'e ulaşan 11-12 civarında artçı sarsıntı meydana geldi. Bu nedenle ağır hasar görmüş binalara vatandaşlarımızın girmemesi için gerekli uyarıları yapıyoruz. Lütfen vatandaşlarımız ağır hasarlı binalara girmesin. Bizler kendilerine geçici barınma amacıyla çadır, hayvanlar için de hayvan çadırı sağlıyoruz. Kaymakamlığımızdan ekiler gelip bu çadırları kuruyor. Tekrar geçmiş olsun. Allah acı göstermesin. Bu depremde de çok şükür can kaybı ve yaralanma yaşamadık. Sadece daha önceki depremlerde hasar gören binalardaki bazı hasarların arttığına şahit olduk. Tekrar geçmiş olsun diliyorum" diye konuştu.

Cahit Özçelik - Selçuk Dönmez
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de ’Kardeşler Çetesi’ne operasyon: 13 gözaltı İzmir’in Kiraz ve Ödemiş ilçelerinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen ve ’Kardeşler Çetesi’ olarak bilinen suç örgütüne yönelik jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 13 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise ruhsatsız av tüfeği, uyuşturucu madde ve senet ele geçirildi. İzmir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Kiraz ve Ödemiş ilçelerinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen ve ’Kardeşler Çetesi’ olarak bilinen suç örgütüne yönelik çalışma gerçekleştirdi. Uyuşturucu madde imal ve ticareti, suça azmettirme, hırsızlık, 6136 SKM, yağma, mala zarar verme, fuhuşa yer temin etme, suç dellilerini yok etme, gizleme veya değiştirme, kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak suçlarını örgütlü olarak işledikleri belirlenen 14 şüpheli tespit edilirken, adreslere yönelik yapılan baskınlarda 13 şüpheli gözaltına alındı. Uyuşturucu, tüfek ve senetler ele geçirildi Jandarma ekipleri tarafından adreslerde yapılan aramalarda ise, farklı tür ve miktarlarda uyuşturucu maddelerin yanı sıra 2 ruhsatsız tabanca, 4 av tüfeği, silahlara ait fişekler ile senet ve alacak defterleri ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere jandarmaya götürülürken firari olan 1 kişiyi yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.