RAMAZAN - 05 Haziran 2017 Pazartesi 07:38

Ramazan davulcusu bulamayan muhtar çareyi kendisi çalmakta buldu

A
A
A
Ramazan davulcusu bulamayan muhtar çareyi kendisi çalmakta buldu

Nevşehir’in Acıgöl ilçesi Yukarı Mahalle Muhtarı Hasan Yalçın mahallesinde Ramazan davulunu çalacak kimse bulamayınca Ramazan davulunu kendisi çalmaya başladı.

Acıgöl ilçesinde bulunan Yukarı Mahalle Muhtarı Hasan Yalçın 15 yıldır mahallesinde Ramazan davulu çalınmamasının ardından Kayseri’den Ramazan ayında çalınması için davul aldı. Ramazan ayının başlamasıyla birlikte mahallesine davulcu bulamayan muhtar Hasan Yalçın çareyi kendisi davulculuk yaparak çözdü. Her gece motosikletin arkasına bağladığı römork ile sokak sokak gezerek maniler eşliğinde davul çalan muhtar Hasan Yalçın ben mahalle halkıma hizmet etmek için seçildim ve Ramazan davulcuğu yaparak mahalle sakinlerini sahura kaldırıyorum dedi. Muhtar Hasan Yalçın, “Ramazan davulunu şuanda ben kendim çalıyorum. Osmanlı’da örf ve adetlerimiz vardı. İlçemizde Ramazan davulu kaldırılmıştı. Biz Osmanlı geleneğini mahallemizde sürdürmek istedik. Mahallemizde Ramazan davulu çalınacağını sosyal medya hesaplarımızdan ve mahalle sakinleri ile birer bir görüşerek bildirdik. Mahalle halkımızda bunu uygun görünce bende Kayseri’den davulu aldım. Davulu alıp geldikten sonra Ramazan davulunu çalacak davulcu bulamadım. Teravih namazını kıldım gittim eve davulcu yok. Bu nasıl olacak dedim. Hemen aklıma Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan aklıma geldi. Reisimiz biz bu millet için varız, bu millet için hizmet edeceğiz bende bu söze istinaden hemen davulumu omzuma aldım, motosikletin arkasına binerek davula vuruyorum. Örnek insanı örnek aldım ve de devam etmeye çalışacağım. Şuanda bana para da verseler bu işi bırakmam. Ben halkım için davulu çalmaya devam edeceğim” dedi.

Mahalle Halkı Alnımdan Öptü

Muhtar Hasan Yalçın mahalle halkının 15 yıl aradan sonra Ramazan davulunun yeniden çalınmaya başlamasından dolayı beni alnımdan öptüler dedi. Yalçın, “ Her evin yanına gidiyorum herkese soruyorum. Hasta olanlara bire sordum. Rahatsız oluyorsanız başka sokaktan geçeyim dedim. Onlarda beni takdirle karşılıyorlar. 15 yıldır çalınmayan davulu mahallemize getirdin muhtar diyorlar ve senin alnının öperim diyorlar. Saygı duyuyorlar” diye konuştu.

Ramazan Davulu Benim Aşk Hizmetimdir

Ramazan davulu parasını alacak mısınız sorusuna da cevap veren Acıgöl Yukarı Mahalle Muhtarı Hasan Yalçın bende para geçmez dedi. Yalçın, “ Bu hizmet benim aşk hizmetimdir. Bende para olmaz. Ben bu mahalle için Allah’ın izniyle elimden geleni yapacağım yapmaya da çalışıyorum. Bizde ücret olmaz. Bu bizim mahallemize bir hediyemizdir. Mahalle halkıma teşekkür ediyorum. Onlardan hiçbir şekilde maddi anlamda para talep etmiyorum” şeklinde konuştu.  

Coşkun Sağlamdin - İsa Saatçioğlu
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.