SPOR - 03 Ağustos 2021 Salı 21:48

Remzi Sanver: 'Galatasaray’ın hakkını her zeminde, tereddütsüz ve tavizsiz arayacağız'

A
A
A
Remzi Sanver: 'Galatasaray’ın hakkını her zeminde, tereddütsüz ve tavizsiz arayacağız'

Galatasaray Yönetim Kurulu Sözcüsü Remzi Sanver, "Galatasaray’ın hakkını her zeminde, tereddütsüz ve tavizsiz arayacağız” dedi.

Galatasaray Yönetim Kurulu Sözcüsü Remzi Sanver, kulübün haftalık olağan yönetim kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Önceki haftalarda yapmadığı basın açıklamaları hakkında Remzi Sanver, “Galatasaray Televizyonu’nun değerli mensupları, sizleri ve sizlerin vasıtanızla Türkiye’nin değerli kamuoyunu saygıyla selamlıyorum. Birkaç haftadır Yönetim Kurulu toplantımız sonrasında açıklamamızı yapamamıştık. İki hafta evvel bayram tatiliydi. Geçtiğimiz hafta da Divan Kurulunda başkanımızın açıklamaları ve değerlendirmeleri vardı. Ondan sonra açıklama yapmanın pratik bir anlamı olmamakla birlikte usulen de uygun olmazdı” diye konuştu.

Alınan Yönetim Kurulu kararı uyarınca yapılan bazı görevledirmeleri açıklayan Sanver, “İki tane yönetim kurulu kararını kamuoyunun bilgisine arz ediyorum. Bunlardan birincisi başkanımıza yapılan bazı danışmanlık atamalarıdır. Galatasaray Dijital A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili Sayın Hande Başev, Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığı Başdanışmanlığı görevine atanmıştır. Basketbol şubemizin sponsoru Nef’in Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Erden Timur ve Galatasaray’ın çok kıymetli sporcularından, sutopu ve voleybolda büyük emekleri olan Sayın Orkun Darnel de başkan danışmanı olarak görevlendirilmişlerdir. Almış olduğumuz ikinci karar Galatasaray yönetimindeki süreçlerin şeffaflığını destekleyici mahiyettedir. Denetim Kurulumuzun tüm süreçlerin denetiminde daha aktif olması, bizim için önemlidir. Şu anda futbol da dahil tüm şubelerde gerçekleşmekte olan transferlerin uygunluk denetimi açısından, denetim talep etmeksizin Denetim Kurulunun bilgisine sunulmasına, Yönetim Kurulumuz tarafından karar verilmiştir” ifadelerini kullandı.

“Manen ve hukuki destek için sporcularımızın yanındayız"

Bir basın kuruluşunda yer alan, Arda Turan ve Oğulcan Çağlayan’ın kişilik haklarını zedeleyici mahiyetteki habere yönelik Yönetim Kurulu Sözcüsü Remzi Sanver şu ifadeleri kullandı:

“Geçtiğimiz haftalar içerisinde yaşanan bazı olayları da değerlendirmek istiyorum. Bunlardan bir tanesi çok üzücü ve kamuoyuna yansıyan, çok ayıpladığımız bir gelişme oldu. Sadece kendimizle ilgili bir konu olsaydı burada dile getirmeye de utanırdık; ancak insan haklarıyla, özgürlüklerle ve özel hayatın dokunulmazlığıyla alakalı bir konu. İsmini zikretmek istemediğim bir medya kuruluşu tarafından, değerli sporcularımız Sayın Oğulcan Çağlayan ve Sayın Arda Turan’ın özel hayatlarına saldırı teşkil eden bir haber yapıldı. Tabir için başlayın. Her tarafından çirkinlik akan bu davranışı kınıyor, değerli sporcularımızın manen ve hukuki destek için yanında tereddütsüz yanlarında olduğumuzu söylemeye dahi zaid addediyoruz. Daha önemlisi, bunu tekil bir mesele olarak görmediğimizi ifade etmek isterim. Galatasaray tarihin aktığı yönde yürüyen insanlar tarafından var edilmiş ve bugünlere getirilmiştir. Söz konusu yayın organının ahlâk adını verdiği, kim bilir hangi çağdan kalmış davranış normlarıyla, Galatasaray kültürünün insan ve vicdan merkezli ahlâk anlayışı arasında temel bir uyumsuzluk olduğu aşikârdır. Dolayısıyla Galatasaray camiasının fertleri şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da bu yayın organının uygunsuz bulduğu davranışlara devam edeceklerdir."

“Her kulüp kendi sporcusundan mesuldür"

Beşiktaş Jimnastik Kulübü’ne mensup bir sporcunun, Fatih Terim’e yönelik yaptığı çirkin paylaşıma yönelik Sanver, “Hazır ahlâktan bahsederken, bir sporcunun sosyal medyada Sayın Fatih Terim’i ima ederek kullandığı terbiye dışı ifadelere de değineceğim. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Türk aydınlanmasının önderi Mustafa Kemal Atatürk, “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlâklısını severim” demiştir. Türk aydınlanmasının önde gelen bir kurumu olarak bu ifadeyi benimsiyor, sporcularımızı bedenen geliştirmenin yanı sıra ahlâken de olgunlaştırmanın sorumluluğunu taşıyoruz. Tabiatıyla Fatih hocamız kendi öğrencilerinden, Galatasaray Spor Kulübü’de kendi sporcularından mesuldür. Dolayısıyla biraz evvel zikrettiğim bu sporcunun ahlâkî olgunlaşmasını, mensubu olduğu değerli rakibimiz Beşiktaş Jimnastik Kulübü’ne emanet ediyoruz” dedi.

“Galatasaray'ın hakkını her zeminde arayacağız"

TFF Genel Kurulu'nda, Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Kurullarının bağımsızlığı ve tarafsızlığı adına atılan tarihi adımı değerlendiren Sanver, konuya atfen şu açıklamaları yaptı:

“Bizi çok mutlu eden ve Türk futbolu için çok önemi bulduğumuz bir gelişmeye temas edeceğim. Aslında bu geçtiğimiz hafta içinde konuşuldu; ama o kadar heyecan verici buluyoruz ki, burada bir defa ele almak istedim. TFF’nin 28 Temmuz 2021 tarihli Genel Kurulunda yapılan statü değişikliği ile ilgili Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu’nun TFF yönetiminden bağımsızlaşmaları yönünde kıymetli bir adım atılmıştır. Adalet dağıtan hukuk kurullarının, idareden bağımsız olmasının önemini anlatmaya hacet yoktur. Mesai arkadaşım, değerli hukukçu Sayın Rezan Epözdemir geçtiğimiz hafta Galatasaray Televizyonu’nda Türk futbolunu bu noktaya ulaştıran sürece dair tafsilatlı bilgi verdi. Konuyu kendisi kadar iyi ifade edebilmem mümkün değil. Dolayısıyla detaylara girmeyeceğim. Öte yandan Türk futbolu için böylesine önemli bir değişikliğin gerçekleşmesinde Galatasaray’ın oynadığı kıymetli rolün altını çizmek isterim. Elbette ki bu başarıyı tümüyle sahiplenme basitliğinde değiliz. Eriştiğimiz noktanın arkasında yıllar öncesine giden bir hukuk mücadelesi, bu mücadeleyi veren değerli hukukçular, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları vardır. Kulüpler Birliği’ndeki birçok rakibimizin ilkeli duruşları vardır. Diğer yandan ve her halükarda bu süreç Galatasaray’ın, ülkemizde sporun şekillenmesinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da merkezî rolü oynayacağını teyit etmiştir. Bunu sadece kulübümüz değil, Türkiye için de mutluluk verici olduğunu ifade etmek isteriz. Başkanımızın muhtelif vesilelerle ifade ettiği üzere, biz Galatasaray’ın hakkını her zeminde, tereddütsüz ve tavizsiz arayacağız; ama TFF ile kurduğumuz ilişkilerin bir ana ekseni de Türk futbolunun meselelerini çözmek, genelde Türk futbolunun yükselmesi ve yücelmesine katkıda bulunmaktadır.”

“Vicdanımızın izin verdiğini yapmaktan başka endişemiz yok"

TFF Genel Kurulu'nda kulübün, ibra konusunda çekimser oy kullanmasının eleştirilmesi hakkında Remzi Sanver şu değerlendirmeyi yaptı:

"TFF’nin geçtiğimiz döneminin ibra oylamasındaki tavrımızdan da bahsetmek istiyorum. Türk hukuk sistemi içerisinde ve TFF statüleri uyarınca ibra, genel bir güven oyu olmaktan ziyade mali bir aklama olarak görülmektedir. Elimizde TFF’nin mali açıdan aklanmamasına dair bir bulgu olmadığından olumsuz oy kullanmadık. TFF’nin uygulamalarının bizde uyandırdığı sayısız memnuniyetsizlik ve adaletsizlik hissi içerisinde olumlu oy vermeye de elimiz varmadı. Neticede geçmiş dönemin değerlendirmesinde çekimser kaldık. Elbette ki bu tavrımız beğenilmeyebilir, eleştirilebilir; ama tavrımızın vicdani kanaatimizi aksettirdiğinden şüphe edilmemesini dileriz. Bu vesileyle, siyasî endişelerle olumsuz oy vermediğimiz yönündeki bazı beyanlardan duyduğumuz üzüntüyü de ifade etmek isteriz. Tabiatıyla neden böyle bir izlenim uyandırdığımızı dönüp kendimize de sormamız gerekir. Bu vesileyle bir hususun daha altını çizmek isterim. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en önemli ive güçlü sivil toplum örgütlerinden biriyiz. Sözlerimizin ve davranışlarımızın toplumsal etkilerinin farkındayız. Bu etkilerin bize yüklediği toplumsal kuvvetin ve sorumluluğun da bilincindeyiz. Elbette hatasızlık iddiasında değiliz; ama iyi, doğru, güzel olanı, vicdanımızın izin verdiğini yapmaktan başka endişemiz olmadığını gerek spor kamuoyuna gerek siyaset kamuoyuna saygıyla ifade etmek isteriz.

Tüzüğe göre mayıs ayında yapılması gereken seçimin ertelenmesi kararı ile ilgili başlayan disiplin süreci hakkında bilgi veren Sanver, “Değerli Galatasaraylılar, adalet dağıtan kurumlarına yönetimden bağımsızlığı meselesine değinmişken, bu konu hakkındaki kulübümüzdeki bir gelişmeden bahsetmek isterim. Tüzüklerimize göre mayıs ayının sonunda yapılması gereken seçimin ertelenmesi kararına imza atan, geçen dönem başkanımız dahil olmak üzere yönetim kurulu üyelerimizin, bu davranışlarının Tüzüklerimize göre disiplin yaptırımı gerektirdiğini düşünen bazı üyelerimiz, Tüzüğün 110. Maddesinin 1. fıkrasının kendilerine verdiği kişisel başvuru hakkına dayanarak disiplin kuruluna başvurmuştur. Aynı Tüzük maddesi gereği bu başvuru, Yönetim Kurulumuz aracılığıyla yapılmıştır. Yönetim Kurulumuz da, tüzüğümüzün 111. Maddesinin kendisine getirdiği yükümlülükle başvuruyu Disiplin Kuruluna sevk etmiştir. Yani Yönetim Kurulumuz burada Tüzüğün emrettiği aracılığı yapmıştır. Dosyada şikayetçi konumumda değildir. Biraz önce adalet dağıtan hukuk kurullarının idareden bağımsızlığının önemine vurgu yaptık. Bu husus, her şeyden önce Galatasaray Spor Kulübü’nde geçerlidir. Söz konusu dosyanın değerlendirilmesi de Yönetim Kurulumuz değil, bizden bağımsız olarak karar verecek Disiplin Kurulumuz tarafından yapılacaktır.” açıklamasını yaptı.
Başkan Burak Elmas, geçmiş dönem Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu ve üye Cemal Özgörkey arasında gerçekleşen buluşmayla ilgili Sanver, “Kulübümüzün bünyesinde yaşanan mutluluk verici bir gelişmeden de bahsetmek istiyorum. Başkanımız, geçtiğimiz dönem Divan Kurulu Başkanımız Eşref Hamamcıoğlu’nu ve çok değerli Galatasaraylı Cemal Özgörkey’i birikimlerinden, fikirlerinden istifade etmek için davet ettiler. Kendileri de lütfettiler ve bu davete icabet ettiler. Birikimlerini ve projelerini bizlerle paylaştılar. Bu görüşmenin sonunda iletişim kanallarının karşılıklı olarak daima açık tutulmasında mutabık kalındı. Velhasıl aydınlık bir Galatasaray geleceği için son derece verimli bir toplantı gerçekleşti. Sayın Hamamcıoğlu ve Sayın Özgörkey’e her zaman olduğu gibi yine bize örnek oldukları için şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

“Galatasaray değerlerinden biri, HZ. İbrahim'in yanında alevlere karşı durmayı bilmektir"

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Sözcüsü Remzi Sanver, ülkemizin güneyi başta olmak üzere birçok yerde çıkan orman yangıları hakkında şu açıklamaları yaparak sözlerine son verdi:

“Değerli Galatasaraylılar. Türkiye’nin değerli kamuoyu. Sonda zikredeceğim; ama önem itibarıyla başta gelen konu ise Türkiyemizin içinden geçtiği yangı felaketi. Büyük ıstırabımızı ifade etmek için hangi ifadeyi seçsem basmakalıp olacak. O yüzden bu çabaya girişmeyeceğim; ama sorumluluğumuzun farkında olduğumuzun ifade etmek isterim. Birey olarak ve kurum olarak farkındayız. Galatasaray camiası tüm bileşenleriyle yangının yaralarını sarmak için seferber oldu. Buna dair katkılarımızı ilgili zeminlerde duyurduk. Burada tekrar etmeyi ölçüsüzlük addederim. Facianın büyüklüğünün yanında yapabildiklerimizin pek mütevazi olduğunun da farkındayız. Hani Nemrut, Hz. İbrahim’i ateşe verir, bir serçe de ağacına aldığı bir damla suyu alevlerin üzerine bırakır. Serçe’ye sorarlar. Derler ki, ‘Sen küçücük bir serçesin. O bir damla su, bu alevlere ne yapar ki? Serçe de der ki, ‘Olsun. Maksat İbrahim’in yanında durduğum bilinsin.’ Zannediyorum Galatasaray değerlerinden bir tanesi de her zaman, her vesileyle İbrahim’in yanında alevlere karşı durmayı bilmektir. Dikkatiniz için çok teşekkür ediyorum. Hepinizi bir kere daha kalbî sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Arz ediyorum.”

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şekerbank’tan Ramazan’da KOBİ ve işletmelere özel imkanlar Şekerbank, gelenekselleşen ‘İşinize Ramazan Bereketi’ kampanyası ile KOBİ ve işletmelerin finansal ihtiyaçlarını karşılıyor. Banka, kampanya kapsamında KOBİ ve işletmelere 3 ay anapara ödemesiz dönemli ve 48 aya varan vade seçenekleriyle finansman desteği sağladığını açıkladı. Şekerbank, Ramazan ayında gelenekselleştirdiği ‘İşinize Ramazan Bereketi’ kampanyasıyla hem mevcut hem de yeni müşterilerine yönelik avantajlar sunduğunu duyurdu. ‘İşinize Ramazan Bereketi’ ile KOBİ ve işletmelere, 3 ay anapara ödemesiz dönem, 48 aya varan vade seçenekleriyle finansman imkânı sağlanıyor. Bankadan yapılan açıklamaya göre, kampanya kapsamında Ramazan ayında Şekerbank müşterisi olan KOBİ ve işletmeler market, gıda ve restoranlarda gerçekleştirecekleri 10 bin TL ve üzeri harcamalarda 500 TL bonus kazanma fırsatına sahip olurken, mobil ve internet bankacılığı kanalları aracılığıyla yapacakları EFT/havale ve FAST işlemlerinde haziran ayı sonuna kadar ücret muafiyetinden faydalanıyor. Yeni müşteriler ayrıca 12 ay POS aidat muafiyeti tanımlanıyor ve 10 yapraklı çek karnesi ücretsiz sunuluyor. “Gelenekselleştirdiğimiz ‘İşinize Ramazan Bereketi’ kampanyamız ile müşterilerimizin yanında yer alıyoruz” Şekerbank Bireysel, İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Tuğbay Kumoğlu, şunları söyledi: “Banka olarak ülkemiz ekonomisinin temel dinamiğini oluşturan KOBİ ve işletmelerimizin Ramazan dönemi ve Ramazan Bayramı öncesinde artacak nakit ihtiyaçlarını gelenekselleştirdiğimiz ‘İşinize Ramazan Bereketi’ kampanyamız ile karşılıyoruz. Kampanyamız ile yeni ve mevcut müşterilerimize destek olmayı amaçlıyor ve finansman ihtiyaçlarını karşılayarak onların yanında yer alıyoruz.”
Samsun Samsun’da 188 bin hane halkı 2000 ve öncesinde yapılan binalarda ikamet ediyor Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Samsun’da 188 bin 847 hane halkı, 2000 yılı ve öncesinde yapılan binalarda ikamet ediyor. TÜİK Nüfus İstatistikleri Portalı verilerine göre 2023 yılına kadar Samsun’un hane halkı 424 bin 68 olarak belirtiliyor. İkamet edilen binanın inşa edilen yılına göre hane halkı sayısına bakıldığında Samsun’da 1980 ve öncesinde yapılan binalarda yaşayan hane halkı sayısı 53 bin 66, 1981 ve 2000 arasında yapılan binalarda yaşayan hane halkı sayısı 135 bin 781, 2001 ve sonrasında yaşayan hane halkı sayısı 191 bin 669 olurken, 43 bin 552 hane halkının oturduğu binanın ne zaman yapıldığı ise bilinmiyor. Samsun’da yaşamını idame ettiren 424 bin 68 hane halkından 31 bin 775’i tek katlı binalarda, 99 bin 939’i 2 katlı binalarda, 49 bin 885’i 3 katlı binalarda, 44 bin 141’i 4 katlı binalarda, 49 bin 785’i 5 katlı binalarda ve 148 bin 543’ü ise 6 kat ve üstü binalarda ikamet ediyor. Samsun’da ikamet eden hane halkının kat ortalaması ise 4,9 olarak belirtildi. 272 bin 142 ev sahibi 2023 yılına kadar olan bu 424 bin 68 hane halkından 272 bin 142’si ev sahibi, 90 bin 973’ü kiracı, 46 bin 805’i diğer ve 13 bin 149’u da bilinmeyen olarak ifade ediliyor. İkamet edilen konutlarda en çok kullanılan ısıtma sistemine göre hane halkı sayısına bakıldığında ise 195 bin 113 hane halkı soba ile, 191 bin 256 hane halkı kalorifer ile, 33 bin 758 hane halkı kalorifer merkezi ile ve 3 bin 940’ı da diğer ısınma araçları ile ısınıyor. Öte yandan Samsun’da yapılan son sayımda hane sayısının 439 bin 845 olduğu belirtildi.