GÜNDEM - 16 Nisan 2021 Cuma 15:20

Restorasyonu tamamlanan Teşvikiye Camii ibadete açıldı

A
A
A
Restorasyonu tamamlanan Teşvikiye Camii ibadete açıldı

Üç yıldır bakım ve onarım çalışmaların devam ettiği Teşvikiye Cami’nin restorasyonu tamamlandı. Cami Cuma namazının kılınmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın duasıyla yeniden ibadete açıldı. Açılışa katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Ramazan ayının ilk Cuma'sına yetiştirmeyi başardık” dedi. Teşvikiye Cami’nin yeni hali havadan görüntülendi.

1854 yılında Sultan Abdülmecid tarafından Nişantaşı’nda inşa ettirilen Teşvikiye Camii dış düzeyindeki bozulmalar sebebiyle 3 yıl önce kasım ayında restorasyona alınmış ve ibadete kapatılmıştı. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından bakım çalışmaları yapılan camiinin restorasyonu 3 yıl sonra tamamlandı.

Caminin açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve Şişli Kaymakamı Ali Fuat Türkel ile çok sayıda vatandaş katıldı. Restorasyonunun tamamlanması Ramazan ayının ilk Cuma gününe denk gelen camiideki ilk hutbeyi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş okudu. Cuma namazın kılınmasının ardından Ali Erbaş avluda namaz kılanlarla birlikte el açtı ve Teşvikiye Camii dualarla yeniden açılmış oldu.

“Ramazan ayının ilk Cuma'sına yetiştirmeyi başardık”

Açılışta konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Çok güzel bir restorasyon oldu. Hem caminin içi hem de dışı tamamen elden geçirildi. Yaklaşık 21 milyon TL’lik bir harcama yapıldı ve Ramazan ayının bu ilk Cuma'sına yetiştirmeyi başardık. Çok eski bir camimizdi ve çok yıpranmıştı. Bu yüzden 3 sene önce tekrar bir restorasyona tabi tutuldu. 3 yıllık bir çalışmayla aslına özgün bir şekilde restore edildi. Bugün de Sayın AliHocamız ile birlikte tekrar ibadete açıyoruz” dedi.

Restorasyon sonrası hali havadan görüntülendi

Teşvikiye Cami’nde kılınan Ramazan ayının ilk Cuma namazına çok sayıda vatandaşın sosyal mesafe kurallarına uyarak katıldığı görüldü. Öte yandan, 3 yılda restore edilerek yeniden ibadete açılan cami havadan görüntülendi.

Yunus Emre Şeker - Hasan Zahid Ezim - Ömer Faruk Yıldız

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa Eyyübiye’de tematik park yapılıyor Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, yapımı tamamlanmak üzere olan Batıkent TOKİ Tematik Parkı’nda incelemelerde bulundu. Başkan Kuş, bölgede yaşayan vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir işlev üstlenecek olan parktaki dinlenme alanlarının sayısının artırılması talimatı verdi. Çok amaçlı salon, eğitim otağı, tenis kortu, botanik parkı, çocuk oyun alanları gibi detayların yer aldığı 16 bin metrekare alana sahip projedeki çalışmaları yerinde inceleyen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, yetkililerden bilgi aldı. Peyzaj düzenlemelerinde gördüğü aksaklıkların düzeltilmesini ve buraya gelecek vatandaşların oturarak vakit geçirebileceği dinlenme alanlarının sayısının artırılması talimatı veren Başkan Kuş, parktaki son düzenlemelerin tamamlanmasının ardından hizmete sunulacağını söyledi. Eyyübiye’de yeşil alan miktarını artırmak için 2019 yılından bu yana 38 yeni park yaparak halkın istifadesine sunduklarını hatırlatan Başkan Kuş, Batıkent TOKİ Tematik Parkı ve KİTO Deresi Yaşam Parkı projelerinin tamamlanma aşamasında olduğunu ifade etti. Batıkent TOKİ Tematik Parkı’nda, halkın her kesiminin ihtiyaç ve taleplerine cevap verebilecek alanlar oluşturmaya özen gösterdiklerini belirten Başkan Kuş, buradaki eğitim otağının tefrişat çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilçe gençlerinin eğitim hizmetine sunulacağını ve bölgede yaşayan gençlere ücretsiz eğitim desteği verileceğini söyledi.
Konya SÜ Sivil Havacılık Yüksekokulundan İGA ile eğitim ve istihdam imkanı sağlayan iş birliği Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sivil Havacılık Yüksekokulu ile dünyanın en önemli havalimanları arasında bulunan İstanbul Havalimanı İşletmecisi İstanbul Grande Airport (İGA) firması arasında ortak eğitim programı ile öğrencilere uygulamalı eğitim ve istihdam imkanı sağlayacak kapsamlı bir protokol imzalandı. SÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ile İGA Akademi Müdürü Dr. Tunç Cavcav tarafından imzalanan iş birliği protokolü, Konya’da alana yönelik en önemli iş birliği anlaşması olma özelliğini taşıyor. Üniversite - sanayi iş birliği çerçevesinde imzalanan anlaşma ile üniversite ve iş dünyası arasındaki bağın güçlendirilmesi, öğrencilerin mezuniyet öncesinde iş yaşamına en iyi şekilde hazırlanması, eğitim süresince öğrencilere staj imkanının sağlanması, Türkiye’nin nitelikli iş gücü ve istihdam imkanlarına katkı sağlanması, ulusal ve uluslararası projelerin geliştirilmesi amaçlanıyor. SÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy yaptığı açıklamada, üniversite - sanayi iş birliği faaliyetlerini geliştirmek ve güçlendirmek adına önemli adımlar attıklarını belirterek söz konusu protokolün hayata geçmesinde emeği olan birim yöneticilerine teşekkür etti. Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Süleyman Neşeli ise, “Yaklaşık 8 bin çalışanı bulunan, havalimanında çalışan toplam 63 bin kişinin koordinasyonunu sağlayan ve Avrupa bölgesindeki havalimanları arasında son 5 yıldır en iyi havalimanı seçilen İstanbul Havalimanının işletmeciliğini yapan İGA ile yapılan bu protokolü öğrenci hareketliliği, staj ve istihdam imkanları göz önünde bulundurulduğunda Konya’da havacılık sektörüne ilişkin en önemli iş birliği anlaşması olarak nitelendiriyoruz” dedi. Prof. Dr. Neşeli, iş birliği kapsamında SÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencilerine staj ve istihdam sürecinde, eşit şartlara sahip öğrenciler arasında öncelik imkanı sağlanacağını; ayrıca İGA yöneticileri tarafından öğrencilere İstanbul’da uygulama eğitimi verileceğini kaydetti.