GÜNDEM - 15 Mart 2019 Cuma 14:42

Samsun İHA'da devir teslim

A
A
A
Samsun İHA'da devir teslim

İhlas Haber Ajansı(İHA) Samsun Bölge Müdürlüğü'nde devir teslim töreni yapıldı.

Türkiye Gazetesinde 7 yıl haber sorumlusu, kurulduğu 1993 yılından bu yana aralıksız 26 yıl Samsun İHA Bölge Müdürlüğü görevini yürüten Ali Yılmaz Ergen emekliye ayrıldı. Toplam 33 yıl boyunca İhlas Holding camiasına büyük emek ve özverili çalışmalarda bulunan Ergen, görevini İHA Bölge Haber Müdürü Salih Kasım'a devretti. İHA Genel Müdürü Hamit Arvas, İHA Haber Koordinatörü İrfan Altıkardeş ve Mali İşler Müdürü Bilal Koç’un da katıldığı devir teslim töreninde duygusal anlar yaşandı. İHA Genel Müdürü Hamit Arvas, Ali Yılmaz Ergen’in 7 yılı Türkiye Gazetesinde 26 yılda İhlas Haber Ajansı’nda olmak üzere İhlas Holding bünyesinde 33 yıl başarılı hizmetler yaptığını belirterek, “Biz kadere iman etmiş insanlarız. Kadere iman eden kederden emin olur. Ali Yılmaz Ergen İhlas Haber Ajansında yıllardır başarılı hizmetler yaptı. Hiç sıkıntı çekmediğimiz, gerek performansta gerekse teşkilatlanmada Samsun bölgesi gururumuz oldu. Ali Yılmaz Ergen’in damarını kesseniz kanı İHA olarak akar.

Bugüne kadar kanıyla, canıyla, her türlü fedakarlığı yaparak çalışan bir arkadaşımızdı. Onun ayrılmasına gerçekten çok üzüldük. Bizim için büyük kayıp oldu. Ancak gerek sağlık şartları gerekse gelişmeler bu ayrılığı kaçınılmaz kıldı. Biz ondan çok razıyız, Allah da ondan razı olsun. Ali beyin yerine Haber Müdürümüz Salih Kasım kardeşimizi Bölge Müdürü olarak atadık. O da inanıyorum ki, Ali beyden aldığı bayrağı en iyi şekilde temsil edecektir. Çeyrek asırdır İHA’nın içinde bulunan ve uzun yıllar Haber Müdürlüğü yapan Salih Kasım kardeşimizin de başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

İHA Haber Koordinatörü İrfan Altıkardeş de, ajans bünyesinde Samsun bölgesinin en stratejik bir alanda bulunduğunu, ancak bugüne kadar Ali Yılmaz Ergen’in özverili çalışmalarıyla sıkıntı yaşamadıklarını belirtti. Altıkardeş, “İHA’nın kuruluşundan bu yana Samsun’da İHA’nın başında olan bir arkadaşımız. Burada ajansımıza çok değerli isimler kazandırdı. Onlar bugün ajansımızın değişik bölge müdürlüklerinde ve merkezde önemli görevler üstlendi. Samsun, bugüne kadar bize hiç problem yaşatmadı. Bunda Ali beyin büyük özverisi var. Gerek Ali Yılmaz Ergen’e, gerekse çalışan bütün arkadaşlarımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Samsun İHA'da devir teslim

Samsun İHA’nın kurucu Bölge Müdürü olan Ali Yılmaz Ergen de yaptığı veda konuşmasında, öğretmenlikten istifa ederek 1986 yılında Türkiye Gazetesi’nin Ordu Bürosu’nda Haber Sorumlusu olarak başladığı meslekte 33 yılın geride kaldığını, bunun 26 yılının İHA’nın başında geçirdiğini belirterek, “İHA’yı Karadeniz’de ben teşkilatlandırdım. Ömrümün, gençliğimin en güzel yılları İHA’da geçti. Mesai arkadaşlarımızla beraber çok güzel işlere imza attık. Unutulmaz hatıralar yaşadık. İHA’da geçirdiğim yıllar hayatımda iz bıraktı. Fiziken İHA’dan ayrılsam da, gönlüm her zaman İHA ile beraber olacak. İHA’da çalışan bütün arkadaşlarıma en içten teşekkürlerimi sunuyorum, beni en iyi şekilde uğurlayan ve onure eden, çok sevdiğim ve büyük saygı duyduğum başta Genel Müdürümüz Hamit Arvas beye, Haber Müdürümüz İrfan Altıkardeş beye ve Mali İşler Müdürümüz Bilal Koç beye en içten şükranlarımı sunuyorum. İHA’ya bundan sonraki dönemlerde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İHA Genel Müdürü Hamit Arvas, Ali Yılmaz Ergen'e, üzerinde '1993-2019 kuruluşumuzdan bugüne, Ajansımızda üstlendiğiniz tüm görevlerinizde takdire şayan hizmetler ve göstermiş olduğunuz üstün gayretlerinizden dolayı teşekkür eder, hayatınızın bundan sonraki bölümünde de başarılarınızın devamını dileriz' yazılı başarı plaketi ve ayrıca takdirname verdi.  

Kenan Akyüz

 

 


 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta Masa Tenisi Turnuvası 60 sporcunun katılımı ile başladı Muş’ta Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü 27. İller arası “Masa Tenisi Turnuvası Bölge Grup Elemeleri” 60 sporcunun katılımı ile başladı. Yeni spor salonunda düzenlenen masa tenisi turnuvasına; 9 ilden 60 sporcunun katılımı ile başladı. 4 gün sürecek olan turnuvanın sonunda gruplarını finale çıkaracak olan takım Türkiye finallerinde eleme oynamaya hak kazanacak. Turnuvaya; Muş, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Van, Bayburt, Ağrı. Iğdır, Kars’tan sporcular katıldı. Programda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, “Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğünün organizasyonunda, 24-27 Nisan tarihleri arasında 27’nci Masa Tenisi Grup Birinciliği ev sahipliğimizde başladı. Burada 9 ilimizden yaklaşık 60 sporcumuz masa tersinde ter dökecek. İnşallah burada elde edilen başarılar neticesinde Türkiye finaline gidecek olan gençlerimize başarılar diliyorum. Geçen günlerde güreşte ev sahipliği yaptık, bugün burada masa tenisine ev sahipliği yapıyoruz. Spor salonlarımız tamamen çevre illerden gelen öğrencilerimize hem bölge birincilikleri, hem Türkiye şampiyonalarında ev sahipliği yapmaya hazır. Burada birçok misafirimizi de ağırlıyoruz. Burada ter dökecek olan sporcularımız çevre illerimizin yurtlarında kalanlardır. Dün bizim sporcularımız Iğdır’da voleybolda ter dökmüşlerdi. Ben katılım sağlayan tüm illerimize teşekkür ediyorum. Gelen bu ekipler ilin ekonomisine de katkı sağlamaktadırlar. Bu vesileyle yaptığınız turnuvalar da önem arz etmektedir” dedi.
İzmir Egeli bilim adamlarının projesine TÜBİTAK’tan destek Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Çocuk Acil Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eylem Ulaş Saz’ın yürütücülüğünü yaptığı “Sistemik Enfeksiyon Şüphesi Olan Bir Yaş Altı Çocuklarda Tükürük Prokalsitonin (PCT) Düzeylerinin Kullanımı ve Serum PCT Düzeyleri İle Karşılaştırılması” başlıklı proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulundu. Proje ekibini makamında ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yaptıkları nitelikli çalışmalarından dolayı ekibi tebrik etti. Budak, “Üniversitemiz bilim insanları, ülkemiz başta olmak üzere tüm insanlığın ihtiyaçları doğrultusunda araştırma alanlarını yoğunlaştırarak, ulusal ve uluslararası iş birlikli ve disiplinlerarası önemli projeler hazırlamaya devam ediyorlar. Referans gösterilen araştırma üniversitemiz ekosistemi bünyesinde çocuklarda sık görülen enfeksiyonların erken teşhisi ve tedavisine yönelik nitelikli bilimsel çalışma yürüten ekibimizi yürekten tebrik ediyorum” dedi. “PCT düzeylerini ölçen prospektif bir analiz olacaktır” Projenin içeriği ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Eylem Ulaş Saz, “Bakteriyel enfeksiyonlar, özellikle 1 yaş altı çocuklarda ciddi morbidite ve mortaliteye yol açabilir. Bu nedenle, enfeksiyonun erken teşhisi ve tedavisi hayati önem taşır. Geleneksel biyokimyasal belirteçler ve klinik bulgular, erken teşhiste sınırlılıklar gösterebilir. Bu çalışmanın amacı, tükürükteki Prokalsitonin (PCT) düzeylerinin, 1 yaş altı çocuklarda bakteriyel enfeksiyon şüphesi durumunda kullanımını ve serum PCT düzeyleri ile karşılaştırılmasını incelemektir. Prokalsitonin, bakteriyel enfeksiyonlara spesifik bir belirteç olup, vücutta enfeksiyon varlığında artış gösterir. Çalışma, serum ve tükürük örneklerindeki PCT düzeylerini ölçen prospektif bir analiz olacaktır. Araştırmadaki hipotezimizi, tükürük PCT düzeylerinin, bakteriyel enfeksiyonun erken teşhisinde kullanılabileceği ve serum PCT düzeyleri ile yüksek oranda korelasyon göstereceği üzerine kurduk. Bunun sağlanması durumunda özellikle invaziv olmayan bir yöntem olarak, tükürük PCT düzeyleri, bakteriyel enfeksiyonların erken teşhisinde ilk basamak test olarak potansiyel bir araç olabilecektir. Bu yaklaşım, özellikle küçük bebeklerde kan alma işleminin zorlukları göz önünde bulundurulduğunda, hastane kaynaklarının gereksiz kullanımını azaltacağı, ileri test (kan kültürü, BOS kültürü, Akciğer grafisi) taleplerini engelleyebileceği, uygunsuz antibiyotik kullanımını düşüreceği ve acil servislerden hızlı taburculuk üzerine önemli bir avantaj sağlayacağını düşünüyoruz ” diye konuştu. Yürütücülüğünü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Çocuk Acil Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eylem Ulaş Saz’ın yaptığı projede, Doç. Dr. Ali Yurtseven, Doç. Dr. Caner Turan, Dr. Sercan Çınarlı, Doç. Dr. Elif Azarsız, Doç. Dr. Timur Köse araştırmacı olarak yer alıyor.