SPOR - 27 Mayıs 2022 Cuma 11:58

‘Santini Queens Of The Aegean Boostrace’ için geri sayım başladı

A
A
A
‘Santini Queens Of The Aegean Boostrace’ için geri sayım başladı

Türkiye’de düzenlenecek olan bisikletseverlerin efsanesi Santini Queens Of The Aegean Boostrace için geri sayım başladı. Bisiklet yarışlarının en zorlu etabı olarak gösterilen yarış 29 Mayıs’ta Marmaris’te gerçekleşecek.

Türk Telekom’un spora ve sporcuya desteği sürüyor. Bisiklet tutkunlarının heyecanla beklediği, bisiklet yarışlarının en zor etabı olarak gösterilen ve adını Queen- Kraliçe’den alan ‘Santini Queens of The Aegean Boostrace’ Türkiye’de ilk kez Türk Telekom ana sponsorluğunda gerçekleşiyor.

Verilen bilgiye göre, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) kapsamına alınan ‘Santini Queens of The Aegean Boostrace’ 29 Mayıs’ta Marmaris ve Akyaka’da 12 ülkeden dünyaca ünlü bisikletçilerin de aralarında bulunduğu 300’ü aşkın yarışçıyı bir araya getirecek ve bölgenin farklı güzelliklerini dünyaya tanıtacak.

Zorlu iki etapta nefes kesecek yarış

‘Santini Queens of The Aegean’, Marmaris’in merkezinden başlayıp, destansı tırmanışlarında devam ederek Gökova üzerinden Akyaka’da sona erecek. İki parkur olan yarışta sporcular 80 kilometrelik kısa veya 145 kilometrelik uzun parkuru tamamlayacaklar. Kısa parkura katılanlar 80 kilometrelik kısa parkurun sadece 8,5 kilometresi olan Kıran Tırmanışı etabında yarışacaklar. Uzun parkura katılanlar ise önce 10 kilometrelik Sarnıç ve 8,5 kilometrelik Kıran tırmanışında yarışacak. Parkurun diğer kısımlarında ise yarışmacılar Marmaris'in tadını çıkararak sürüşe devam edecek.

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirileceği belirtilen etkinlikte yarış heyecanın yanı sıra tatil ve eğlence de bisikletseverleri bekliyor. Bisikletle dolu bir gün geçiren katılımcılar, muhteşem bir doğa içinde yarışı tamamladıktan sonra yoga seansları, dinlenme alanları, deniz kenarında müzik ve eğlence ile aynı zamanda güzel bir tatil deneyimi yaşayacak.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor Maltepe’de Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. İstanbul Maltepe’de yaşayan Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. Halk müziğinin önemli enstrümanlarından biri olan el emeği bağlama üretimi, teknolojik imkanların artması ve çırakların yetişmemesi nedeniyle son demlerini yaşıyor. Maltepe’de küçük bir atölyede 30 yıla yakındır bağlama yapan Cihan Doldur, ağacın cinsine göre ayda ortalama 5-6 bağlama yapıyor. Bağlama yapmak için maun, dut ve kırmızı ardıç ağaçlarını tercih eden Doldur, bazı bağlamaları ise yaklaşık 6 ayda tamamladığını söyledi. Bağlama yapımını aşama aşama anlatan Doldur, zahmetli ve bir o kadarda emek isteyen bir çalışma olduğunu dile getirdi. 30 yıldır Maltepe’de saz üreten Cihan Doldur, “Kursa yazılmıştım, yengemin bir sazı vardı. Kurs sonrası yengem sazını geri isterdi, dolayısıyla çalışamazdım, yapamazdım. Hiç sazım olmamıştı, zaman ve süreç bizi buralara getirdi. 30 yılı aşkındır bu meslekteyim. Bağlama enstrümanı her şeyden önce beni sesiyle cezbettiği için, amcamın da bağlama ustası olmasından dolayı onun yanında başladım. Ahşapa dokunmak çok farklı bir şey. Ben bu işi bir. Meslek gibi görmedim, severek yaptığım bir iş bu. Yeni jenerasyon gençlik biraz daha rahat. Buraya geliyorlar ve ilk başlarda hoşlarıma gidiyor. Tozu, zımparayı zorlukları gördükleri zaman geri adım atıyorlar. Bu iş meşakkatli bir iş, bedenen ve ruhen bu işe kendinizi vermeniz gerekiyor. Gençlerimizde kültürümüze ilgi daha az daha çok batı kültürüne yakınlar ama batıdaki gençlere baktığımızda bizim kültürümüze daha çok meraklılar. Müşteri portföy olarak Çin’e, Afrika’ya, Ruslar’a ve Avrupa’nın bir çok ülkesine saz ürettik. Amerikalı bir arkadaş bizlere Muhlis Akarsu’yu anlattı, eserlerini çaldı. Biz utandık açıkçası" diye konuştu.