ASAYİŞ - 21 Mart 2019 Perşembe 17:06

Sarai Sierra cinayetinde yeni gelişme

A
A
A
Sarai Sierra cinayetinde yeni gelişme

İstanbul’da, ABD’li Sarai Sierra’yı "kasten öldürmek" suçundan ömür boyu hapis cezası onanan ancak "nitelikli cinsel saldırı" ve "hırsızlık" suçlarından verilen cezası Yargıtay tarafından bozulan Ziya Tasalı’nın yeniden yargılandığı dava karara bağlandı. Tasalı bu suçlardan 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul’a fotoğraf çekmek için gelen ABD’li Sarai Sierra’yı 2013 yılında Sarayburnu’nda öldüren Laz Ziya’nın, yargıtayın bozma ilamının ardından ‘hırsızlık’ ve ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçlarından yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Ziya Tasalı ile taraf avukatları hazır bulundu. Son sözü sorulan Ziya Tasalı önceki beyanları tekrar ettiğini söyleyerek, maktulü öldürdüğünü ancak tecavüzde bulunmadığını iddia etti. Sanık savunmasının ardından mahkeme heyeti karar için duruşmaya ara verdi. 

Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Ziya Tasalı’nın ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 7 yıl 6 ay, ‘hırsızlık’ suçundan ise 4 yıl 2 ay olmak üzere toplamda 11 yıl 8 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Sarai Sierra cinayetinde yeni gelişme

DAVANIN GEÇMİŞİ 

ABD’li Sarai Sierra’nın fotoğraf çekmek için geldiği İstanbul’da 2 Şubat 2013 günü Cankurtaran’daki surlarda cesedi bulunmuştu. Cinayeti işlediği tespit edilen ’Laz Ziya’ lakaplı Ziya Tasalı Suriye’de yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan ilk yargılamada Ziya Tasalı ’kasten adam öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme, sanığı ’cinsel saldırı’ ve ‘hırsızlık’ suçlarından 8 yıl 4 ay hepse çarptırmıştı.

Dosyayı inceleyen Yargıtay kasten öldürme suçundan verilen cezayı onamıştı. Yargıtay Ceza Dairesi, ’cinsel saldırı’ ve ‘hırsızlık’ suçlarından cezanın üst sınırdan verilmesi gerektiğini kaydederek dosyayı bu yönüyle bozmuştu. 

Melike İnal 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Tokat Sulusaray ilçesi Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını söyledi. Öte yandan deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı. AFAD tarafından açıklanan bilgilere göre, saat 01.06’da merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, 9,97 kilometre derinlikte kaydedildi. Sarsıntı Sivas ve Yozgat illerinden de hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar büyük bir panik yaşayarak kendilerini dışarı attı. Deprem anı iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansırken Tokat Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıç, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun olmadığını fakat dikkatli olunması gerektiğini söyledi. “Yıkılan, hasarlı bir bina yok” Kılıç, ilçede yıkılan ve hasarlı bir binanın olmadığını ifade ederek, “Saat 01.06’da Sulusaray ilçe merkezli 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yok. Yıkılan, hasarlı bir bina yok. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma da yok. Köylerimizde de sorun yok. Özellikle vatandaşlarımız bu gece, dikkatli, uyanık olmasını ve mümkünse bu geceyi dışarda geçirmeleri önemli. Vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda anons yaparak uyarıyoruz. Deprem ülkemizin gerçeği. İlçemiz de Kuzey Anadolu fay hattına yakın bölgede bulunuyor. Hepimize geçmiş olsun” dedi. Vatandaşlar ise depremi hisseder hissetmez kendilerini evden dışarı attıklarını belirtti.