ASAYİŞ - 18 Mayıs 2019 Cumartesi 02:57

Şehidin acı haberi baba ocağına ulaştı

A
A
A
Şehidin acı haberi baba ocağına ulaştı

Kayıp gazeteciyi arama çalışmalarında şehit olan astsubayın babasına acı haber verildi. Şehidin inşaat halindeki babaocağına türk bayrağı asıldı

Bayburt Aydıntepe ilçesi Dumlu mah. mülki sınırları içerisinde 10 Mayıs 2019 cuma günü suya düşerek kaybolan Anadolu Ajansı muhabiri Abdulkadir Nişancı'yı arama çalışmaları sırasında suya kapılarak şehit olan iki askerden biri olan ve Ankara Jandarma Arama Kurtarma Tabur Komutanlığı'nda görevli Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mustafa Gidergelme'in(32) şehadet haberi Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bulunan baba Şemsettin Gidergelmez'e verildi. Mersin Silifke'de yaşayan ve İslahiye ilçesinde bir akrabasının evinde kalan şehidin babasına acı haber, İlçe Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, 2. Zırhlı Alay Komutanı Albay Refai Ecrinogulları, İlçe Müftüsü Ramazan Yıldırım, Jandarma Bölük Komutanı Ümit Tahta tarafından verildi. 

Şehidin anne ve babasının Mersin Silifke'de yaşadığı öğrenilirken, baba Şemsettin'in yaklaşık bir yıl önce Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nden emekli olarak, memleketi İslahiye ilçesi İdili Mahallesinde ev inşa ettirdikleri belirtildi. İdili Mahallesindeki bir yakınlarında kalan şehidin babasına acı haber verilmesinin ardından inşaat halindeki eve ise Türk Bayrağı asıldıç 

Şehidin Kahramanmaraş'ta öxğretmen olarak görev yapan Hasan Gidergelmez de şehadet haberinin verilmesinin ardından baba ocağına gelerek, göz yaşı döktü. 

Öte yandan şehidin evli bir çocuk sahibi olduğu belirtilirken eşi Ayşegül ile 3 yaşındaki oğlu Hamza'nın ise Konya'nın Selçuklu ilçesinde yaşadığı öğrenildi. 

Şehidin acı haberi baba ocağına ulaştı

Yarın tören ile defin edileek
Şehidin cenazesinin yarın memleketi İslahiye'deki Sıdıka Tayyar camisinde kılınacak ikindi namazını müteakiben İslahiye Asri Mezarlığı'nda bulunan şehitliğe defin edileceğ duyuruldu.  

Şehidin acı haberi baba ocağına ulaştı

Bekir Şentürk

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya DOB, Çanakkale Şehitleri’ni andı 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümünde, Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB), ’Çanakkale Şehitlerini Anma’ konseri düzenledi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve binlerce askerin şehit olma pahasına kendini düşünmeden cepheye atıldığı, istila altındaki Anadolu toprağını karış karış koruduğu Çanakkale Zaferi, 109. yıl dönümünde “Çanakkale Şehitlerini Anma Konseri” ile anıldı. Antalya DOB sanatçılarının seslendirdiği türküler dinleyenleri duygulandırdı. Konserde Ahmet Adnan Saygun’un bestelediği ‘Bozlak’ ve ‘Yunus Emre Oratoryosu - Dertli Dolap ve No.13’ eserleri, düzenlemesi Onur Altıparmak’a ait ‘Ah Bir Ateş Ver, Manastır’ın Ortasında, Sarı Gelin, Ayrılık, Bülbülüm Altın Kafeste, Çalın Davulları’, düzenlemesi Ahmet Sait Karabulut’a ait ‘Drama Köprüsü ve Çanakkale Türküsü’, düzenlemesi Sayram Akdil’e ait ‘Efem’ anonim türküleri ve ‘Mağusa Limanı, Çökertme ve Yemen’ türküleri seslendirildi. ’Çanakkale Şehitlerini Anma Konseri’nde, Antalya Opera ve Balesi sanatçıları; Soprano Semiha D. Boran ve Sema Çavuşoğlu, Mezzo Soprano Tuğçe Oğuzülgen, Tenor Erdi C. Aybaş ve Devrim Demirel, Bariton Ümit B. Tekinay ve Bas Şafak Güç solist olarak yer aldı. Antalya Devlet Opera ve Balesi Koro Şefi Mahir Seyrek’in koro sanatçılarını yönettiği konserde, Demet Emen (Keman), Dilan Oğuz (Flüt), M. Doğuş Ünver (Bendir), Onur Altıparmak (Piyanist), A. Sait Karabulut (Piyanist) ve Halis Işık (Bağlama) sanatçılara eşlik etti.
Manisa Uzmanından ağrı kesici ilaç uyarısı Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi Nefroloji Bölümünde görevli Uzm. Dr. Özlem Yayar, sigara ve sık ağrı kesici kullanımının kişiyi böbrek hastalığı açısından yüksek riskli hale getirdiğini belirtti. Her yıl mart ayının ikinci perşembe günü kutlanan ’Dünya Böbrek Günü’ dolayısıyla açıklamada bulunan Nefroloji Uzmanı Dr. Özlem Yayar, önemli uyarılarda bulundu. Kronik böbrek yetmezliğinde artış Son yıllarda kronik böbrek yetmezliğinin tüm dünyada adeta bir salgın şeklinde artış göstererek ciddi bir sağlık sorunu haline geldiğini belirten Merkezefendi Devlet Hastanesi Nefroloji Uzmanı Dr. Özlem Yayar, “Kronik böbrek hastalığının en sık görülen nedenleri şeker hastalığı, yüksek tansiyon, nefritler, kistik böbrek hastalıkları ve ürolojik (idrar yollarında taş veya tıkanıklık) problemleridir. Şeker hastalığı, hipertansiyon, kalp hastalığı, şişmanlık, ileri yaş, ailede böbrek hastalığı öyküsü, sigara ve sık ağrı kesici ilaç kullanımı kişiyi böbrek hastalığı açısından yüksek riskli hale getirmektedir” şeklinde konuştu. “Sinsi bir hastalık” Kronik böbrek hastalığının çoğu kez belirti vermeden sinsi bir şekilde diyaliz aşamasına kadar ilerlediğini belirten Yayar, “Riskli kişiler başta olmak üzere herkesin düzenli olarak sağlık taramasından geçmesi, basit kan ve idrar testi ile böbrek fonksiyonlarını kontrol ettirmesi önemlidir. Erken teşhis ve tedavi edilemeyen kronik böbrek hastalığı son dönem böbrek yetmezliğine ilerlemekte, bu aşamada ise diyaliz ve böbrek nakli tedavileri gündeme gelmektedir” dedi. "Gereksiz ilaç kullanımından kaçınılmalı" Özellikle kronik böbrek hastalığı olan veya bu açıdan yüksek risk taşıyan bireylerde böbrek fonksiyonun korunması son derece önem arz ettiğini belirten Nefroloji Uzmanı Dr. Özlem Yayar, “Böbrekler için risk oluşturan ilaçlar kullanılırken, tanı veya tedavi amaçlı girişimlerde, riskli ameliyatlar öncesinde ve sonraki dönemde böbrek fonksiyonlarının hekim tarafından izlenmesi ve koruyucu önlemlerin alınması çok önemlidir. Gereksiz ve hekim kontrolünde olmayan ilaç kullanımından kaçınılmalıdır. Böbrek sağlığı açısından böbrekleri susuz bırakmamak ve yeterli su alımına özen göstermek, özellikle sıcak iklimde yaşayanlarda daha da önemlidir” şeklinde konuştu.