KÜLTÜR SANAT - 20 Mayıs 2022 Cuma 15:10

'Şehir Amber Kokacak' dinletisi İş Sanat’ın video paylaşım platformu kanalında yayınlanacak

A
A
A
'Şehir Amber Kokacak' dinletisi İş Sanat’ın video paylaşım platformu kanalında yayınlanacak

Sait Faik’in Hikâyeleri “Şehir Amber Kokacak” dinletisi İş Sanat’ın video paylaşım platformu kanalında 23 Mayıs'ta yayınlanacak.

İş Sanat’ın edebiyat ile müziğin bir araya geldiği dinletilerinde bu ay Sait Faik’in beş hikâyesi yer alacak. 23 Mayıs Pazartesi, 20.30’da İş Sanat’ın video paylaşım platformu kanalında yayınlanacak “Şehir Amber Kokacak” başlıklı dinletide, "Müthiş Bir Tren", "Havuz Başı", "Balıkçısını Bulan Olta", "Yüksekkaldırım", "Serseri Çocuk ve Köpek" hikâyeleri, eski bir radyo kayıt stüdyosunun canlandırıldığı sahne düzeninde sunulacak.

Atilla Birkiye’nin düzenlediği, müzik yönetmenliğini Serdar Yalçın’ın üstlendiği, Mehmet Birkiye’nin sahneye uyguladığı dinletide hikâyeleri Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar, Hakan Gerçek seslendirirken, Seda Subaşı (keman) ve Şemsa İdil Ural (çello) eşlik edecek. Etkinlik, ilk gösterim tarihinden itibaren kültür merkezinin video paylaşım platformu kanalından izlenebilecek.

'Şehir Amber Kokacak' dinletisi İş Sanat’ın video paylaşım platformu kanalında yayınlanacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Küçük başkan sokak köpekleri için tedbir istedi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koltuğunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlkokulu 4. Sınıf Öğrencisi Nisa Tahtacı’ya devretti. Küçük başkan ilk talimatı olarak sokak köpekleri konusunda tedbir alınmasını istedi. 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Erzurum Büyükşehir Belediye başkanlığı koltuğuna oturan 4. Sınıf Öğrencisi Nisa Tahtacı, başkanlık makam aracıyla okulundan alınarak Büyükşehir Belediyesine getirildi. Belediye binası girişinde özel kalem müdürü tarafından karşılanan küçük başkan daha sonra başkanlık koltuğunu Başkan Mehmet Sekmen’den devraldı. Başkan Sekmen küçük başkana makamını devrederken görevinde başarılar diledi. Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinin de hazır bulunduğu programda küçük başkan sokak köpekleri konusunda tedbir alınmasını istedi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlkokulu 4. Sınıf Öğrencisi Nisa Tahtacı, okul bahçelerinin ağaçlandırılmasını isteyerek, “İl genelinde bulunan başıboş köpeklerin barınaklara yerleştirilerek öncelikle çocuklarımız ve halkımızın korunması gerekiyor” dedi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri talimat gereği en kısa zamanda sokak köpeklerine yönelik gerekli çalışmanın yapılacağını söyledi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen program sonunda Nisa Tahtacı’ya hediye vererek okuluna uğurladı.
İzmir Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü İzmir’in Buca ilçesinde cezaevinden yeni tahliye olduğu öğrenilen 34 yaşındaki Ömer Gülen, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kurulan pusuda, evine girerken tabancayla vuruldu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Gülen, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken, polis ekipleri olayla ilgili şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Olay dün 03.30 sıralarında Şirinkapı Mahallesi 1058/21 Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir süre önce cezaevinden tahliye olan Ömer Gülen (34), evine girmek üzereyken kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahlı saldırıya uğradı. Kurulan pusuda tabancayla vurulan Ömer Gülen, kanlar içerisinde yere düşerken olayı gerçekleştiren kişi veya kişiler bölgeden uzaklaştı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis çevrede güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde ağır yaralandığı belirlenen Gülen, ambulansla Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi’ne kaldırdı. Talihsiz adam, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybetti. Gülen’in cenazesi, savcı tarafından yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Geniş çaplı çalışma başlatıldı Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kurulan pusuyu gerçekleştiren kişi veya kişilerin kimliklerini tespit etmek ve yakalamak için çalışma başlattı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
İzmir Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal’ın koltuğuna oturan minik başkanlar çevreci, doğa dostu ve eğlenceli projelerini açıkladı. Bayraklı’daki 23 Nisan kutlama etkinlikleri sabahın erken saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk sunumlarıyla başladı. Bayraklı Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa katılan Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulunup, çelenk sunumu yaptı. Ardından Cengizhan Mahallesi’nde İlçe Kaymakamlığı tarafından şehit Cesur İlkokulu’nda düzenlenen programda çocuklarla buluşan Önal, daha sonra da makam koltuğunu günün sahipleri çocuklara bıraktı. Elif Ela Tanrıkulu, Ege Çağımnı ve Mercan Ulusoy başkanlık koltuğuna oturdu ve icraatlarını açıkladı. Çocuklardan doğa dostu projeler Minik başkanlar, “Çocukların özgürce koşarak, doyasıya gülerek, kuş seslerini daha çok duyup daha modern parklarda daha temiz bir çevrede, en güzel oyuncaklarla oynayabileceği doğa dostu yeni sosyal alanları hızla hayata geçireceğiz. Çocukların eğlenceli zaman geçirebilecekleri kursları, kütüphaneleri, araştırma ortamlarını artıracağız. Spor aktivitelerinden, festival ve şenliklere, eğitimden kültür-sanata kadar her alanda etkinlikler yapacağız” dedi. "Çocuklarımıza güzel bir ülke emanet edeceğiz" Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “Biz çocuklarımıza aydınlık, güzel, mutlu ve huzurlu yaşayacakları bir ülke emanet etmeye gayret edeceğiz. Onlardan da sonraki kuşaklara aynı şekilde güzel bir memleket bırakmalarını bekleyeceğiz. Çocukların ve gençlerin hayal ettiği Bayraklı’yı birlikte inşa edeceğiz” dedi.