GÜNDEM - 05 Mayıs 2019 Pazar 17:51

Şehit eşinden hainlere tokat gibi yanıt

A
A
A
Şehit eşinden hainlere tokat gibi yanıt

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK'nın havan saldırısı sonucu şehit olan 3 askerden biri olan Piyade Sözleşmeli Er Servet Akkuş için memleketi Afyonkarahisar’da tören düzenlendi. Eşinin tabutuna sarılan şehidin eşi Hacer Akkuş, “Sizi sevindirmeyeceğim. Bir aslanım daha var” diyerek gözyaşı döktü.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki hain saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Servet Akkuş için Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesindeki Çalışlar köyünde tören düzenlendi. Tören öncesi şehidin naaşı eşinin kaldığı eve getirildi. Burada eşi ile yakınlarından helallik alınmasının ardından şehit Akkuş, baba ocağına getirildi. Baba Zafer ve anne Ayşe Akkuş’un güçlükle ayakta durduğu gözlenirken, okunan duaların ardından Akkuş’un naaşı sevenlerinin omuzlarında tören alanına getirildi. Şehidin 3 aylık bebeği Bora Efe de babasının aldığı askeri üniformayı giyerek cenazeye katıldı.

"Hiçbir zaman bu ülkeyi bölemeyeceksiniz" 

Eşinin ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutuna tekrar sarılan Hacer Akkuş, töreni görüntüleyen kameralara yönelerek hainlere tokat gibi cevap verdi. Hacer Akkuş, bir aslan daha yetiştirdiğini ve teröristleri sevindirmeyeceğini belirterek, “Şehitler ölmez vatan bölünmez. Hiçbir zaman bu ülkeyi bölemeyeceksiniz. Bir aslanımı yitirdim, bir aslan daha büyütüyorum. Aslanım bir tane daha aslan bıraktı öyle gitti. Sizi hiçbir zaman güldürmeyeceğiz, gülmeyeceksiniz. Bizim bir tanemiz giderse bin tanemiz gelir. Allah büyük, bizim canımız yandı, senin de canın yanacak inşallah” dedi. 

Acılı eşin sözleri tören alanında bulunan herkesi duygulandırırken, tabutun başında bekleyen askerlerin de ağladığı gözlendi.  

Hayati Kanat - Ahmet Bilal Hamzaçebi

Şehit eşinden hainlere tokat gibi yanıt

 

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Servet Akkuş son yolculuğuna uğurlandı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının havan saldırısı sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Servet Akkuş, memleketi Afyonkarahisar’da düzenlenen törenle son yolcuğuna uğurlandı. 

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki hain saldırı sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Servet Akkuş için Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesindeki Çalışlar Köyü’nde tören düzenlendi. Törene Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ahmet Koca, Afyonkarahisar Milletvekilleri; Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Mehmet Taytak, Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve şehidin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

“Sizleri sevindirmeyeceğim, sizleri güldürmeyeceğim” 

Tören öncesi şehit Servet Akkuş’un naaşı ilk olarak eşinin kaldığı eve getirildi. Burada ambulansın içerisindeki eşinin tabutuna sarılan şehidin eşi Hacer Akkuş, “Şehitler ölmez vatan bölünmez, bunu böyle bilin. Bir tane daha aslan yetiştiriyorum haberiniz olsun. O da asker olacak. Sizleri sevindirmeyeceğim, sizleri güldürmeyeceğim. Bir Servetim vardı, o da şehit oldu. Bir Boram kaldı” diyerek gözyaşı döktü.

“Kalk canım bak oğlun geldi” 

Burada eşi ile birlikte yakınlarından helallik alınmasının ardından şehit Akkuş daha sonra baba ocağına getirildi. Burada babası Zafer ve annesi Ayşe Akkuş’un güçlükle ayakta durduğu gözlenirken duaların edilmesinin ardından Akkuş, sevenlerinin omuzlarında tören alanına kadar getirildi. Burada şehidin 3 aylık oğlu Bora Efe annesinin kucağında babasının aldığı asker kıyafetiyle birlikte şehit babasına veda ederken Hacer Akkuş “Bak annem baban. Babam de oğlum. Güzel babam de bak bende asker oldum de. Bana getirdiklerini giydim ben de. Servetim bak oğlun geldi bak. Kalk canım bak oğlun geldi. Babam de diyordun oğlun geldi. Her gün konuşuyordun. Kal canım, kalk gülüm kalk. Kalk da sarıl oğluna, kalk da kokusunu çek içine” dedi. 

Şehit Servet Akkuş’un cenaze namazını İl Müftüsü Şükrü Kabukçu kıldırırken daha sonra askerlerin ve vatandaşların omuzlarında köy mezarlığına getirili. Şehit Servet Akkuş daha sonra toprağa verilerek son yolculuğuna uğurlandı.  

Ahmet Bilal Hamzaçebi - Hayati Kanat

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Aracı kurşunlanan Bozdoğan, saldırıyı kınamak için düzenlenen yürüyüşe katıldı Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Memleket Partisi Tarsus Belediye Başkan Adayı olan oğlu Ozan Mehmet Bozdoğan’ın seçim çalışması yaptığı aracın kurşunlanmasının ardından düzenlenen ’Halk İradesi Yürüyüşü’ne katıldı. Ozan Mehmet Bozdoğan’ın dün akşam saatlerinde iftarlık çorba ve ekmek dağıtımı yapmak üzere gittiği Tarsus’a bağlı Yüksek Mahallesi yakınlarında aracına yönelik pompalı tüfekle düzenlenen saldırı Yarenlik Alanı’nda gerçekleştirilen yürüyüşle protesto edildi. Başkan Haluk Bozdoğan, oğluna yapılan saldırıyı kınamak ve tepki göstermek için düzenlenen yürüyüşe katıldı. Yürüyüş sonrası Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara hitap eden Bozdoğan, "Bu karanlık ve korkak saldırı, demokratik değerlerimize, birlik ve beraberliğimize yönelik bir tehditti. Ancak, bizler halkımızın güçlü desteğiyle ayakta kaldık. Sergilediğiniz birlik ve dayanışma ile bir kez daha gösterdiniz ki, bizi asla yıldıramayacaklar. Bu saldırı, sadece bize değil, tüm halkımıza yapılmış bir saldırıdır. Ancak bizler demokrasiye olan inancımızı kaybetmedik. Bu tür karanlık niyetlerin bizi yolumuzdan alıkoyamayacağını bir kez daha gösterdik. Sizlerin desteği ile daha güçlü ve daha kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz" dedi. "Bu planlı ve programlı bir saldırı" Saldırıda hedef alınan yerin yakıt deposuna 12 santimetre yakın olduğuna işaret eden Bozdoğan, şöyle devam etti: "Bu seçim halkın seçimi mi yoksa rantın seçimi mi? Onların tek bir seçimi var rant. Bizim yapacağımız çok net. Bizim yolumuz halkın yolu. Bugüne kadar halk ne istiyorsa onu yaptım, halkım için yaptım. ’Halka hizmet hakka hizmettir’ dedim. Ama bugün öyle bir yüzleştirmeye düştüler ki canımdan daha fazla koruyacağım evladımı kaybetseydim bugün mezarlıkta olacaktım. Bu planlı ve programlı bir saldırı. Aslında bu saldırı bana ya da oğluma değil, Tarsus halkına yapılan bir saldırı." Adaylığı düşürülmüştü Partisi CHP’den aday gösterilmeyince Memleket Partisi’ne geçerek tekrar Tarsus Belediye Başkanlığına aday olan Haluk Bozdoğan’ın adaylığı, CHP’nin itirazı üzerine İl Seçim Kurulunca düşürülmüştü. Ardından Bozdoğan’ın oğlu Ozan Mehmet Bozdoğan, Memleket Partisi’nden aday gösterilmişti.