GÜNDEM - 24 Mayıs 2019 Cuma 14:20

Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı

A
A
A
Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı

Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında ve Elazığ Arıcak ilçesi kırsalında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ümmet Ufacık ile Amasyalı Uzman Çavuş Kadir Çakı'nın kanı yerde kalmadı.

İç Güvenlik Operasyonları Kapsamında Elazığ Arıcak ilçesi Yoğunbilek köyü kırsalında, Elazığ Il Jandarma Komutanlığınca yapılan, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yıldıray Dönertaş-53 Operasyonu'nda 2018 yılında Diyarbakır'ın Dicle ilçesi kırsalında, terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonda el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Amasyalı Uzman Çavuş Kadir Çakı’yı şehit eden terörist Ferhat Akgün ölü olarak ele geçirildi. Şehit Çakı’nın Amasya’daki evinde Uzman Çavuş Kadir Çakı’nın kanı yerde kalmadığı için sevinç hakim oldu. Uzman Çavuş Kadir Çakı’nın eşi Hanife Çakı ve 2 yaşındaki oğlu Alp Aslan Çakı (2) babalarının kanlarının yerde kalmadığı haberini alınca büyük bir sevinç yaşadı.

Konuyla ilgili duygularını anlatan Uzman Çavuş Şehit Kadir Çakı’nın eşi Hanife Çakı, “2015 yılında evlendik. 3 yıl kadar nişanlı kaldık biz. 2015’te evlendik, ben 9-10 ay kadar eşimin yanına gidemedim. Evlendikten 1 hafta sonra eşim göreve gitti Diyarbakır’a. 9-10 ay kadar orada kaldık kayınpederlerimle beraber. Genelde görevlerdeydiler, çoğunluğu görevlerde geçiyordu zamanın.

Çok nadir taburda kalıyorlardı. Büyük görevler oluyordu onlara gidiyorlardı. Her göreve çıktığında ben daha yeni geldin görevden biraz daha dinlensene. Hemen ne göreviymiş falan derdim. O da ‘bizim görevimiz bu, biz her zaman her daim hazırız, her zaman gideceğiz’ derdi. Bir defa dahi of dediğini ben hiç duymadım eşimden. Yani bugünde görev var, of göreve çıkacağız dediğini hiç duymadım, hiçbir zaman yorulduğunu, sıkıldığını duymadım.

Kadir gibi birine eş olduğum için binlerce kez şükürler olsun. Rabbime bin kere şükür ki ona eş olmuşum, onun gibi bir adama eş olmuşum. Çünkü çok farklı bir insandı. Dünyada bir taneydi diyebilirim benim eşim. Çok iyiydi, el üstünde tuttu her zaman beni. Bir dediğimi asla iki etmedi. Ben hiç tartıştığımızı kavga ettiğimizi bilmiyorum doğru düzgün. Ne zaman tartıştıysak da hep benim kaprislerim yüzünden olmuştur büyük bir ihtimalle. Her zaman alttan almıştır. Çok iyi bir insandı, farklıydı yani” diye konuştu.

Eşi şehit olmadan bir hafta öncesi Afrin’de 8 şehit verildiğini hatırlatan Hanife Çakı, “Eşim o zaman görevdeydi, ben eşime mesaj atmıştım. Afrin’de 8 şehidimiz var demiştim, kaç eve ateş düştü, kaç evi yine yakıp kavurdular dedim. O da, ‘evet aileleri için çok büyük bir acı, çok büyük bir zorluk’ dedi. ‘Ama ne mutlu ki kardeşlerime şehit oldular. Keşke bize de nasip olsa’ dedi. Ondan sonra eşim görevden geldi, annemler aradı telefonla. Annem, ‘oğlum bak kaç tane şehitler var, şehidimiz var’ dedi. ‘Ne olur bırak gel’ dedi. ‘Bırak istemiyoruz hiçbir şey’ dedi. ‘Sana bir şey olursa Hanife’ye ne olacak’ dedi. Kadir de, ‘anne, bana bir şey olsa senin kızını el üstünde tutarlar’ dedi. ‘Devletimiz hiçbir zaman onu yalnız bırakmaz’ dedi. Ama gerçekten de öyle, eşim şehit olduğu günden beri beni her zaman baş uçlarında taşıdılar. Hala da öyle devam ediyor. Evet, kanı yerde kalmadı, ben zaten bundan emindim kanı yerde kalmayacaktı, eşimin arkadaşları benim ağabeylerim eşimin kanını yerde bırakmayacaklardı. Bundan emindim zaten.

Eşim şehit olduğu zaman arkadaşları gelmişti, cenazesinden sonra mı, cenazesine mi katıldılar tam hatırlamıyorum. O zaman demiştim zaten ben ağabeylerime, eşimin kanını yerde bırakmayın dedim. Bin şükür eşimin kanını yerde bırakmadılar. Bundan da hiçbir zaman şüphe duymadım zaten. Kanı yerde kalmayacaktı, kalmadı da çok şükür. Çok teşekkür ederim hepsine, herkese. Rabbim hiç birine zeval getirmesin, ayaklarına taş değdirmesin. Rabbim her daim onları korusun” şeklinde konuştu.

Şehit Ümmet Ufacık'ı şehit eden teröristin ölü ele geçirilmesi ailesini sevindirdi

Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında 2018 yılında terör örgütü PKK tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ümmet Ufacık’ın faili olan teröristin ölü ele geçirilmesi şehidin anne ve babasını sevindirdi.

2018 yılı Mart ayında Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarına karşı yürütülmekte olan operasyon esnasında yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ümmet Ufacık’ın faili olan teröristin ölü olarak ele geçirilmesi şehidin Konya Akşehir’deki anne ve babasını sevindirdi. İçişleri Bakanlığı, Elazığ'ın Arıca ilçesinde İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Haber; Akşehir Yeni Mahalledeki evlerinde yaşayan Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ümmet Ufacık’ın Babası Bahattin Ufacık (50), Annesi Gülay Ufacık (50) ve kızkardeşi Gamze Ufacık’ın (17) yüreğine su serpti.

Şehitlerin kanı yerde kalmadı

İç Güvenlik Operasyonları kapsamında Elazığ'ın Arıcak ilçesi Yoğunbilek köyü kırsalında, Elazığ İl Jandarma Komutanlığınca yapılan 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yıldıray Dönertaş-53 Operasyonu'nda 2 terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlerden birinin Terörden Arananlar Listesi'nde 300 bin TL ödülle Gri Kategoride yer alan sözde "Amed" eyaleti "Görese" alan sorumlusu 'Sorej Tatvan' kod adlı Ferhat Akgün isimli terörist olduğu belirlendi. Etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensuplarının, 13 Mart 2018 tarihinde Görese Dağı bölgesinde yürütülen operasyonda sığınak girişine tuzaklanan mayın/EYP düzeneğinin patlaması neticesinde Jandarma Kıdemli Çavuş Ümmet Ufacık, Uzman Çavuş Kadir Çakı ve Uzman Çavuş Fatih Uysal'ın şehit olduğu, aynı operasyonda Uzman Çavuş Alper Coşkun ve Silvan Onbaşılar köyü Güvenlik Korucusu Seyithan Bilgiç'in yaralanması olaylarının faili olduğu tespit edildi.

"Oğlumu şehit eden teröristin öldürülmesine çok sevindim"

Haberi dün akşam bir başka şehit annesinin telefonuyla öğrendiğini ve televizyon haberlerinde de gördüğünü söyleyen şehidin Annesi Gülay Ufacık, "Oğlumu şehit eden teröristin öldürülmesine çok sevindim. Allah düşmanın gözünü kör etsin. Allah vatanımıza milletimize zeval vermesin. Sağ olsunlar askerlerimiz komutanlarımız hep yanımızda bizlere destek oluyorlar. Allah onları ve Ümmetimin Lice’deki arkadaşlarını korusun. Teröristin öldürüldüğünü Akşehir’deki bir şehit annesinin telefonuyla öğrendim. Çok sevindim. Dün akşam da Konya’ya iftar yemeğine davetliydik. Orada komutanlarımızda çok ilgilendiler. Allah onların ayağına taş değdirmesin. Allah düşmanın gözünü kör etsin, Allah bayrağımızı indirtmesin. Vatanımızı, milletimizi korusun. Bu mübarek günlerde bu haberle yüreğimize en azından biraz su serpildi. Terör bitsin, başka analar ağlamasın, başka şehit gelmesin. Allah’ım kimseye acılar vermesin” diye konuştu.

"O hainlerin haberlerde imha edildiğini duyunca tabi ki çok sevindim"

Şehidin Babası Bahattin Ufacık ise, şehitlerimizin kanının yerde kalmamasına sevindiklerini belirterek, “Ne kadar olsa da şehidimizin kanının alınması bizlerin ateşini bir nebzede olsa rahatlatıyor. Askerimizin her zaman yayındayız. Bu operasyona katılan bütün askerlerimize Allah’tan kuvvet vermesini istiyorum. Cenabı Allah’ım onların ayağına taş dokundurmasın. Rabbim onları devamlı muzaffer eylesin. Terörün bitmesini istiyoruz. Bundan sonra hiçbir ailenin yuvasına ateş düşmesini istemiyoruz. Ben bir şehit babası olarak bütün jandarmamıza, özel harekata, polislerimize teşekkür ediyorum. Akşehir İlçe Jandarma Komutanlığındaki bütün arkadaşlarımıza ve özellikle de Jandarma Başçavuş Fatih Bey ile Jandarma Kıdemli Çavuş Amine Hanıma teşekkür ediyorum. Oğlum şehit olalı bir yıl oldu. O hainlerin haberlerde imha edildiğini duyunca tabi ki çok sevindim. Jandarmaya, özel harekata ve polislerimize Allah güç kuvvet versin” dedi.

Şehidin liseye giden kız kardeşi Gamze’nin de habere sevindiğini söyleyen şehit babası, şehidin Çankırı’da üniversitede okuyan kardeşi Tuğba Ufacık (20) ile Ankara’da yaşayan diğer kardeşi Tülay Ufacık Yurtalan'ın da (26) hainlerin etkisiz hale getirilmesinden ve şehitlerinin kanının yerde kalmamasından dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.

Umut Yeşilyurt- Cemal Filiz  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Kültür merkezi tartışması Antalya’daki Haşim İşcan Kültür Merkezi’ndeki bakımsızlıktan şikayet eden Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, yeni bir video yayımlayarak, protokol gereği binanın dış bakım ve onarımının belediyeye ait olduğunu söyledi. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Antalya’da Haşim İşcan Kültür Merkezi’ndeki bakımsızlıktan şikayet ederek, video kaydı aldı, “rezalet” diye tanımladığı binanın bakımsızlığından şikayet ederek, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi. Başkan Böcek ise Karadağlı’ya cevap vererek söz konusu binanın belediyeye değil Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait olduğunu belirtti. Başkan Böcek, Karadağlı’nın bakımsızlıktan şikayet ettiği ve “rezalet” diye tanımladığı binanın bakım, onarım, tamirat ve işletmesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın uhdesinde olduğunu söyledi. Karadağlı’dan yeni video: “Biz kiracıyız, bakım ve onarım belediyeye ait” Yaptığı paylaşımla ilgili oldukça çok yorum geldiğini belirten Tamer Karadağlı, Antalya Haşim İşçan Kültür Merkezi’nin belediyeye ait olduğunu belirterek, “Biz orada sadece kiracıyız. Protokolümüzde, ‘taşınmazda işbu protokol süresince meydana gelmesi muhtemel esaslı yıkım, onarım ve tamir masrafları taşınmaz maliki tarafından, yani belediye. Basit ve kullanıcıların isteğine bağlı bakım, onarım, tadil ve tamirat masraflarıysa bize ait. Kültür ve Turizm Bakanlığı o binada sadece kiracı. Binanın dış bakım ve onarımı sadece ve sadece belediyeye ait. Lütfen protokolü dikkatli okuyun” dedi.
İstanbul Motosiklet sektörüne yeni bir soluk Kurulduğu günden bu yana bulunduğu sektörlere öncülük eden ve yarım asrı aşkın süredir istikrarlı büyümesiyle Kibar Holding, mobilite alanındaki faaliyetlerine yeni şirketi K-RIDES ile devam ediyor. K-RIDES dünyanın köklü motosiklet markalarından Royal Enfield’in global lider olduğu 350cc ve 650 cc aralığındaki orta hacimli Bullet, Classic, HNTR350, Meteor, Continental GT, Interceptor, Super Meteor ve Himalayan modellerini Türkiye’deki motorseverlerin beğenisine sundu. K-RIDES, dünyanın seri üretimde kesintisiz en uzun geçmişe sahip motosiklet üreticisi Royal Enfield ile başlattığı iş birliği kapsamında Bullet, Classic, HNTR350, Meteor, Super Meteor, Interceptor ve Continental GT gibi orta boy 350cc ile 650cc arası motor hacmine sahip modellerinin yanı sıra, motosiklet sektöründe büyük heyecan uyandıran ve merakla beklenen 450cc Himalayan modelini Türkiye pazarıyla buluşturdu. İlk mağazasını Ataşehir Watergarden AVM’de açan K-RIDES, Royal Enfield Türkiye lansmanını Watergarden AVM’deki JJ Arena’da Kibar Holding üst yönetimi, Royal Enfield temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi. Kibar Holding CEO’su Haluk Kayabaşı, yurtdışı satışlarındaki güçlü büyümesi ve birbiri ardına gerçekleştirdiği yeni platform lansmanlarıyla dikkat çeken Royal Enfield’i Türkiye’de yakın zamanda kurdukları K-RIDES şirketi ile temsil edeceklerini söyledi. Kayabaşı, motosiklet sektörüne girerken, Royal Enfield gibi güçlü bir ortağın kalitesini ve zamansız tasarımlarını erişilebilir şartlarla sunarak önemli bir adım attıklarını kaydetti. Kayabaşı, “Uzun yıllardır otomotiv ve havacılık sektörüne parça üretimi gerçekleştiren Kibar Topluluğu olarak, son yıllarda mobilite alanında farklı yatırım ve iş birliği fırsatlarını değerlendiriyorduk. K-RIDES ile müşterilerimize en kaliteli ve eksiksiz hizmeti sunmak adına her ihtiyaca cevap verecek yatırımları gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi. Haluk Kayabaşı: Motorseverlere kapsamlı bir deneyim sunacağız Kayabaşı, K-RIDES aracılığıyla bundan böyle motorseverlere ’erişilebilir, sürdürülebilir lüks ve premium’ ürün ve hizmet götüreceklerini vurgularken, “Ülkemizde son yıllarda artan nüfus ve şehirleşmenin etkisiyle insanlar farklı mobilite seçeneklerine yöneldi. Motosiklet bu anlamda talebin arttığı araçların başında geliyor. Biz de bu dönüşüm karşısında motorseverlerle sınıfının en iyi markalarını bir araya getirme misyonunu üstlendik. K-RIDES aracılığıyla müşterilerimize satış ve satış sonrası hizmetlerin yanı sıra, motosiklet topluluğuna yönelik etkinlikler, deneyim sürüşü, sürüş eğitimleri ve sadakat programları gibi kapsamlı bir deneyim sunacağız. 2024’te katılacak yeni modellerle ürün yelpazemizi genişleteceğiz. Farklı segmentlerde sunacağımız modellerle her türlü beklentiye cevap vermek birinci önceliğimiz olacak” diye konuştu. Royal Enfield’in Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Uluslararası Satışlarından Sorumlu Başkanı Arun Gopal ise yaptığı açıklamada, "Türkiye bizim için önemli bir büyüme pazarı, bu nedenle Royal Enfield’ın değerlerini anlayan ve bölgedeki müşteri topluluğu için marka deneyimini geliştirme taahhüdümüzle uyumlu bir ortak seçmeye özen gösterdik. Bu noktada K-RIDES ile çalışmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İstanbul’da yeni Himalayan 450 ve K-RIDES ile sunduğumuz diğer modellerimize gösterilen ilgiden büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi. Öte yandan, lansmanda öne çıkan modeller, Himalayan, Bullet 350, Classic 350, HNTR 350, Meteor 350, Super Meteor 650, Interceptor 650, Interceptor 650, Continental GT 650 modeller oldu.
İzmir Hamza Dağ: "Basmane Çukuru’nu çözmek bize nasip olacak" Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “Önümüzdeki 5 senelik süreçte çok geç kalmadan Basmane Çukur’unda önemli bir mesafe kat edeceğimizi düşünüyorum. Basmane çukurunu çözmek İnşallah bize nasip olacak” dedi. Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, seçim çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Dağ, seçime 2 gün kala otobüsle kapsamlı bir seçim turu gerçekleştirdi. Güne Kiraz’da başlayan Hamza Dağ, Cumhur İttifakı Kiraz Belediye Başkan Adayı Saliha Özçınar Kutlu ile birlikte seçim otobüsünden hemşehrilerini selamladı. Vatandaşın da yoğun ilgi gösterdiği Hamza Dağ, daha sonra Beydağ, Ödemiş ve Tire ilçelerinde de aynı şekilde seçim otobüsü ile hemşehrilerini selamladı. "Basmane Çukuru’nu çözmek bize nasip olacak" Hamza Dağ, bu ziyaretleri sırasında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Hamza Dağ, İzmir’in en önemli konularından olan Basmane çukuruna değindi. Dağ, “Bergama’da Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) başkanıyla görüştüm. Biliyorsunuz İzmir’in kanayan yaralarından bir tanesi Basmane Çukuru’dur. Bu konuda kendisiyle bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmemiz son derece olumlu geçti. Neler yapabileceğimizi konuştuk. Önümüzdeki 5 senelik süreçte çok geç kalmadan Basmane Çukuru’nda önemli bir mesafe kat edeceğimizi düşünüyorum. Sayın başkan da bu konu da iyi niyetlerini ortaya koydular. Basmane Çukuru’nu çözmek bize nasip olacak. Bunun için çalışacağız” ifadelerini kullandı. Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, gece saatlerine kadar Bayındır, Torbalı, Menderes, Kemalpaşa ve Konak ilçelerinde de çalışmalarına devam edecek.