ASAYİŞ - 25 Aralık 2008 Perşembe 04:30

Şehitlerimizin memleketleri belli oldu

A
A
A
Şehitlerimizin memleketleri belli oldu

Şırnak'ta çarpraz ateşe tutulan şehitlerimizin 2'si Nevşehir, 1'i İstanbullu.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün teröristlerin uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırı sırasında şehit olan Mehmetçiklerin memleketleri belli oldu.

Cizre'nin Nusaybin Caddesi, İpekyolu Camii karşısında, içinde 17 askerin bulunduğu askeri araca Cudi Mahallesi tarafından 2 ayrı yerden ateş açılması sonucu 4'ü ağır 9 asker yaralanmış, 3 asker de şehit düşmüştü. Saldırı sonrası olay yerine çok sayıda polis sevk edilirken, Cudi Mahallesi abluka altına alındı.

Teröristlerin hain saldırısı sonrası şehit olan Emrah Karataş Nevşehir, Turan Damgacı Nevşehir ve Zeki Yolcu'nun ise İstanbullu olduğu öğrenildi. Şehit askerler için sabah saat 09.00'da Cizre Tank Taburu'nda düzenlenecek olan cenaze töreninden sonra şehitlerin cenazeleri memleketlerine uğurlanacak.


ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKTI

Acı haberi alan Damgacı Ailesi, gözyaşlarına boğuldu. Ailenin yakınları da eve koşarken, balkona Türk Bayrağı asıldı. Evin önünde bir birlerine sarılarak ağlayan şehit er Turan  Damgacı'nın yakınları, "Vatan saoğlsun" demekle yetindi. 

Damgacı'nın dayısı Salih Türkmen ise "Bunu yapanların elleri kırılsın. Teröre lanet olsun. Askere gideli 7 ay olmuştu. Evin tek oğluydu. Anne ve babası perişan" diye konuştu. Acılı ailenin evine basın mensupların girmesine izin verilmedi. Bir asker, evin girişinde nöbet tutarken, cenazenin öğle saatlerinde İstanbul'a getirilmesi bekleniyor.

ABİDİN YEL-RAMAZAN ALMAÇAYIR

Bunlar Da İlginizi Çekebilir