SPOR - 29 Haziran 2022 Çarşamba 14:29

Şenes Erzik, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi ziyaret etti

A
A
A
Şenes Erzik, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi ziyaret etti

TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi ziyaret etti.

TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye ziyarette bulundu. Şenes Erzik ve Mehmet Büyükekşi, TFF'nin Riva'daki idari merkezinde gerçekleşen buluşmada, futbolun dünü, bugünü ve geleceği konusunda sohbet etti.

Şenes Erzik, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi ziyaret etti

Şenes Erzik, yeni görevinde başarılar dileyerek Başkan Mehmet Büyükekşi'ye EURO 2016 finallerine ait bir futbol topu armağan etti. TFF Başkanı Büyükekşi de Şenes Erzik'e ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek günün anısına üzerinde ismi yazılı A Milli Takım forması verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Sokaklarda saldırgan köpek kalmayacak Düzce Belediyesi, başıboş ve saldırgan sokak köpekleri ile ilgili sorunu kökünden çözmek üzere harekete geçti. İlçelerde kurulacak ilkyardım merkezlerinde köpeklerin kısırlaştırma ve tedavi işlemleri yapılarak, saldırganlıkları ve üremeleri kontrol altına alınacak. Düzce Belediyesi, ülke genelinde bir sorun haline gelen başıboş ve saldırgan sokak köpekleri konusunda Türkiye’ye örnek olabilecek bir çalışmaya imza atıyor. Düzce Belediyesi öncülüğünde, İl Özel İdaresi ve ilçe belediyeleri işbirliğinde, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün yanı sıra hayvanseverlerin de destekleriyle izlenecek bir yol haritası oluşturulurken, il genelinde sorunun çözülmesi hedefleniyor. Yürütülecek süreç, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından ilçelerde belirlenecek alanlarda ilkyardım merkezleri oluşturulacak. İl Özel İdaresi tarafından merkezin ihtiyacı olan ekipmanlar alınacak. Ayrıca veteriner hekim ve veteriner teknikerlerinin sayısı artırılacak. Bu merkezlerde başıboş ve saldırgan sokak köpekleri toplanarak kısırlaştırma ve tedavi işlemleri yapılacak. Böylece hem saldırganlıkları azaltılacak hem de üremeleri kontrol altına alınmış olacak. “Bu sorunu kökünden çözüyoruz” Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, konuyla ilgili olarak “2019 yılında Türkiye’nin en modern hayvan barınağını Düzce’de kurmuş ve faaliyete geçirmiştik. Şimdi de sokaklarda başıboş ve saldırgan köpek bırakmamak için Türkiye’ye örnek olabilecek yeni bir çözüm ürettik. Düzce Belediyesi öncülüğünde, bütün ilçe ve belde belediyeleri, İl Özel İdaresi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile hayvanseverlerden oluşan üçlü mekanizma tesis ettik. Bu mekanizma ile sokakta saldırgan köpek kalmayacak. Bu mekanizmanın özü kısırlaştırmayla hayvan sayısındaki artışın kontrol altına alınması, sokak hayvanının saldırganlığının rehabilite edilmesidir. Bu amaçla ilçelerde kısırlaştırma merkezleri kuruyoruz. Düzce Belediyesi’nin hayvan konukevi kısırlaştırma kapasitesini artırıyoruz ve bu sorunu kökünden çözüyoruz. Düzce’mize hayırlı olsun” dedi.
Diyarbakır Dicle Elektrik’in SCADA sistemine küresel alanda yoğun ilgi Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde dağıtım hizmeti verdiği 6 ilde enerji şebekesini güçlendirmek için 10 yılda 30 milyar TL’yi bulan yatırım gerçekleştiren Dicle Elektrik’in SCADA uygulaması, geçtiğimiz yıl Singapur’dan gelen, bu yıl ise Pakistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) gelen 6 kişilik bir heyet tarafından yerinde incelendi. Dicle Elektrik’ten yapılan açıklamada; kaliteli, kayıpsız ve kesintisiz elektrik dağıtımı vizyonuyla faaliyetlerine devam ederken, sahip olduğu teknolojik altyapısı ile sektörün öncü şirketi olmaya devam ediyor. Son on yılda bölgedeki enerji şebekesini güçlendirmek adına 30 milyar TL civarında yatırım gerçekleştiren şirketin, söz konusu yatırımları arasında özellikle Merkezi Denetleme Kontrol ve Veri Toplama Sistemi (SCADA) yatırımları dikkat çekiyor. Bu sistem, enerji dağıtımında kayıp ve kaçak oranlarını önemli ölçüde azaltmanın yanı sıra, bölgedeki zorlu coğrafi şartlar ve operasyonel zorlukların üstesinden gelmede kritik bir role sahip. SCADA’nın entegrasyonu, gerçek zamanlı veri toplama ve analiz, uzaktan izleme ve kontrol imkanları sunarak, şirketin enerji dağıtımında verimliliği ve güvenilirliği artırmasını sağlıyor. Singapur’dan sonra BAE ve Pakistan Dicle Elektrik’in yenilikçi enerji yönetimi yaklaşımları, uluslararası alanda ilgi görmeye devam ediyor. Gerçekleştirilen ziyaretlere ilişkin açıklamalarda bulunan Dicle Elektrik’in Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, “Singapur heyetinden sonra bu kez de Pakistan ve BAE’nden 6 kişilik bir heyeti ağırladık. Gelen konuklarımız SCADA merkezimizi gördü ve şebekesel avantajları yerinde inceleyerek bizlerden uygulama hakkında detaylı bilgiler aldı. Böylesi zorlu şartlarda başarıyla uyguladığımız SCADA sisteminin uluslararası ölçekte ilgi görmesi, örnek alınması bizleri mutlu ediyor” dedi. “İşimizi doğru yaptığımızı göstermesi açısından önemsiyoruz” Tüzün, “Dicle Elektrik olarak SCADA’nın en güncel sürümü kullanıyoruz. Bu sebeple SCADA’nın faydalarını yerinde görmek ve uygulamanın tedarik sürekliliğine pozitif etkilerini incelemek üzere konuklarımız Diyarbakır’a geldiler. Yaptığımız yatırımlar ve teknik süreçlerdeki iyileştirmelerin Türkiye dışında uluslararası platformlarla diğer ülkeler tarafından hayranlıkla karşılanmasını, işimizi ne denli doğru yaptığımızı göstermesi açısından önemsiyoruz” diye konuştu.