SPOR - 08 Nisan 2018 Pazar 16:48

Sergen Yalçın: 'Oyunun tamamında kontrol bizdeydi'

A
A
A
Sergen Yalçın: 'Oyunun tamamında kontrol bizdeydi'

Süper Lig'in 28. haftasında Sivasspor’la karşılaşan ve rakibini 5-0 yenerek mağlup eden Atiker Konyaspor'da Teknik Direktörü Sergen Yalçın, “Oyunun tamamında kontrol bizdeydi” dedi.

Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, kalan 6 haftada daha iyi mücadele ederek ligi bitirebileceklerini belirtti. Galip geldikleri için mutlu olduklarını ifade eden Yalçın, "Arzu ettiğimiz bir müsabakaydı. Tabi ihtiyacımız olan bir müsabakaydı. Maçı almamız gerekiyordu. Haftaya çok iyi hazırlandık. Rakibimizi çok iyi inceledik. Bugünde oyuncularımızın konsantrasyonları çok iyiydi. Oyunun tamamında kontrol bizdeydi. Bunun içinde oyuncularımı tebrik ediyorum. Her geçen gün yavaş yavaş takım olma anlamında iyi bir yerde olduğumuzu düşünüyorum. Sahada birlikte oynayan beraber oynayan, beraber hareket eden özellikle ikinci yarıda pas oranı çok yüksek kendi güvenen bir Konyaspor vardı. Bu bizi çok mutlu etti. Ama kalan 6 haftada çok zor müsabakalarımız var. Şu anda pozisyonumuzla ligin altındayız. Sadece o durumda puan durumumuzu eşitledik. Kalan 6 haftada bundan daha iyi mücadele eden bir Konyaspor’un ligi hak ettiği yerde bitirmesini istiyoruz. Tek hedefimiz bu. Bizde bu konuda oyuncularımız ile başarabiliriz” ifadelerini kullandı.  

Mustafa Beşer - Davut Has

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.