GÜNDEM - 12 Şubat 2019 Salı 14:01

Sezon başından bu yana 62 ilin nüfusundan fazla kişi ziyaret etti

A
A
A
Sezon başından bu yana 62 ilin nüfusundan fazla kişi ziyaret etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes Dağı’nı, kayak sezonunun açıldığı günden bugüne kadar 1 milyon 100 bin kişi ziyaret etti. Bu sayı, 62 ilin nüfusundan fazla.

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes Dağı’nda, sezon tüm hızıyla devam ediyor. Kayakseverlerin yoğun ilgi gösterdiği Erciyes’i, sezonun açıldığı günden bu yana 1 milyon 100 bin kişi ziyaret etti. Bu sayının 62 ilin nüfusundan fazla olması da dikkat çekti. 

Hareketli bir kış geçirdiklerini söyleyen Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, “Bu sene genel itibariyle hem ülkemiz hem de Erciyes hareketli bir kış geçiriyor. Erciyes’i işletmekte olduğumuz son 7 yıldır çok beklenmedik, sıkıntılı hava şartlarıyla karşılaşmadık. Karın geç yağdığı dönemlerde de zaten Türkiye’de en gelişmiş suni karlama sistemleri ile kar ürettik ve pistlerde misafirlerimize kayak imkanlarını sunmuştuk. Bu sene ülkemiz genel itibariyle yağışlı bir sezon geçiriyor ve Erciyes’te de kar kalınlığı yer yer 1.5 metreyi buluyor. Pistlerimizde şuanda ezilmiş karın kalınlığı neredeyse 1 metreyi geçmiş durumda. Bütün pistlerimiz misafirlerimize hizmet veriyor. Erciyes’im en önemli özelliği 25 kilometrelik yay içerisinde 4 farklı giriş noktasından kayağa başlanması ve teleferik mahareti ile dağın her tarafına kayakla ulaşılıyor olabilmesidir. Birbirine entegre Alpler sistemi içerisinde gelişen bir kayak merkezi işletiyoruz. Dolayısıyla pistlerimizde gayet mükemmel, havalarda çok iyi gidiyor. Hem dağ otellerimiz hem de şehir otellerimiz gayet mutlu” ifadelerini kullandı. 

Erciyes’te sezon açılışından bu yana 1 milyon 100 bin kişiyi ağırladıklarını kaydeden Cıngı, “Çok şükür hedeflerimize ulaşıyoruz. Geçtiğimiz yıla baktığımız zaman kayakçı sayısında da ciddi bir artış var. Yerli misafir sayısında da, yabancı misafir sayısında da çok ciddi artış var. Erciyes dünya sahnesinde yeni bir kayak merkezi olduğu için ciddi oranda yabancı gelmesi ve yabancı ziyaretçilerin sayısının artması da işin tabi neticesidir. Bu sene bizim hedefimiz toplam ziyaretçi sayısında 2 milyonun üzerine çıkmaktı. Sezon başında itibaren şimdiye kadar 1 milyon 100 bin kişiyi geçmiş bulunmaktayız. Sadece sömestri dönemine baktığımız zaman sadece 3 hafta sonu Erciyes’e 300 bini aşkın insan geldi. Çok ciddi trafik kuyrukları oluştu. Pistlerde çok yoğun kayakçı trafiği vardı” diye konuştu.  

Ali Göç

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi Bolu’da "7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi" düzenlendi. Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.