GÜNDEM - 13 Temmuz 2020 Pazartesi 12:19

Sıcak hava bunaltınca, serinlemek için yükseklere çıktılar

A
A
A
Sıcak hava bunaltınca, serinlemek için yükseklere çıktılar

Aydın’da etkili olan hava sıcaklıkları nedeniyle bunalan vatandaşlar, yüksek kesimlerde yer alan yaylalarda ve mesire alanlarında serinlemeye çalıştı.

Aydın’da geçtiğimiz haftalarda termometreler 52 dereceyi gösterdi. Gölgelik alanlarda serinlemeye çalışan vatandaşlar ağaç gölgelerindeki yeşil alanlarda uyuyarak serinlemeye çalıştı. Özellikle öğle saatlerinde kentin ana caddelerinde insan yoğunluğunda azalma görülürken, kenti çevreleyen dağ, yaylalar ve mesire alanları tercih noktası oldu. Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşayan vatandaşlar Aytepe Mesire Alanı'nı tercih ederken, kimi vatandaşlar ise Paşa Yaylası'nı tercih etti. İlçelerde ise yüksek kesimler vatandaşların tercihi oldu. Hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar, Madran Dağı, Kuyucak Belenova, Köşk Hacetdede, Çakmar, Koçarlı Kent Ormanı, Buharkent Gelenbe Mesire alanı gibi yüksek kesimlere çıkarak serinlemeye çalıştı. Vatandaşlar aileleri ve arkadaşları ile birlikte serin havanın tadını çıkarırken, aynı zamanda doğayla iç içe bir gün yaşamanın mutluluğunu yaşadılar

Murat Uçkaç
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.