KÜLTÜR SANAT - 17 Temmuz 2022 Pazar 13:41

Şile’de çocuk festivalinde 'Sakiler' rüzgarı esti

A
A
A
Şile’de çocuk festivalinde 'Sakiler' rüzgarı esti

Yeşil Nesil Atölyeleri’nin Şile Doğa Tatil Köyü’nde gerçekleştirdiği Çocuk Festivali olan “Kids Fest”te son dönemin gözde gruplarından Sakiler sahne aldı. 7’den 77’ye geniş bir kitlenin kısa sürede gözdesi olan grubun solisti Hasan Gözetlik, “Çocuklar bizi daha fazla seviyor. Özellikle 3 ile 6 yaş arasındaki çocukların ağzından bizim şarkılar düşmüyor. Nereden biliyorum çünkü üç tane bebeğim var. İkizlerim 5 yaşında ufak olan da 2,5 yaşında. Onlardan da biliyorum” dedi.

Yeşil Nesil Atölyeleri’nin Şile Doğa Tatil Köyü’nde gerçekleştirdiği Çocuk Festivali olan “Kids Fest”te son dönemin gözde gruplarından Sakiler sahne aldı. Yeşil Nesil Atölyeleri’nin kurucusu Cömert-Ebru Agat, sosyal medyalarında yaptıkları ankette ‘en çok kimin konserini görmek istiyorsunuz’ sorusuna Sakiler Grubu’nun birinci sırada yer aldığını açıkladı. Gündüz çocuklar havuzda eğitmenler tarafından düzenlenen oyunlarla gönüllerince eğlenirken akşam aileler Sakiler’in konserinde doyasıya eğlendiler.

Erşan Kuneri dizisinde söz ve müziği Cem Yılmaz’a ait olan Doyamadım şarkısını coverlayan Sakiler, “Cem abi, ‘Erşan’da 4-5 tane şarkılarım var bir tanesinde Sakiler’in cover yapmasını çok isterim diyerek’ bizi aradı. Sonra ona misafir olduk. Klibi de onun evinde stüdyoda çektik. Tepkiler inanılmaz güzel. Her şeyi bir kenara bırakın Cem Yılmaz ile bir anımız olması bizim için büyük bir onur ve gururdur. Muhteşemdi onla çalışmak. Zekası ile girdiği ortamı büyülüyor. Onu tanıdığımız için çok mutluyuz. Onunla aynı ortamda bulunmaktan dolayı kendimizi şanslı hissediyoruz. Müziğe çok meraklı. İnanılmaz bir müzik bilgisi var. Kimsede olmayan enstrümanlara sahip” diye konuştu.

"Bu projenin devamı gelir mi" sorusuna ise Sakiler, “Bir dizisinde belki devamı olur. Ama oyunculuğumuzu beğenmedi. Bunlar çok iyi müzisyenler ama oyunculukları zayıf dedi” diye cevap verdi.

“Gruplar dağılmak içindir”

Türkiye’de kurulan grupların uzun soluklu olmaması konusunda ise Sakiler, “Gruplar dağılmak içindir MFÖ haricinde. Ama biz uzun yıllar seyircilerimize güzel şarkılar söyleyip sahne yapmak istiyoruz” diyerek duygularını dile getirdi.

Dünyadan Uzak, Canıma Minnet, Adımız Ayyaş, Selamı Var, Aşığın Kaderi, Doyamadım, Ölürüm Hasretinle gibi birçok parçayı seslendiren ünlü grup, gecenin finalinde sahneden alkışlar eşliğinde indi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı’da ilk defa sinemaya giden çocuklar unutulmaz bir 23 Nisan yaşadı Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı köylerde yaşayan çocuklara unutulmaz bir şekilde kutlattı. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’in talimatıyla sinema ve park keyfi yaşayan çocuklar, bayramı coşkuyla kutladı. Köylerde yaşayan ve ilk defa sinemaya giden çocuklar, sinema salonunda mısır ikramıyla keyifli bir film izleme imkanı buldu. Filmin ardından yemeğe götürülen çocuklar, daha sonra Millet Bahçesi’ne götürüldü. Burada oyunlar oynayarak, eğlenen çocuklar, 23 Nisan’ı doyasıya kutladı. Heyecan ve mutluluklarını İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle paylaşan çocuklar, bu özel gün için kendilerine unutulmaz bir deneyim yaşatan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’e teşekkür etti. Etkinliğe katılan çocuklar, sinema ve Millet Bahçesi’nde yaşadıkları keyifli anları aileleriyle de paylaşarak 23 Nisan’ı unutulmaz kıldı. Kökrek ise yaptığı açıklamada, 23 Nisan’ın sadece bir bayram değil, aynı zamanda milli egemenliğin ve çocuklara armağan edilmiş bir bayram olduğunu vurguladı. Köylerde yaşayan çocukların da bu coşkuyu yaşaması için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Kökrek, "Bu vesileyle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, onlara sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat dilerim" dedi.
Denizli Başkan Arslan, Çamelili çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak oldu TBMM’nin 104. kuruluş yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Denizli’nin Çameli ilçesinde de coşkuyla kutlandı. İlçe Kaymakamı Hüseyin Şamil Sözen, Belediye Başkanı Cengiz Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Atilla Acarer, İlçe Emniyet Amir Vekili Volkan Mıdık, protokol üyeleri, öğrenci, öğretmen ve vatandaşların katılımlarıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Çelenklerin sunulması ve İstiklal Marşının büyük bir coşkuyla okunması sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde okullar tarafından Çameli Stadyumu’nda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı renkli görüntülere sahne oldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümüne özel düzenlenen programda ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Sonrasında öğrencilerin okuduğu şiirler dinlendi ve öğretmenleri ile birlikte hazırlamış oldukları gösteriler büyük bir ilgiyle izlendi. Program sonunda şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlama programı sonrasında Çameli Belediyesinin düzenlediği çocuklara özel program büyük beğeni topladı. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve eşi İlkin Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Cengiz Yılmaz’ın katılımlarıyla Çameli İlçe Stadyumu’nda kurulam oyun parkı ve gelen animasyon ekibi ile 23 Nisan Çocuk Şenliği gerçekleştirildi. Çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak olan Başkan Arslan, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104. yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm çocuklarımıza ve milletimize kutlu olsun" dedi.