ASAYİŞ - 23 Ocak 2020 Perşembe 12:07

Silivri'de intikam cinayeti

A
A
A
Silivri'de intikam cinayeti

Silivri'de 2018 yılında uykudayken pompalı tüfekle öldürülen Maksut Güler'in eniştesi Alpay D., olayda azmettirici olduğu gerekçesiyle yargılanan ve beraat eden Yıldırım Bakır'ı silahla başından vurdu. Bakır hayatını kaybederken, Alpay D. jandarmaya teslim oldu.

Silivri'de 2018 yılı Ekim ayında Maksut Güler çalıştığı çiftlikte uyurken iş arkadaşı Habil S. tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürülmüştü. Olaydan sonra yargılanan Habil S. 24 yıl hapis cezasına çarptırılmış, azmettirici olduğu gerekçesiyle yargılanan Yıldırım Bakır ise beraat etmişti.

Cinayette hayatını kaybeden Maksut Güler'in eniştesi Silivri'de emlakçılık yapan Alpay D., bugün sabah saatlerinde Yıldırım Bakır ile Gazitepe Mahallesi'nde karşılaştı. İkili kısa süre sonra tartışmaya başlayınca silahını çıkartın Alpay D., Yıldırım Bakır'a kurşun yağdırdı. Olayda Bakır hayatını kaybederken, Alpay D. ise jandarmaya giderek teslim oldu. Alpay D.'nin cinayetten önce sosyal medya hesabından yaptığı "Hayatta her şey sırayla, önce gözyaşlarını silersin, sonra bunlara neden olanları" paylaşımı dikkat çekti.
Jandarma intikam cinayetiyle ilgili inceleme başlattı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir merkezli “Mahzen-13” operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen “Mahzen-13” operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaşım yaparak operasyonlar hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, İzmir merkezli olarak Mersin ve Van’da gerçekleştirilen “Mahzen-13” operasyonlarında elebaşılığını Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu’nun yaptığı 2 ayrı suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda toplam 25 şüpheli yakalanırken 16 adet tabanca, 2 adet tam otomatik uzun namlulu silah, 10 adet tüfek, çok sayıda fişek, tüfek kartuşu ve muhtelif miktarda uyuşturucuya ise el konuldu. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu İzmir merkezli Mersin ve Van’da düzenlenen operasyonlarda, organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, eğlence mekanlarını cebir ve tehdit kullanarak ele geçirmeye çalıştıkları, esnaflara ait işyerlerini kurşunladıkları, silahlı tehdit ile mağdur şahıslara zorla senet imzalattırdıkları, 3’üncü şahıslar adına para tahsilatı yaptıkları, silah ticareti yaptıkları, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi.