SPOR - 09 Ağustos 2022 Salı 20:55

Siopis: “Şuan tek isteğim Trabzonspor’un hedeflerini gerçekleştirmek”

A
A
A
Siopis: “Şuan tek isteğim Trabzonspor’un hedeflerini gerçekleştirmek”

Trabzonspor'un Yunan oyuncusu Manolis Siopis, öncelikli lig maçına odaklandıklarını belirterek, “Sonrasında Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmak istiyoruz. Bu maçla birlikte önümüze fırsat çıkabileceğini biliyoruz” dedi.

Trabzonspor’un başarılı orta saha oyuncularından Manolis Siopis, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Her sezonun başlangıcının zor olduğunu dile getiren Siopis, “Her sezon başlangıcı zordur. Özellikle şampiyon olarak başlıyorsanız bu sizin için daha da zor olacaktır ama bizim için her zaman aynı olacak. Sezon başındaki çalışmaları sürdürmeye çalışıyorum. Sezon başı ya da ortası fark etmiyor. Her zaman kendimi yüzde 100 hazır tutmaya çalışıyorum” dedi.

Marek Hamsik’in sakatlanması, Berat Özdemir’in ayrılması ve Dorukhan’ın stoperde görev almasını değerlendiren Siopis, “Geçen sene de aynı durum yaşandı. 2-3 aylık bir periyotta Marek bizimle beraber olmamıştı. O periyotta ben oynama fırsatı bulup diğer arkadaşlarımla birlikte elimizden gelen gayreti göstermiştik. Takımımız içerisinde çözüm var, burada oynayabilecek oyuncularımız da var. Dorukhan var, geride oynayabilecek Denswil var. Sorumluluk geçen seneyle aynı olacak” şeklinde konuştu.

Öncelikle lig maçına odaklandıklarını dile getiren Siopis, “Tabi ki Şampiyonlar Ligi'ne katılmak istiyoruz ancak buna katılmadan önce önümüzde oynayacağımız bir lig maçı var. Öncelikle bu maça odaklanmış durumdayız ama sonrasında şampiyonlar liginde gruplara kalmak istiyoruz. Bu maçla birlikte önümüze fırsat çıkabileceğini biliyoruz. Ayrıca grup aşamasına katıldıktan sonra kulübümüze sağlayacağımız ekonomik gelirin önemli olduğunun farkındayız” diye konuştu.

Siopis: “Şuan tek isteğim Trabzonspor’un hedeflerini gerçekleştirmek”

“Bakasetas’ın belgeseli insanların ilgilisini çekti”

Bakasetas’ın sosyal medyada yayınlanan belgeselinin, ülkesi Yunanistan’daki insanların ilgisini çektiğini vurgulayan Siopis, “Bakasetas burada oynamaya başladıktan 2-3 ay sonra Yunan halkının yüzde 50’si Trabzonspor’u ve şehri takip etmeye başlamıştı. Bu belgesel ülkemizde yayınlandıktan sonra bu şehrin kültürü ülkemizde çok fazla tanınmadığı için insanların ilgisini çekti. Birçok mecrada yayınlandı ve herkesin beğenisini kazandı belgesel” ifadelerini kullandı.

“Doğucan Haspolat dikkatimi çeken bir oyuncuydu”

Bordo-mavili takıma yeni katılan Doğucan Haspolat hakkında konuşan Siopis, “Geçen sene Bakasetas’la birlikte Kasımpaşa maçını izleme fırsatımız olmuştu ve dikkatimi çeken bir oyuncuydu. Ülkedeki en büyük yeteneklerden birisi olduğunu düşünüyorum. Çok iyi çalışıyor ve çok iyi bir insan. Önümüzdeki yıllarda bu kulübe önemli teklifler getirebileceğini ve çok büyük katkılar sağlayacağından eminim” dedi.

“Hayalim Premier Lig’de oynayabilmek ama şu an Trabzonspor’un oyuncusuyum”

Futbol kariyeri ile ilgili soruyu yanıtlayan Siopis, “Stilimin İngiltere Premier Lig’e yakın olduğunu düşünüyorum. Hayalim Premier Lig’de oynayabilmek ama şu an Trabzonspor’un oyuncusuyum ve Trabzonspor için elimden gelen her şeyi yapmaya ve bütün hedeflerinin gerçekleşmesine yardımcı olmaya çalışıyorum. Şu an tek hedefim bu” şeklinde konuştu.

“Biz geçen sene maç maç gittiğimize göre tarzımızı değiştirip farklı tarzlar denemiştik”

Şampiyonluk sürecinde en çok mutlu olduğu ve en hüzünlendiği anı anlatan Siopis, “En çok mutlu olduğum mutlu eden maç Galatasaray deplasmanında kazandığımız maçtı. En çok üzüldüğüm maç da Giresunspor’a karşı oynadığımız Bakasetas’ın penaltı kaçırdığı maçtı” diye konuştu.

Rakibin oyun tarzına göre oyun formatının değişebildiğini vurgulayan Siopis, “Biz geçen sene maç maç gittiğimize göre tarzımızı değiştirip farklı tarzlar denemiştik. Alanyaspor’a karşı deplasmanda oynadığımız maçta hep beraber önde basarak çok daha farklı bir tarz göstermiştik ve başarılı olmuştuk. Bizim kendi tarzımız var ve rakibin oyun tarzına göre bu değişebiliyor” ifadelerini kullandı.

Ozan Köse - Bekir Koca

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Mardin’de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı Mardin’de 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Tuncay Akkoyun başkanlığında yapıldı. Kamu kaynaklarının etkin ve verimli bir biçimde kullanılması, koordinasyonu gerektirecek konuların görüşülerek gerekli tedbirlerin alınması amacıyla Mardin Artuklu Üniversitesi Kılıçlar Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Akkoyun, kentte 2024 yılı 1. dönem itibariyle kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları tarafından 294 projenin uygulandığını kaydetti. Bunlardan 24 projenin tamamlandığını, 99 projenin devam ettiğini, 171’inin ise etüt proje aşamasında olduğunu aktaran Akkoyun, bu projelerin toplam tutarının 47 milyar 650 milyon 859 bin lira olduğunu, 2024 yılı 1. dönem sonu itibariyle 1 milyar 95 milyon 940 bin lira harcama yapıldığını bildirdi. Kamu yatırımlarını koordineli bir şekilde hızlı ama kaliteli yapılması için talimat veren Akkoyun, "Mardin’i daha yaşanabilir daha güzel yere getirebilmek için gayret ediyoruz. Valilik olarak vatandaşa faydası olacak her türlü işlerde her zaman vatandaşımızın yanındayız. Zamana çok dikkat etmemiz lazım. Bir kamu hizmeti zamanında gitmesi gerekiyor. Geciktirmeyelim, zamana yaymayalım. Bir işi hızlı yapayım derken de kaliteden ödün vermeyelim. Bir işi hem hızlı yapacağız, hem kaliteli yapacağız. Bütün kurumlar koordinasyona önem versinler" dedi. Toplantı, yatırımcı kuruluşların yöneticilerinin faaliyetleri hakkında bilgi vermesi ve koordinasyon gerektiren hususların görüşülmesi ile sona erdi.
Ankara Yangın Sigortalarında Etkin Hasar Yönetimi Eğitim Serisi, Quick Tower ev sahipliğinde gerçekleşti KASIDER-Kadın Sigortacılar Derneği’nin Quick Sigorta desteğiyle düzenlediği Yangın Sigortalarında Etkin Hasar Yönetimi Eğitim Serisi, Quick Tower ev sahipliğinde gerçekleşti. Türk sigorta sektörünün duayen hasar yöneticilerinin katkılarıyla zenginleşen eğitim serisi, sektör profesyonellerine yangın sigortalarında etkin hasar yönetimi konusunda kapsamlı bir bilgi sundu. Quick Tower’ın ev sahipliğinde 17 Nisan’da gerçekleşen etkinlikte 20’den fazla eğitmen yer alırken katılımcıların eğitim sertifikalarının TSEV’de yapılacak sınav sonrası Sigorta Haftası’nda dağıtılacağı duyuruldu. Eğitimde Türk Ticaret Kanunu & Genel Şartlar ilgili bölümleri, yangın restorasyonlarında dikkat edilmesi gerekecek tüm hususlar, Türkiye’de bir ilk ve tek olan ve yangın hasarlarında hasar mahalline götürülerek önemli bir fark oluşturan ve büyük katma değer sağlayan gezici tır laboratuvarının Hendek’te ziyaret edilmesi ve burada canlı örnekler ile saha eğitimi alınması, bugüne kadar yapılan büyük restorasyon hasarlarının incelenmesi gibi birçok konu ele alındı. “Quick Sigorta gibi kuruluşların desteği önemli” KASIDER Başkan Sema Tüfekçiler, “Eğitime katılan tüm eğitmenlerimize bizlere aktardıkları tecrübe ve deneyimleri için çok teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sektörde eğitime verdiğimiz önem kıymetli sponsorlarımız ile hayata geçiriliyor. Bu eğitimde mekanı ve öğlen yemeği için bize destek veren, bizlerin her daim yanında olan ve KASIDER’in kıymetli bir partneri olan Maher Holding Sigorta Grubu’na çok teşekkür ediyoruz” dedi. BİMTES CEO’su Cemil Islıkçı ise şunları aktardı: "KASIDER’in düzenlediği bu kıymetli eğitime sponsorluk yapmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Eğitimde yer alan tüm eğitmenlere ve katılımcılara teşekkür ederiz. Quick Sigorta gibi önemli kuruluşların desteğiyle, sektördeki eğitim ve bilgi paylaşımı daha da güçleniyor." “Daha güçlü bir sigorta topluluğu oluşturmamıza yardımcı oluyor” Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti şöyle ifade etti: "Quick Sigorta ve Corpus Sigorta’dan oluşan Maher Holding Sigorta Grubu olarak, eğitime ve KASIDER’e destek vermekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu tür inisiyatifler, sektördeki bilgi ve deneyimi artırarak daha güçlü bir sigorta topluluğu oluşturmamıza yardımcı oluyor. Bu değerli eğitim serisinin, sektördeki genç yeteneklerin yetişmesine ve bilgi birikiminin artmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Quick Sigorta ve Corpus Sigorta ileriye dönük olarak da sektörün eğitim ve gelişimine olan desteğini her zaman sürdürmeye devam edecek.”