KENT HABERLERİ - 14 Mayıs 2015 Perşembe 10:20

Somalı annelere ‘yılın annesi’ ödülü

A
A
A
Somalı annelere ‘yılın annesi’ ödülü

‘Soma 301’ adlı filmin gala töreninde, Soma’daki maden faciasında eşini daha sonra da hastalık nedeniyle çocuğunu kaybeden Zemine Baygül ile madendeki faciada hem eşini hem de oğlunu kaybeden Meliha Avkaş, Beşiktaş Belediyesi tarafından yılın annesi seçildi.

Soma’daki maden faciasının yıl dönümünde Somalı şehitlerin anısına yapılan ‘Soma 301’ adlı filmin galası yapıldı. Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde yapılan film galasına, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın yanı sıra çok sayıda Somalı şehit yakını ve vatandaş katıldı. Gecede Soma şehitler için yapılan müzik dinletisi duygulu anlar yaşattı.

Kürsüde kafasında baretle bir konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, meydana gelen iş kazalarının sistemden kaynaklandığını ifade ederek, “Aslında o günahları hep beraber taşıyoruz. Bu nedenle birazcık o günahları hafifletmek geleceğe dair bir güzel dokunuşu, geçmişten ders alarak geleceği bu dersleri aktaracak bir küçük dokunuşu, sanatın eliyle üstün dokunuşlarıyla, sinema sanatçılarımızla sinemamızla birlikte bu dokunuşu gerçekleştireceğiz” dedi.

“İŞ KAZALARININ AZALMASI İÇİN MÜCADELE ETTİM”
Kendisinin de bir iş hukuku avukatı olduğunu belirte Başkan Hazinedar, “İş hukuku çok geniş bir alan. Kendi içinde de çok derin, çok geniş, farkı disiplinleri içeren bir hukuk alanı. Ben aynı zaman ben onun içinde farklı bir uzmanlık gerektiren bir iş kazası avukatıyım. Bugüne kadar hep işçi avukatlığı yaptım. Ben ekmeğimi iş kazalarından kazandım o iş kazalarının azalması için mücadele ettim. Gerçekten de tarif edilmez bir iş cinayetiydi Soma. Aslında madende gerçekleşen o büyük kazalardan cinayetlerden gerçekleşenlerden bir tanesidir Soma, tarihimizde çok var Soma kazaları” şeklinde konuştu.

SOMALI ANNELERE ‘YILIN ANNESİ’ ÖDÜLÜ
Başkan Hazinedar konuşmasının ardından, Anneler gününe atıfta bulunarak, Beşiktaş Belediyesi olarak seçtikleri ‘Yılın Annesi Ödülünü’ madende eşini kaybeden Zemine Baygül ve yine faciada eşini ve oğlunu kaybeden Meliha Avkaş’a kendi elleriyle takdim etti.
 

MURAT DELİCE 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Doktoru darp etmişti: Mahkeme yurtdışına çıkışını yasakladı Edirne’de daha önce darp ettiği doktora yönelik sosyal medya hesabı üzerinden tehdit paylaşımları gerekçesiyle ikinci kez tutuklanan şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Edirne’de arp ettiği doktoru sosyal medya hesabı üzerinden tehdit ettiği gerekçesiyle tutuklanan Volkan Kuşçu isimli sanığın yargılanmasına başlandı. Edirne Adliyesi 5. Asliye Caza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, asistan doktor B.B.Ö’nün annesi ve tutuklu sanık Volkan Kuşçu katıldı. Sanık Volkan Kuşçu savunmasında, annesini kaybetmenin verdiği bir anlık öfkeyle doktoru darp ettiğini ve yaşanan olaydan pişmanlık duyduğunu ifade etti. Tahliyesinin ardından sosyal medya hesabında bir filmden kesit paylaştığını ifade eden Sanık Kuşçu, paylaşımıyla kimseyi tehdit etmediğini iddia etti. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde kanser tedavisi gören ve hastalığına yenik düşen Nazife Kuşçu, çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmişti. Annesinin ölüm haberini veren asistan doktor B.B.Ö., hastanın oğlu Volkan Kuşçu tarafından darp edilmişti. Asistan doktor B.B.Ö.’nün "Beyaz kod" bildiriminin ardından Volkan Kuşçu polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Yapılan ölçümde 1.30 promil alkollü olduğu belirlenen Kuşçu’ya ev hapsi cezası verilmiş, yapılan itiraz üzerine daha sonra tutuklanmıştı. İlk duruşmada tahliye edilen Volkan Kuşçu’nun daha sonra darp ettiği doktora yönelik sosyal medya üzerinden ’Ne olursa olsun, cezaevine giren insan bir süre sonra katile dönüşür’ repliğinin geçtiği bir dizi sahnesini anlatan tehdit paylaşımları yaptığı gerekçesiyle dava açılmış ve tekrar tutuklanmıştı. Kuşçu hakkında darp davasının yanı sıra tehditle ilgili açılan ikinci davanın ilk duruşması Edirne 5’inci Asliye Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya doktor B.B.Ö. katılmazken avukatları ile B.B.Ö’nün annesi, yakınları avukatlar ve çok sayıda meslektaşı ile sanık Volkan Kuşçu katıldı. Kuşçu, çıkarıldığı hakimlikçe yurt dışına çıkış yasağı ve haftada 1 gün imza verme zorunluluğu ile adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verilerek, duruşma ileri bir tarihine ertelendi.