ASAYİŞ - 01 Haziran 2017 Perşembe 07:30

Son dakika! Şehitlerimizin isimleri ve memleketleri belli oldu

A
A
A
Son dakika! Şehitlerimizin isimleri ve memleketleri belli oldu

Şırnak’ta meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 13 askerimizin memleketleri belli oldu. Acı haber şehitlerimizin baba ocaklarına ulaştı.

Şehit Ateşi İstanbul’a Düştü

Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba Beldesi’nden birlikleri denetlemek amacıyla kalkan ve 3 dakika sonra düşen helikopterin içerisinde şehit olan 13 askerden Yüzbaşı Nuri Şener’in baba ocağına ateş düştü. Şehit Şener’in Şişli Feriköy Mahallesi Gediz Sokak’ta ki baba ocağına acı haberi şehidin Ankara’da yaşayan eşi Melike Şener telefonla arayarak ulaştırdı. Şehit Yüzbaşı Nuri Şener’in babası Vural Şener ve anne Fatma Şener taziyeleri kabul ederken oldukça üzgün oldukları görüldü. Şehidin baba ocağına yakınları tarafından dev bir Türk bayrağı asıldı. Şehidin evli ve 1 çocuk babası olduğu geçici görevle 7 ay önce Şırnak’a gittiği öğrenilirken, naşının Feriköy Hasan Zeynep Camii’nde kılınacak ikindi namazıyla Feriköy mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

Son dakika! Şehitlerimizin isimleri ve memleketleri belli oldu

Taziye için şehidin baba ocağına gelen Ak Parti Şişli İlçe Başkanı Fuat Günday, “ Hepimizin başı sağ olsun. Piyade Yüzbaşı Nuri Şener komutanımızı helikopter kazasında ebediyete uğurladık. Türk milletimize ve diğer şehitlerimizin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kardeşimiz komutanımız Şişli Feriköy çocuğuydu. Doğma büyüme buralıydı. Ben kederli babasının annesinin ve eşinin acısını yürekten paylaşıyorum. Azizi şehidimize bu mübarek ramazan ayında gani gani rahmet diliyorum.” dedi.

Şehit Yarbay Songül Yakut’un acı haberi annesine verildi

Şırnak’ta düşen askeri helikopterde şehit olan Jandarma’nın ilk kadın komutanı olan Yarbay Songül Yakut’un(41) acı haberi memleketinde annesine iletildi. Gece yarısı kızının şehit olduğu haberi ile yıkılan yaşlı anne habere inanmak istemedi.

Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba Beldesinden havalandıktan bir süre sonra düşen Cougar tipi askeri helikopterde şehit olan 13 askerden biri olan Jandarmanın ilk kadın komutanı olan Yarbay Songül Yakut’un acı haberi memleketi Malatya’ya ulaştı.

Küçük yaşta babasını kaybeden Şehit Yarbay Yakut’un Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Ören Mahallesinde yalnız yaşayan annesi Sebahat Yakut’a acı haber ilçe kaymakamı Serdar Demirhan tarafından iletildi. Gece yarısı kızının şehit haberini öğrenen anne Sebahat Yakut, gözyaşlarına boğuldu. Sağlık ekiplerinin de müdahalede bulunduğu acılı anne kızının şehit olduğunu bir türlü kabullenemedi.
Anne Sebahat Yakut güçlükle sakinleştirilirken jandarma tarafında da eve Türk Bayrağı asıldı. Şehit haberinin ardından mahalle sakinleri de Yakut’un evine akın etti.

Son dakika! Şehitlerimizin isimleri ve memleketleri belli oldu

5 kardeşten en küçüğü olan ve bekar olduğu öğrenilen Şehit Yarbay Songül Yakut’un geçen yıl annesine Ören Mahallesinde ev aldığı ve bugünde telefonla annesi ile görüştüğü öğrenildi. Bahçe işleri ile uğraşmayı seven Şehit Yarbayın izinlerinde Ören’e geldiği ve kayısı işinde zaman geçirdiğini de ifade edildi.
Öte yandan Şehit Yarbay Yakut’un, geçtiğimiz yıllarda binbaşı rütbesindeyken Balyoz Davası sürecinde görevinden uzaklaştırıldığı da öğrenildi. Akrabalarından edinilen bilgiye göre o dönem FETÖ’nün kumpası ile ordudan uzaklaştırılan Yakut’un hukuk mücadelesi başlattığı ve suçsuz olduğu kanıtlanınca da yeniden göreve döndüğü belirtildi.
Şehit Yarbay Yakut’un cenazesinin Şırnak’ta yapılacak olan törenin ardından memleketi Malatya’da toprağa verileceği öğrenildi.

Şehit ateşi Çanakkale'ye düştü

38 yaşındaki Binbaşı Koray Onay'ın Gelibolu ilçesi Yazıcızade Mahallesi Seher Apartmanındaki baba evine ateş düştü. Şehit Onay'ın annesi Nahide ve babası Sinan Onay'a acı haber Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığı personeli tarafından verildi. Kuzey (5) ve Ece (1) adlı iki çocuk babası olan Şehit Binbaşı Onay'ın eşi Pınar Onay'ın Ankara'da ikamet ettiği öğrenildi.

Acı haberin duyulmasının ardından, Şehit Binbaşı'nın yakınları baba evine akın etti. Şehit evinin önüne 2. Kolordu Komutanlığı tarafından taziye çadırı kurulurken gece de bu çadırda taziye için gelenlere sahur yemeği ikram edildi. Şehit Binbaşı Onay'ın Gelibolu İlçe Mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.

Son dakika! Şehitlerimizin isimleri ve memleketleri belli oldu

Osmaniye’ye şehit ateşi düştü

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde düşen helikopterde şehit olan Piyade Uzman Onbaşı (42) Zeki Koç'un Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'nde bulunan baba evinde yas var.
Düziçi ilçesine bağlı Bostanlar köyünde ikamet eden şehidin ailesine acı haberi ilçe Kaymakamı Mustafa Koç verdi. Oğullarının şehit olduğunu öğrenen baba Ali Koç ve anne Zeynep Koç fenalık geçirdi.
Şehidin baba evine gelen sağlık ekipleri tarafından acılı anne ve babaya müdahale edildi.
Şehidin baba evinin bulunduğu sokağa ve şehidin baba evine Türk Bayrakları asılırken şehidin yakınları ve köy sakinleri de şehidin evine geldi.

Son dakika! Şehitlerimizin isimleri ve memleketleri belli oldu

Fatma Koç ile evli olan Zeki Koç’un 3 çocuk babası olduğu öğrenildi. 18 yıldır görev yapan Koç’un eşinin ve çocuklarının Kayseri’de olduğu, kendisinin de Kayseri’de görevli iken geçici görevle Şırnak’a gittiği belirtildi.

Sakarya’ya şehit ateşi düştü

Şırnak Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 personelin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopter kalkıştan kısa bir süre sonra yüksek gelirim hattına takılarak düştü. Meydana gelen kazada 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın da bulunduğu belirlendi. Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın Serdivan ilçesinde oturan annesine acı haber askeri yetkililer tarafından verildi. Oğlunun şehit olduğu haberini alan anne Hamide Çoban fenalaşarak sağlık ekiplerince Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine tedavi altına alındı.

Hastanede kısa bir tedavinin ardından anne Çoban, Serdivan ilçesi Yazlık mahallesindeki evine götürüldü. Şehidin evinin önünde ambulans bekletilirken, eve Türk Bayrağı asıldı. 

Merzifon'a 2 şehit ateşi düştü

Şırnak’ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askerden ikisinin ateşi Amasya'nın Merzifon ilçesine düştü.

Pilot Üsteğmen Abdülmuttalib Kesikbaş ile Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar’ın acı haberi evlerine giden yetkililer tarafından ailelerine verildi.

Son dakika! Şehitlerimizin isimleri ve memleketleri belli oldu

Eşinin 8 aylık hamile olduğu öğrenilen Kesikbaş ile evli ve 2 çocuk babası olan İncekar’ın acı haberlerini ailelerine ileten Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, bir ilçede iki şehit acısı yaşamanın son derece zor olduğunu belirtti.

Şehit ateşi Balıkesir'e düştü

Şırnak’ta meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 13 askerden biri olan Yüzbaşı İlker Acar'ın acı haberi memleketi Balıkesir'e ulaştı.

Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden birlikleri denetlemek amacıyla kalkan ve 3 dakika sonra düşen helikopterin içerisinde Şehit olan 13 askerden Yüzbaşı İlker Acar'ın baba ocağına ateş düştü. Şehit Acar'ın Karesi ilçesi Paşaalanı mahallesindeki baba ocağına acı haber ulaştı. Askeri yetkililer acılı haberi aileye verirken, çok sayıda Devlet erkanı da aileye başsağlığı için gitti. Şehit Yüzbaşı İlker Acar'ın babası Süleyman Acar'ın uzun yıllar önce kanser nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenilirken, anne Nurdane Acar ise acı haberle yıkıldı. Şehidin 2 çocuk babası olduğu öğrenilirken, naaşının ise henüz ne zaman teslim edileceğinin netleşmediği belirtildi. 

Son dakika! Şehitlerimizin isimleri ve memleketleri belli oldu

Şehit Yüzbaşı Acar’ın ataması bir hafta önce yapılmıştı

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinden havalanan Cougar tipi helikopterin yüksek gelirim hattına takılarak düşmesi sonucu şehit olan Muhabere Yüzbaşı İlker Acar’ın (37) Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan eşine acı haber verildi.

İskenderun 51. Bakım Merkezi Komutanlığı Lojmanlarında kalan Şehidin eşi Gülçin Acar’a acı haber askeri yetkililer tarafından verildi.

Son dakika! Şehitlerimizin isimleri ve memleketleri belli oldu

Şehidin yaklaşık bir hafta önce İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’ndan Şırnak Şenobay Tugay Komutanlığı’na atandığı öğrenilirken, 2 çocuk babası olduğu belirtildi.
Şehit Muhabere Yüzbaşı İlker Acar’ın cenazesinin Balıkesir’de toprağa verileceği belirtildi. 

Adanalı şehidin şehadet haberi ailesine verildi

Şırnak’ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak’ın şehadet haberi Adana’daki ailesine verildi.

Son dakika! Şehitlerimizin isimleri ve memleketleri belli oldu

Askeri yetkililer 32 yaşındaki Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak’ın şehadet haberini, Çukurova İlçesi Huzurevleri Mahallesi’nde yaşayan anne Sema ve babası Hayati Sığınak’a acı haberi verdi. Askeri yetkililerin acı haberi verdiği sırada, anne Sema Sığınak, ‘Sizi Serhat’ımın düğününe çağıracaktım’ diyerek gözyaşı döktü. Acı haberi duyan şehidin yakınları, ailenin yaşadığı eve gelerek teskin etmeye çalıştı.
Şehit Sığınak’ın yarın düzenlenecek törenin ardından Asri Mezarlığı Şehitliği’nde toprağa verileceği öğrenildi. 

Şehidin evinde hüzün hakim

Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde düşen helikopterde şehit olan 13 askerden Başçavuş Mehmet Erdoğan'ın merkez Melikgazi ilçesine bağlı Yıldırım Beyazıt Mahallesinde bulunan evine acı haber ulaştırıldı. Acı haberi alan şehit Başçavuş Mehmet Erdoğan'ın yakınları evine akın etti. Şehit Erdoğan'ın eşi ve 2 çocuğu ile beraber yaşadığı apartmana Türk bayrağı asılırken, sağlık ekibi de apartmanın önünde bekletiliyor.

Şehidin acı haberi babasına tatilde ulaştı

Helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın'nı babası Ahmet Aydın'a şehadet haberi tatil için geldiği Balıkesir'in Edremit ilçesinde verildi. Aydın ailesinin evine dev bir Türk Bayrağı asıldı.
Yaşanan helikopter kazasında 12 asker ile birlikte şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın şehadet haberi Balıkesir'in Edremit ilçesinde tatil için bulunan babası Ahmet Aydın'a sağlık ekipleri eşliğinde verildi. Şehit haberini alan aile daha sonra ilçeden ayrıldı. Tokat'tan tatil için yazlıklarına gelen ailenin evine dev bir Türk Bayrağı asıldı. Ayrıca sağlık ekipleri şehit ailesinin evinin önünde hazır bekletildi. 

Manisa’ya şehit ateşi düştü

Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen 13 askerden Teknisyen Başçavuş Fevzi Kıral’ın Manisa’nın Akhisar ilçesindeki babaocağına şehit ateşi düştü.

Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan Cougar tipi helikopter kalkıştan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştü. Düşen helikopterde aralarında yüksek rütbelilerin de bulunduğu 13 asker şehit oldu. Şehit olan askerlerden 35 yaşındaki Başçavuş Fevzi Kıral’ın Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlı Beyoba Mahallesi nüfusuna kayıtlı olduğu belirlendi. Eşi Nurgül Kıral’dan Zehra ve Sude Nur isminde 2 çocuğu olan Fevzi Kıral’ın şehadet haberi, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mete Demir tarafından baba Sabri Kıral ve anne Nurdan Kıral’a verildi. Acı haberin duyulmasıyla birlikte şehidin baba evi taziye ziyareti için gelen yakınları ve komşularıyla doldu. Ağabeyinin de yüzbaşı olduğu öğrenilen şehit Fevzi Kıral’ın 10 gün önce İzmir Gaziemir’den geçici görev ile Şırnak’a gittiği belirlendi. 

Son dakika! Şehitlerimizin isimleri ve memleketleri belli oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya 15 metrelik uçurumdan uçtular, hayatlarını ağaç kurtardı Antalya’da yaklaşık 15 metrelik yükseklikten uçarak bir ağacın üzerine düşen otomobildeki karı koca emekli öğretmen, itfaiye ekiplerinin film gibi operasyonuyla kurtarıldı. Kaza, saat 19.30 sıralarında Kepez ilçesi Antalya Bulvarı üzerindeki seyir terası olarak bilinen noktada yaşandı. Alınan bilgiye göre, Hasan T. (68) idaresindeki 60 HF 563 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce demir bariyerlere çarptı ardından yaklaşık 15 metre yükseklikteki uçurumdan bir ağacın üzerine oradan da toprak zemine düştü. Kazayı gören vatandaşlar, araçta bulunan sürücü ile eşi Gülseren T.’yi (68) araçtan çıkardılar. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesinin ardından olay yerine itfaiye, sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Hastanede tedavi altına alındılar Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, kaşık sedyeye alıp halat yardımıyla yukarı çıkardı. Çifi, ambulansla kaldırıldıkları Antalya Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Çiftin bilinçlerinin yerinde olduğu öğrenildi. Hurdaya dönen araç ise vinç yardımıyla bulunduğu noktadan alındı. "Ağaç olmasaydı muhtemelen ölürlerdi" Kazanın görgü tanıklarından Burak Ürün, "Araba fren sıkarken aşağıya uçtuğunu gördüm. O anda yardıma gidip yaralıları çıkarmaya çalıştım. O ağaç olmasaydı araba aşağı yuvarlanacaktı. Ağaç sayesinde kurtuldular" dedi. Yaralı çifti araçtan çıkarmaya yardım eden bir vatandaş da, "Teyzeyle amcayı çıkardık sonrasında ambulans ekibi ile itfaiye ekibi geldi. Sedye ile buradan çıkarmak 2,5 saat sürdü. 5 metre ileriden uçmuş olsalardı muhtemelen ölürlerdi. Çünkü onları kurtaran ağaç oldu" diye konuştu.
İstanbul Ersin Destanoğlu: “Serdar Hoca bu kulübün DNA’sını çok iyi biliyor” Beşiktaş’ın tecrübeli kalecisi Ersin Destanoğlu, daha iyi sonuçlar almak için çalışmaya devam edeceklerini dile getirerek, “Serdar Hoca bu kulübün DNA’sını çok iyi biliyor” dedi. Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı MKE Ankaragücü’nü 2-0 mağlup etti. Siyah-beyazlılarda sakatlığı bulunan Mert Günok’un yerine 11’de sahaya çıkan Ersin Destanoğlu, maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İyi bir futbolla galip geldikleri için mutlu olduğunu dile getiren Destanoğlu, “Bizim için güzel bir akşamdı. Tempolu, coşkulu güzel bir maç oynadık. Kazandığımız için mutluyuz. Önümüzde önemli bir kupa maçı var. Bugünkü maç bizi o maça da bira hazırladı. Rakibimizi de daha iyi tanıdık. Moral motivasyonumuzu yukarı çekerek daha iyi sonuçlar almak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. Uzun süre sonra kazandıklarına değinen siyah-beyazlı takımın kalecisi, “Taraftarlarımız 5 maçlık serüvende bizden galibiyet bekliyordu. Biz de Serdar Hoca’yla birlikte içerideki moral ve motivasyonu sahaya yansıtıp taraftarlarımızı galibiyetle buradan uğurladığımız için mutluyuz” ifadelerini kullandı. “Serdar Hoca bu kulübün DNA’sını çok iyi biliyor” Serdar Topraktepe’nin takımla bağını hiç kopartmadığını vurgulayan Ersin Destanoğlu, "Öncelikle Santos Hoca’ya teşekkür ederim. Buraya geldi ve takımı yukarı çıkartabilmek için elinden geleni yaptı. Serdar Hoca bu kulübün DNA’sını çok iyi bilen, oyuncularla iyi diyaloğu olan bir hocaydı. Bizimle hep irtibat halindeydi. Bugün için sahada neler yapmamız gerektiğini söyledi. Biz de çıkıp oynadık” diyerek sözlerini tamamladı.