KÜLTÜR SANAT - 21 Ocak 2019 Pazartesi 12:48

SonarLab Sahnesi’nde yer alacak ilk isimler belli oldu

A
A
A
SonarLab Sahnesi’nde yer alacak ilk isimler belli oldu

Red Bull Music küratörlüğünde hazırlanan SonarLab sahnesinde yer alacak ilk isimler belli oldu. Berlinli üçlü FJAAK, Detroit tekno müziğin önemli isimlerinden The Urban Tribe’ın kurucusu DJ Stingray, house müzikte harikalar yaratan Octa Octa, Brooklyn underground sahnesinin öne çıkan ismi Volvox ve HAAi gibi isimler SonarLab sahnesinde İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.

Dünyanın en prestijli elektronik müzik festivallerinden Barselona merkezli Sonar Festivali, Türkiye’de üçüncü kez 8-9 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek. Sonar Istanbul, iki güne yayılan müzik programıyla yerli ve yabancı elektronik müzik sahnesinde yer alan, her biri kendi alanında öne çıkan isimlere evsahipliği yapacak. 

Müziğin en sofistike örneklerini sanatseverlere sunan Red Bull Music, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da SonarLab Sahnesi’nin kürasyonunu üstleniyor. Hem kulağa hem de göze hitap eden SonarLab sahnesi programında, elektronik ve dans müziğin en nitelikli yedi ismi şimdiden yerini aldı.

Sahnede yer alacağı açıklanan ilk isimler; sahneyi dans pistlerine çevirmekte zorlanmayan DJ Lag, house, jungle, tekno ve ambient gibi türleri sentezleyen DJ Seinfeld, analog ve saf müziklerini canlı performansla sahneye taşıyacak olan Berlinli üçlü FJAAK, Detroit tekno müziğin önemli isimlerinden The Urban Tribe’ın kurucusu DJ Stingray, house müzik janrasında büyüleyici performanslar sergileyen Octo Octa, Brooklyn underground sahnesinin başarılı isimlerinden Volvox ve house, acid, afro ve disko etkileri taşıyan setleriyle dikkat çeken Avustralyalı müzisyen HAAi oldu. Yerli sahneden isimlerin de dahil olacağı SonarLab programında yer alacak diğer isimler de çok yakında açıklanacak.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."