SPOR - 19 Ocak 2020 Pazar 21:06

Sosa: 'Kazandığımız için mutluyuz'

A
A
A
Sosa: 'Kazandığımız için mutluyuz'

Trabzonspor Kaptanı Jose Sosa, Kasımpaşa galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada gollerin erken gelmesi nedeniyle farklı bir galibiyet aldıklarını belirterek, kimin gol attığından çok takımın kazanıyor olmasının daha önemli olduğunu söyledi.

Trabzonspor Kaptanı Jose Sosa, 6-0 kazandıkları Kasımpaşa maçının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sosa, 3 gün önce oynadıkları Denizlispor maçından sonra yorgunluk belirtilerinin ortaya çıkacağını düşündüklerini ancak erken goller bulduklarını belirterek, "Öncelikle 3 gün önce bir maça çıkmıştık. O maçtan sonra belki yorgunluğun belirtileri olacağını, özellikle maçın ikinci yarısında olacağını tahmin etmiştik. Şansımız yaver gitti. Golleri erken bulduğunuz zaman biraz daha kontrolle şekilde oynama fırsatı buluyorsunuz. Yorgunluğun belirtileri ortaya çıkmadan gollerin erken gelmesi bizi adımıza iyi oldu. Bunu konuşmuştuk. Gollerin erken gelmesi bizi rahatlattı" dedi.

"Beni asıl mutlu eden şey kazanmak"
Gol atmanın hem kendisini hem de takım arkadaşlarını mutlu ettiğini belirten Sosa, "Gol atmak tabii ki beni de takım arkadaşlarımı da mutlu eder ama ben pozisyonum gereği, hem takımdaki rolüm, oyun içindeki rolüm gereği çok fazla gol atan ya da gollere çok fazla sevinen biri değilim. Çünkü takımdaki rolüm daha farklı. Dolaysıyla böyle bir golü uzun süredir bekliyordum açıkçası. Dışarıdan da bakınca çok güzel gözüküyor. Ama beni asıl mutlu eden şey kazanmak. Kimin gol attığı çok önemli değil takımın kazanıyor olması çok önemli. Bundan dolayı çok mutluyum" diye konuştu.

Taraftarların oyundan çıkarken ortaya koydukları sevgi gösterisiyle ilgili olarak ise Sosa, "Gerçekten tarif edilemeyecek duygular. Buraya gelen insanlar bizi hep desteklediler. Her zaman ellerinden gelen bütün yardımı bize gösterdiler. Sahadaki yardımcımız oldular. Onları mutlu edebilmek, onlara bir gülümseme kondurabilmek çok önemliydi benim adıma. Kazandığımız maçlardan sonra hem annemin mesajları, kızlarım belki mesaj atacak yaşta değiller ama eşimin attığı mesajlar ve gönderdikleri videolar insanı çok mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

Gökmen Şahin

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Vali Tavlı: “Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz” SAMSUN (İHA) – Samsun Valisi Orhan Tavlı, şehit ailelerinin ve gazilerin her zaman yanlarında olmayı ve rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak gördüklerini söyledi. Vali Orhan Tavlı ve Eşi Ayşe Tavlı, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç ve protokol üyeleriyle birlikte 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen iftar yemeğinde şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. “Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz” Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonda yapılan iftar programında konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Şehitlik ve gazilik mertebeleri bizim inancımızda ve kültürümüzde çok önemli olduğu gibi aynı şekilde şehit yakını olmak da büyük bir gurur ve iftihar vesilesidir. Dolayısıyla bizler de şehitlerimizin emaneti olan siz kıymetli şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her zaman yanlarında olmayı ve rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak görüyor, sizleri kalbimizin en müstesna köşesinde misafir etmeyi şeref biliyoruz. Şehitlerimize ve gazilerimize olan şükran borcumuzu ödemenin en güzel yolunun buradan geçtiğine inanıyor ve bunun için gayret gösteriyoruz” dedi. “Sizlere ve milletimizin huzuru, devletimizin bekası, geleceğimizin güvencesi için vazife yürüten kahraman askerlerimize ve tüm güvenlik güçlerimize de şükran borçlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye Vali Tavlı, konuşmasının devamında ise şunları söyledi: “Rabbim tüm kahramanlarımızı korusun, ayaklarına taş değiştirmesin. Sizlere sağlıklı, huzurlu ve hayırlı uzun ömürler versin. Çanakkale’de, Kıbrıs’ta, Kore’de, 15 Temmuz gecesinde ve vatan toprağımızın her karışında, bayrağımıza, vatanımıza, aziz milletimize ve kutsal değerlerimize sahip çıkan isimsiz kahramanları ve kahramanlık destanı yazarken hiç düşünmeden canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, aziz vatan evlatlarını rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Bu vesileyle vatanımız, bayrağımız ve ezanımız için can veren Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş Gazilerimizi bir kez daha rahmetle yâd ediyor, hayatta olan Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Rabbim şehitlerimizin ruhunu şad, mekânlarını cennet, makamlarını âli eylesin."