GÜNDEM - 15 Kasım 2008 Cumartesi 16:57

Soylu, AK Parti'ye yüklendi

A
A
A
Soylu, AK Parti'ye yüklendi

Soylu, partisinin Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 9. Olağan Büyük Kongresi'nde konuştu.

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, merkez sağ tartışmalarında AK Parti'ye yüklendi.

Soylu, "Özal'ın Menderes'in fotoğraflarını yan yana koyunca merkez sağ olduğunu sanıyor. Ancak sen ancak fotoğraf demokratı olursun" dedi.

"Benim Demokrat Partim, Süleyman Demirel'dir. Benim Demokrat Partim o yiğit kadın Tansu Çiller'dir" diyen Soylu, "Bu iktidarın geri sayımı başlıyor. Düğmeye bastı demokratlar" diye konuştu.

Soylu, partisinin Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 9. Olağan Büyük Kongresi'nde konuştu. Soylu, hükümetin iç ve dış politikasını eleştirerek, "Bundan millet memnun mu? Bu millet Demokrat Parti'yi, kırat'ı arıyor" dedi.

Demokrat Parti'nin köklü bir geçmişe sahip olduğu ve Türklerin Anadolu'ya girdiği tarihlere kadar uzandığını belirten Soylu, "Benim Demokrat Partim, Süleyman Demirel'dir. Benim Demokrat Partim o yiğit kadın Tansu Çiller'dir. Benim Demokrat Partim, yarınların iktidarıdır" diye konuştu.

DP Genel Başkanı Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu ülkenin 70 milyonun üçtü biri fukara. Bu nasıl bir sahte refah ki, vatandaşlarımızın üçte biri fakir. Bu ülkede ne huzur kaldı, ne refah kaldı. Kardeşliğimizin arasına fitne girmiş. Tablo bu. Biz bu ülkeyi yıllarca yönettik. Ne terör vardı, ne bölücülük vardı. Demokratların Türkiye'sinde ülkenin bütünlüğü tartışma dışıydı. Başbakan Erdoğan iki de bir sıkıştığı zaman 'tek devlet', 'tek millet', 'tek bayrak' diyor. Bu ülke her zaman bayrakta tek, millette tek, devlette tek olmuştur. Allah'ta bir, kitapta bir olmuştu. Öyle sloganla Türkiye'nin önü açılmaz. 'Durmak yol, yola devam' sloganıyla yola çıktılar. Doğru durmak yok, işsizliğe devam, yoksulluğa devam, hırsızlığa devam. Fabrikalarımızın yurtdışına taşınmasına kadar durmak yok yola devam."

Soylu, yaşanan küresel kriz karşısında hükümetin izlediği politikayı da eleştirdi. Alınan tedbirlerden birinin kara paranın aklanmasına ilişkin alınan karar olduğunu belirten Soylu, "Kimindir o kara para?" diye sordu.

"Bizim yaptıklarımızı faize vermekten başka ne yaptın bu Türkiye'de?" diyerek, AK Parti'yi 'miras yemekle' suçlayan Soylu, "Hükümetin teslimiyetçi politikasına karşı baş kaldıracağız. Küresel krize karşı Portekiz bile tedbir alırken, bu hükümet krize karşı tek bir tedbir almamaktadır.
Milleti açlığa, fakirliğe sevk etmektedir" şeklinde konuştu.

DP olarak hiçbir zaman değerler üzerinden siyaset yapmadıkların ifade eden Soylu, "Ezanı Türkçe'ye biz çevirdik ama bu ülkede bir gün olsun bunun istismarını yapmadık. Bu ülkede imam-hatip liseleri, ilahiyat fakülteleri açtık. Bir defa olsun arka bahçesi demedik. AK Parti ise bunlar üzerinden siyaset yaparak, iktidara geldi. YÖK Başkanı'nın açıklamaları var imam-hatiplerle ilgili. Vallahi billahi de bu millet 'zıkkımın kökünü' bu iktidara gösterecektir."

Soylu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ardından Başbakan Erdoğan'ı açık oturuma davet etti ve "Dayanabilir mi?" ifadesini kullandı. Erdoğan, "Bütün Türkiye duysun. Bu iktidarın geri sayımı başlıyor. Düğmeye bastı demokratlar" şeklinde konuştu.

Soylu, terör örgütünün Aktütün Karakolu'na gerçekleştirdiği saldırıda yaşanan gelişmelere de değindi. Soylu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz et ve tırnağı birbirinden ayırmayız, toprakların bütünlük anlayışını bırakmayız. Biz 70 milyonun kardeş olduğu bir Türkiye'yi arzuluyoruz. Terörde, ekonomi de büyük sıkıntı yaşayan Türkiye, Kıbrıs'ta hangi noktaya geldi ona bakmak gerek. Kıbrıs'ta uzun mücadeleler verildi. AK Parti, Kıbrıs davamızı Türkiye'nin baş belası gören bir anlayışa götürdü. Bir gün gelirler sizi atıverirler dedi. Rumlar bu fırsatı kullandılar. Garantörlük anlayışından benim ülkem hiçbir şekilde vazgeçmemelidir. AB'ye tam üye
olunmadığı sürece Türkiye oradan asker çekme gibi bir hali masaya bile yanaştırmamalıdır. Bu Irak'taki coğrafyada bir tek Türkiye yok. AB konusunda nereye geldik. AK Parti, AB'yi mundar etmiştir. Beraber müzakere ortaya koyduğumuz Hırvatistan 2009'da AB girecektir ama Türkiye politik anlayışı yüzünden AB'de de dış politikamızda da mahcup olmuştur. 21. yüzyılda Türkiye AB vizyonundan vazgeçmemelidir."

Soylu, AK Parti'nin 'merkez sağ' söylemlerine tepki gösterdi. "Zannediyor ki, Özal'ın Menderes'in fotoğraflarını yan yana koyunca merkez sağ olduğunu sanıyor. Ancak sen ancak fotoğraf demokratı olursun" diyen Soylu, "Olmuş armut, sallanınca düşer. O armut ağacığında bir dili var. O ağaç kendisine güzel bir el değmesini ister. Eğer CHP, MHP silkelerse o armut düşmez. O ağaç DP ister. Hep birlikte bu ağacı sallayalım ve bu AK Parti'yi düşürelim" dedi.
Yerel seçimleri, son çeyrek asrın en önemli seçimi olarak niteleyen Soylu, "Yerel seçimler, bu zulüm iktidarına bir tokat atılacak seçimlerdir" şeklinde konuştu.

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı da eleştiren Soylu, "Ben bu Baykal'ı unuttum. Benim yaşım 39. Baykal 42 yıldır siyasette. Bir okul açtığı, taş taş üstüne koyduğu var mı? İktidara payandalık yapar" dedi.
Bu arada duyma engelliler için Soylu'nun konuşmasının çevirisi yapıldı.

Soylu'nun konuşması sık sık 'Başbakan Soylu', 'Soylu seninle sonuna kadar' sloganlarıyla kesildi. Soylu'nun divanı oluşturan heyete gösterdiği sevgi gösterisi de ilgiyle izlendi. Salona genel başkan adaylarından ilk olarak Nevval Sevindi girdi. Sevindi, bir süre protokolde oturacak yer bulamadı.
Kongreye, aralarında AK Parti ve Anavatan Partisi'nin de bulunduğu birçok parti temsilci gönderdi.

Hükümeti ise Sağlık Bakanı Recep Akdağ temsil etti. Kongreye katılan Aydı Milleti açlığa, fakirlin Menderes de partililerin yoğun sevgi gösterisiyle karşılandı. Ali Müfit Gürtuna da protokol de yer aldı.

MUAMMER TAN -ANKARA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir