EKONOMİ - 05 Mayıs 2010 Çarşamba 11:02

Spanair, Sabiha Gökçen'den uçuşlara başladı

A
A
A
Spanair, Sabiha Gökçen'den uçuşlara başladı

Dünyanın en büyük havayolu şirketlerinden biri olan Star Alliance üyesi Spanair, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan (İSG) uçuşlarına başladı.

Spanair, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan, İspanya'nın Barselona şehrine seferlere başladı. Spanair'ın, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan gerçekleştirdiği ilk tarifeli uçuşu onuruna bir toplantı ve kokteyl gerçekleştirildi.

İspanya merkezli, 2003 yılından beri Star Alliance havayolu ittifakının bir üyesi olan havayolu şirketi Spanair; 4 Mayıs 2010 tarihinden itibaren İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı ile Barselona arasında, haftanın her günü 156 yolcu kapasiteli Airbus A320 ile yolcuların hizmetinde olacak.

İSG CEO'su Gökhan Buğday, İSG ve Spanair üst düzey yöneticileriyle, İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Joan Clos, acente temsilcileri, yerli ve yabancı basın mensuplarının katılımı ile gerçekleşen törende, Spanair'ın, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan Barselona'ya başlattığı seferlerden duydukları memnuniyeti ifade etti.

İSG CEO'su Gökhan Buğday, "Spanair; bayrak taşıyıcımız olan THY'den sonra, Sabiha Gökçen'i tercih eden Star Alliance üyesi ikinci havayolu şirketidir. Havacılık sektöründe 1988 yılından itibaren hizmet veren Spanair'ın ana havalimanı Barselona. 37 ayrı destinasyona seferleri bulunan Spanair, Barselona'dan, İspanya'nın 9 şehrine transit imkanı sunuyor. İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan haftanın her günü 156 yolcu kapasiteli Airbus A320 ile Barselona'ya sefer düzenlenmeye başladı.

Gerçekleştirdiğimiz bu işbirliği ile birlikte; rekor bir sürede tamamlanarak, hizmete alınan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın geldiği nokta hepimiz için büyük bir gurur vesilesi olmuştur. Açıldığı günden bu yana yükselişini kesintisiz sürdüren Sabiha Gökçen Havalimanı, yeni havayolları ve yeni destinasyolar ile yoluna hız kesmeden devam ediyor" dedi.

Low-cost şirketler ve yıldızlı havayolları ile büyük bir sinerji yarattıklarını ifade ederek sözlerine devam eden İSG CEO'su Gökhan Buğday, "Yolcularımıza altyapısı son derece güçlü, modern ve ferah bir mimari tasarım içerisinde hizmet veriyoruz. Low-cost şirketlere sunduğumuz avantajlar beraberinde yıldızlı havayollarının da bizi tercih etmesini sağladı. Halen Türkiye'de 21 noktaya, dünyada ise 60 noktaya uçuş gerçekleştiriyoruz. Halihazırda 44 havayolu şirketine hizmet veriyoruz. Rakamları okuduğumuzda, büyük bir sinerji yarattığımız çok net gözüküyor. Yakalamış olduğumuz bu motivasyon yeni yatırımlarımız için bize güç vermeye devam edecektir" şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan Spanair CEO'su Ferran Soriano ise, "Türkiye Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayan çok stratejik konumda olan bir ülke. Son derece avantajlı coğrafyada yer alıyor. Bu noktada İstanbul da bir hub konumunda bulunuyor. Spanair olarak; Barselona operasyonlarımız için, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nı tercih etmemizde bu ekonomik ve kültürel faktörlerin etkisi büyük. Bunun yanı sıra bizi en çok etkileyen nedenlerin başında; İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın
modern, ferah bir alt yapıya sahip olması, yolcu dostu havalimanı olarak işlemlerin çok süratli bir şekilde yapılması, ulaşım kolaylığı ve son dönem havayollarına sunduğu hizmetler ile yakaladığı ivme olarak sıralayabiliriz. Yaptığımız bu işbirliği ile pazardaki büyümemizi daha da arttıracağımıza inanıyoruz " dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir