MAGAZİN - 26 Kasım 2015 Perşembe 09:41

‘Sultan’dan Yeşilçam’a yakışır gala

A
A
A
‘Sultan’dan Yeşilçam’a yakışır gala

Türkan Şoray imzalı ‘Uzaklarda Arama’ filmi, Yeşilçam’a yakışır bir gala yaptı. Fuaye alanı, filmin konusuyla uyumlu olarak ışıltılı bir şekilde dekore edildi. Galaya adeta akın eden yüzlerce seçkin davetli bu eğlenceli atmosferin tadını doyasıya çıkardı.

Kanyon Cinemaximum’da gerçekleşen galaya, başta Türkan Şoray olmak üzere filmin oyuncularından Mustafa Uğurlu, Fırat Tanış, Mehtap Bayri, Kaan Urgancıoğlu, Özden Serkan Şenalp, Sevda Erginci,Yağmur Ünal, Sema Keçik, Taylan Erler, Goncagül Sunar, Aslı Samat, Esra Ergün, Elif Atakan, Pınar Göktaş, Emirhan Oktay, Murat Karaarslan, Eşref Kolçak, Ateş Fatih Uçan, Ercüment Fidan, Doğa Konakoğlu ve Tanem Sivar katıldı.

Filmin senaryosunu kaleme alan Onur Ünlü ve müziklerini yapan Rahman Altın da film ekibini yalnız bırakmadılar.

Türk sinemasının sultanı ve film ekibini bu heyecanlı günlerinde yalnız bırakmayanlar arasında, Cihan Ünal, Irmak Ünal ve eşi Emre Karabacak, Nazan Şoray, Nebahat Çehre, Bülent Eczacıbaşı ve oğlu Emre Eczacıbaşı, Ender Saraç, Engin Çağlar, Osman Sınav, FerdiTayfur ve kızı Tuğçe Tayfur, Eda ve Metin Özülkü, Nilgün Belgün, Cenk Eren, Nevra Serezli ve oğlu Murat Serezli, Nükhet Duru, Nuri Alço, Eda Özerkan, Röya, Tanju Babacan, Bekir Aksoy ve eşi Derya Aksoy, Cansu Kurtçu, Taner Rumeli, Nursel Köse ve Ulrich Mertin, Yasemin Öztürk, Melissa Faber Castell, Maya Portakal ve İbrahim Bitergil, Bora Gencer de vardı.

SULTAN’IN BAŞINDAN AŞAĞI GÜL YAPRAKLARI YAĞDI!
Merakla beklenen film, davetliler tarafından uzun süre alkışlandı. Filmde de rol alan Yeşilçam’ın duayen ismi Eşref Kolçak Türkan Şoray’ı sahneye çıkarak tebrik etti.

Bini aşkın seyirci çıkışta Türkan Şoray’ı görüp tebrik edebilmek için uzun süre sıra bekledi. Dakikalarca tebrikleri kabul eden Türkan Şoray, film sonunda da ekibiyle birlikte bir konuşma gerçekleştirdi. Şoray, “Galaya katılan herkese çok teşekkür ederim. Benim yönetmen, kızım Yağmur Ünal’ın da yapımcı olduğu bu ilk filmin beğenilmesinden çok mutluluk duydum. Ben kendimi bir imtihanda gibi hissettim bu akşam. Samimi alkışlarınızdan anladığım kadarıyla sanıyorum bu sınavı geçtik” dedi. Davetliler Sultan’ı alkışlarken, başından aşağı gül yaprakları yağdı!

TÜRKAN ŞORAY OYUNCULARIYLA KENDİSİ RÖPORTAJ YAPTI!
Şoray, film gösteriminden önce yaptığı basın toplantısında. “Bütün ekip olarak çok heyecanlıyız. Kalbimizi verdik bu işe. Artık takdir bundan sonra seyircilerimizin” dedi. Şoray, muhabirler tarafından kendisine yöneltilen soruları film oyuncularına kendisi sordu, oyuncular hep bir ağızdan cevap verdi:
Türkan Şoray'ın, “Çekimler nasıl geçti?” sorusuna, oyuncular, "Süper”, “Memnun muydunuz?” sorusuna, “Çok”, “Beni sevdiniz mi?” sorusuna, “Çok” cevabını verdi. Şoray, “Benim sizi ne kadar sevdiğimi biliyor muydunuz?” deyince büyük bir alkış koptu. Türkan Şoray’ın yaptığı mini röportaj sonrasında tüm ekip duygu ve mutluluk dolu anlar yaşadı.

‘UZAKLARDA ARAMA’NIN KISA HİKAYESİ
Türkiye’de yaşanmış gerçek bir olaydan esinlenildi fakat karakterler ve sonrasında yaşananlar hayal ürünü. Film, bir şehir merkezindeki pavyonun yakınlardaki küçük bir kasabaya taşınma emrinin çıkmasıyla başlayan olaylar zincirini mizahi bir dille ele alır. Bu hikayeyi izleyici; hayatı, yetişkinleri, “iyi ‘nin ve “kötü”nün ne olduğunu sorgulayan 9 yaşında bir çocuğun gözünden dinler. Birbirinden çok farklı insanların dünyalarının kesişmesinden doğan trajikomik, yer yer iç acıtarak, yer yer güldürerek anlatılacak bir hikaye.
Vadi Filmin Filmin yapımcısı olduğu filmin yönetmeni Türkan Şoray. Senaristliğini Onur Ünlü'nün yaptığı filmde, Mustafa Uğurlu, Fırat Tanış, Mehtap Bayri, Ekin Türkmen, Kaan Urgancıoğlu, Özden Serkan Şenalp, Sevda Erginci, Yağmur Ünal, Goncagül Sunar, Aslı Samat, Esra Ergün
Elif Atakan, Pınar Göktaş, Emirhan Oktay rol aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.